Ο πολύς ύπνος βλάπτει


Ο πολύς ύπνος βλάπτει

Μήπως να ξανασκεφτείς το 12ωρο στο κρεβάτι;

Αν δεν βρούμε τη χρυσή τομή για τις ώρες του ύπνου μας, κινδυνεύει η καρδιά μας, αφού ούτε ο λίγος ούτε ο πολύς ύπνος ωφελεί. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο πολύ λίγος ύπνος θέτει τους ανθρώπους σε σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. Αντίθετα, άνθρωποι που κοιμούνται πολύ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης στηθάγχης και στεφανιαίας νόσου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι άνθρωποι που κοιμόντουσαν πολύ λίγο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή και 1,6 περισσότερη φορά να έχουν συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Άνθρωποι που κοιμόντουσαν περισσότερο από οκτώ ώρες τη νύχτα είχαν διπλάσιες πιθανότητες για στηθάγχη και 1,1 περισσότερη φορά για στεφανιαία νόσο.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του American College of Cardiology, στο Σικάγο, και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η έρευνα στο θέμα αυτό πρέπει να συνεχιστεί, αφού ακόμα δεν είναι σίγουροι για τις αιτίες που ο πολύς ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα καρδιάς.

Tags ύπνος, ευ ζην


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2277 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2928 s // Total time: 2.5205 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X