«Η εικόνα θεωρείται ιδιαίτερα θαυματουργή και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της Εκατονταπυλιανής».
Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή βρέθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου η Κατερίνα Καινούργιου και εκπλήρωσε ένα χρόνο μετά το τάμα που έκανε. «Πέρσι τέτοια εποχή έκανα τάμα στην Παναγία τη Δεομένη… Είναι μία από τις πιο σημαντικές και συγκινητικές εικόνες που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά της Πάρου» έγραψε στα social media ποστάροντας μία εικόνα από την εκκλησία.
Στη συνέχεια προσθέτοντας και άλλες εικόνες έγραψε: «Φέτος είναι αυτό... Νιώθω τόσο ευλογημένη. Η ονομασία “Δεομένη” σημαίνει “η Παναγία που προσεύχεται και ικετεύει”. Απεικονίζεται με τα χέρια υψωμένα σε στάση προσευχής προς τον Θεό, εκφράζοντας τη μεσιτεία της υπέρ των ανθρώπων.
Η εικόνα θεωρείται ιδιαίτερα θαυματουργή και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της Εκατονταπυλιανής. Πιστοί από όλη την Ελλάδα προσέρχονται για να προσευχηθούν μπροστά της…». Δείτε πιο κάτω τις αναρτήσεις της:

