Στην Κύπρο η Μιμή Ντενίση για την αναγόρευσή της σε Ύπατο Πρόεδρο του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού


Στην Κύπρο η Μιμή Ντενίση για την αναγόρευσή της σε Ύπατο Πρόεδρο του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού

Δείτε εικόνες από την τελετή αναγόρευσης. Δίπλα της συγκινημένη η κόρη της 

Το “Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός” μετά την απολύτως επιτυχή πορεία του στην Α’ εικοσαετία (1996 – 2016) κατά την οποία διένειμε δωρεάν 20.000 τόμους των έργων Μακεδονία και Μέγας Αλέξανδρος στα αγγλικά στις βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων, των Κοινοβουλίων, των Μ.Μ.Ε., στις Η.Π.Α., Καναδά, Μ. Βρετανία, Αυστραλία κέντρα όπου παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις και τις πολυπληθείς αποστολές που πραγματοποίησε ανά την υφήλιο σε κέντρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας (Κωνσταντινούπολη, Ν. Αφρική, Λ. Αμερική, Η.Π.Α., Ρωσία, Καναδά, Αυστραλία, Μικρασιατικά παράλια, Εύξεινος Πόντος), ξεκινά τη Γ’ δεκαετία του με θέμα την Κύπρο.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν ξεκινήσει ήδη την καταγραφή της άγραφης ιστορίας της Μεγαλονήσου μέσα από τις αφηγήσεις και τα βιώματα συγχρόνων Κυπρίων. Ταυτόχρονα, έχουν προχωρήσει στη δημιουργία του δίτομου έργου με την ιστορία της Κύπρου. Το έργο αυτό γράφτηκε από τον καθηγητή Σάββα Νεοκλέους και δώδεκα εκλεκτούς Πανεπιστημιακούς! Πρόκειται να μεταφραστεί στα αγγλικά και να αποσταλεί στα κέντρα εξουσίας όλης της γης στα πλαίσια της διεθνούς ιστορικής ενημέρωσης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό χθες, 24 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ιεράς Μονής Κύκκου διοργάνωσε την εκδήλωση “Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός” υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όπου έγινε η προβολή των επισκέψεων του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού ενώ έγινε και η αναγόρευση σε Ύπατους Προέδρους του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού -μετά την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη- των Μιμή Ντενίση, ηθοποιό και Χριστοφίδη Γεώργιο, Επίτιμο Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων.

Η Μιμή Ντενίση έχοντας στο πλάι της την κόρη της Μαριτίνα αλλά και τον πρώην σύζυγό της Σωτήρη Πόλυζο, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη για αυτή την τιμή. 

Ο δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης, ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση μαζί με την Μιμή Ντενίση και την κόρη της Μαριτίνα 

 

Ο Σωτήρης Πολύζος

Η εκδήλωση έγινε παρουσία 500 εκλεκτών μελών της Κυπριακής Κοινωνίας, ανάμεσά τους εκπρόσωπο της πολιτειακής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του νησιού ενώ έγινε και απόδοση τιμών στου υποστηρικτές του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού, χαιρετισμούς του Προεδρείου και υψηλών προσωπικοτήτων και παρουσίαση της έκδοσης “Ιστορία της Κύπρου” από τον καθηγητή κ. Σάββα Νεοκλέους.   

Tags μιμη ντενιση, Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός, ελληνισμος, μετοχι κυκκου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0303 s (248 Queries.) // Parse time: 0.4184 s // Total time: 2.4487 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X