Gucci Cruise 2020: Ο Alessandro Michele έστειλε ένα ηχηρό φεμινιστικό μήνυμα


Gucci Cruise 2020: Ο Alessandro Michele έστειλε ένα ηχηρό φεμινιστικό μήνυμα

Μέσα από το ντεφιλέ του οίκου στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη έστειλε το δικό του φεμινιστικό μήνυμά.

Η είδηση ότι στην Αλαμπάμα πρόκειται να εφαρμοστεί νομοθεσία που θα απαγορεύει σχεδόν σε κάθε περίπτωση την άμβλωση προκάλεσε αντιδράσεις και ο κόσμος της μόδας δεν έμεινε αμέτοχος.

Πολλοί ήταν οι σχεδιαστές που κατέκριναν την κίνηση αυτή μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Alessandro Michele όμως αντιδράσει εντονότερα, στέλνοντας μέσα από τη πασαρέλα ένα ηχηρό φεμινιστικό μήνυμα.

Ένα σακάκι με το σλόγκαν "My body, my choice", κομμάτια στα οποία αναγραφόταν η ημερομηνία 22 Μαΐου 1978 - η χρονική στιγμή δηλαδή που νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στην Ιταλία - και ένα φόρεμα με ένα print που έδειχνε τη μήτρα της γυναίκας κεντημένη με λουλούδια, έκαναν την εμφάνιση τους στην πασαρέλα.

Η συλλογή είναι ένας "ύμνος στην ελευθερία" δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου στην WWD κι αυτό ήταν κάτι που έκανε ξεκάθαρο και μέσα από την συλλογή. Τα ρούχα διακρίνονταν από ένα έντονο gender fluid χαρακτήρα με αναφορές στην δεκαετία του 70, prints και αρκετή δόση λάμψης. 

Tags Gucci Cruise 2020, Alessandro Michele, FASHION NEWS, fashion, style, trend, μόδα, στυλ, τασημινιστικό μήνυμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4718 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2878 s // Total time: 2.7596 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X