Προσέχω από τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες κι όχι μόνο


Προσέχω από τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες κι όχι μόνο

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας συμβουλεύει πως να απολαύσουμε τον ήλιο αλλά και πως θα πετύχουμε το μαύρισμα μας χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο το δέρμα μας.

Ο ήλιος είναι ένας υπέροχος φίλος και είμαστε πολύ τυχεροι όσοι μπορούμε να τον απολαμβάνουμε στις Μεσογειακές χώρες, αλλά μπορεί να γίνει και εχθρός εάν δεν προσέξουμε.

Προκαλεί τη γνωστή σε όλους φωτογήρανση, αφυδατώνεται δηλαδή το δέρμα, δημιουργούνται ρυτίδες και οδηγεί την επιδερμίδα στην γήρανση του. Η φωτογήρανση, όπως αποκαλείται επιστημονικά, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς της επιδερμίδας μας.

Από τον ήλιο προκαλούνται ακόμη πανάδες, κηλίδες και σημάδια στο πρόσωπο από τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε. Επίσης, τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί δραματικά. Οι αιτίες πολλές: η ελάττωση του στρώματος του όζοντος και οι πολύωρες ηλιοθεραπείες γιατί θεωρούμε το μαύρισμα ένδειξη ομορφιάς και υγείας.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να μετριαστούν αν συνηθίσουμε να κάνουμε σωστή χρήση του αντηλιακού μας και να έχουμε σωστή συμπεριφορά αντιμετώπισης του ήλιου.

Πως λοιπόν θα απολαύσουμε τον ήλιο το καλοκαίρι και πως θα πετύχουμε το μαύρισμα μας χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο το δέρμα μας; 

  1. Χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα για το σώμα και το πρόσωπο κάθε φορά που βγαίνετε έξω, όχι μόνο στην παραλία. 
  2. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την αντηλιακή σας προστασία κάθε 2-3 ώρες, ειδικά αν κάνει πολλή ζέστη και ιδρώνετε.
  3. Τα αντηλιακά περιέχουν διάφορα συστατικά τα οποία απορροφούν την υπεριωδη ακτινοβολία του ήλιου, διασκορπούν και απορροφούν την UV, και απορροφούν το φως. Όλα αυτά είναι φίλτρα τα οποία εμποδίζουν την είσοδο της υπεριπώδους ακτινοβολίας βαθιά στο δέρμα.
  4. Αποφεύγουμε να καθόμαστε στον ήλιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα γιατί ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος αυτές τις ώρες. Όταν βγαίνουμε στον ήλιο και κυρίως στη θάλασσα φοράμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό μας.
  5. Ενυδατώνουμε συχνά και σωστά το πρόσωπο και το σώμα μας και πάντοτε μετά το μπάνιο για να κρατήσει περισσότερο την απαραίτητη υγρασία.
  6. Μην κάθεστε ατέλειωτες ώρες στον ήλιο. Η βλάβη που θα πάθει το δέρμα και η γήρανση του δέρματος είναι μη αναστρέψιμη.
  7. Χρησιμοποιείστε ενυδατικές κρέμες συχνά για να δώσετε στην επιδερμίδα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags γεωργια κουλερμου, Ομορφια, ηλιος, προσωπο, Σώμα, πλαστικός χειρουργός, beauty, sun care, face, body


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8247 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3160 s // Total time: 3.1406 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X