Συνδυασμοί φαγητών που "φρενάρουν" το μεταβολισμό 


Συνδυασμοί φαγητών που "φρενάρουν" το μεταβολισμό 

Η Κλινική Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Ελίζα Μαρκίδου μας βοηθάει να ρυθμίσουμε τον μεταβολισμό μας και να διατηρήσουμε το επιθυμητό μας βάρος.

Θέλετε να χάσετε βάρος; Θέλετε απλά να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας; Ότι κι αν είναι, ο μεταβολισμός πρέπει πάντοτε να είναι στο καλύτερο του επίπεδο.

Αν δεν υπάρχουν ιατρικά προβλήματα ακολουθώντας μια σωστή και ισοζυγισμένη διατροφή σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση, πρέπει να μπορούμε να διατηρήσουμε το επιθυμητό μας βάρος.

Αν ο μεταβολισμός μας δεν δουλεύει όσο εμείς το θέλουμε, τότε ελέγξτε αν κάτι τον σταματά με αποτέλεσμα να μην έχουμε το επιθυμητό επίπεδο στο βάρος μας.

Η μείωση της ποσότητας τροφών είναι το πρώτο βήμα που κάνει κάποιος στην προσπάθεια του να χάσει ορισμένα κιλά. Υπάρχουν, όμως, ενδείξεις ότι ορισμένοι συνδυασμοί μπορεί να επιβραδύνουν το μεταβολισμό μας με αποτέλεσμα αυτό να δρα σαν ανασταλτικός παράγοντας για τη μείωση του βάρους.

Θα ήθελα απλά να πω ότι δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι συνδυασμοί διαφόρων φαγητών μπορεί να έχουν αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα, όμως μια και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις τότε καλά θα ήταν να μην τις αγνοήσουμε.

Το κρέας και το ψάρι μαζί όχι μόνον δεν ταιριάζουν γευστικά αλλά παράλληλα μπορεί να προκαλέσουν και μείωση του μεταβολισμού μας.

Τα όσπρια με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες φαίνεται να παρουσιάζουν κάποια αρνητική επίδραση.

Οι ξηροί καρποί και το αλκοόλ φαίνεται ότι όχι μόνο προσθέτουν πολλές θερμίδες, περιέχουν μεγάλη ποσότητα λιπαρών αλλά πιθανόν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό.

Στα σίγουρα, όμως, αν κάνετε δίαιτα για να χάσετε βάρος αποφύγετε αυτό τον συνδυασμό μόνο και μόνο από τη μεγάλη περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Μετά από ένα πλούσιο γεύμα το γλυκό είναι απλά περιττό μιας και μας προσθέτει θερμίδες και δρα και αρνητικά στο μεταβολισμό. Αν θα καταναλώσετε για κύριος γεύμα κόκκινο κρέας  συνοδεύετε το με λαχανικά για να εξοικονομήστε και θερμίδες.

Αν βάλετε ζυμαρικά και πατάτες αυτό δεν βοηθήσει καθόλου στην απώλεια βάρους επηρεάζοντας ίσως και το μεταβολισμό. 

Φροντίστε λοιπόν να γυμνάζεστε καθημερινά, να ακολουθείτε μια σωστή διατροφή ενώ μειώστε τις θερμίδες σας αποφεύγοντας τους συνδυασμούς που αναφέραμε πιο πάνω.  

Ελίζα Μαρκίδου

Κλινική Διαιτολόγος - Γενική Συντονίστρια Διατροφής Υπουργείου Υγείας

Τηλ. 00357 99 686486

Email: eliza@spidernet.com.cy

Tags μεταβολισμός, Διατροφή, Δίαιτα, Διαιτολογος, διατροφολόγος, ελιζα μαρκιδου, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2588 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2163 s // Total time: 2.4750 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X