Επιθυμώ να χειρουργηθώ αλλά φοβάμαι τον μετεγχειρητικό πόνο


Επιθυμώ να χειρουργηθώ αλλά φοβάμαι τον μετεγχειρητικό πόνο

Η Πλαστικός Χειρουργός, Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί πόσο επώδυνες είναι οι επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.

Πολλές γυναίκες θα ήθελαν να κάνουν μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αλλά φοβούνται τον πόνο. Δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές στις επεμβάσεις αυτές δεν υπάρχει απόλυτος ιατρικός λόγος που τις καθιστά αναγκαίες, οι γυναίκες προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να υποβάλουν τον εαυτό τους σε μια ταλαιπωρία.

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που υποβάλλει μια γυναίκα όταν έρχεται στο ιατρείο για να πάρει πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση που την ενδιαφέρει είναι εαν θα πονέσει.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια σχετικά με τον πόνο και τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής; Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση έτσι και οι επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής έχουν κάποια στάδια στα οποία υπάρχει πόνος ο οποίος και αντιμετωπίζεται. 

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η γυναίκα κοιμάται με αποτέλεσμα να μην νιώθει καθόλου τον πόνο και όλη τη διαδικασία η οποία διαδραματίζεται. Σε κάποιες συγκεκριμένες επεμβάσεις μας δίνεται η δυνατότητα να εγχύσουμε τοπικό αναισθητικό στην περιοχή της επέμβασης πριν ξυπνήσει η ασθενής, ώστε μετά την αφύπνιση να μην νιώθει καθόλου πόνο στην περιοχή.

Πριν ξυπνήσει η ασθενής μας, ο αναισθησιολόγος δίνει επίσης ενδοφλέβια ισχυρά παυσίπονα με αποτέλεσμα κατά την ώρα της αφύπνισης να βρίσκεται σε πλήρη αναλγησία. 

Την πρώτη μέρα μετά το χειρουργείο και για όσο χρόνο η ασθενής νοσηλεύεται γίνεται χορήγηση ενδοφλέβιων αναλγητικών συστηματικά, ώστε να βρίσκεται σε μια συνεχή κατάσταση αναλγησίας. Αν στα μεσοδιαστήματα αρχίζει να νιώθει πόνο προστίθενται επί πλέον αναλγητικά.

Μετά το πρώτο εικοσιτετράωρο ο πόνος είναι ελάχιστος και η ασθενής τον βιώνει περισσότερο σαν ενόχληση ή τράβηγμα που αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα συστηματικά από το στόμα. Η λήψη παυσίπονων από το στόμα συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες και για όσες μέρες χρειαστεί.

Με την σύγχρονη φαρμακολογία και τις τεχνικές που υπάρχουν σήμερα, οι επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής είναι επεμβάσεις στις οποίες ο μετεγχειρητικός πόνος ελέγχεται πλήρως, τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags Ομορφια, πλαστικη χειρουργικη, γεωργια κουλερμου, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1306 s (251 Queries.) // Parse time: 0.6845 s // Total time: 2.8151 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X