Ημέρα της Γυναίκας: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές κυρίες στον πλανήτη


Ημέρα της Γυναίκας: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές κυρίες στον πλανήτη

Υποβάλετε τα σέβη σας στις πανίσχυρες κυρίες του κόσμου.

Οι παρακάτω κυρίες δεν γιορτάζουν μόνο την Ημέρα της Γυναίκας αλλά κάθε μέρα. Υπερνίκησαν τα εμπόδια, έβγαλαν ψεύτες όσους δεν τις πίστεψαν και αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν την κορυφή.

Angela Merkel: Μα σκεφτείτε το λίγο. Είναι μια γυναίκα που βρίζει ολάκερη η Ευρώπη (πλέον και ο κόσμος), που κατάφερε να διαλύσει μια χώρα εν ριπή οφθαλμού και που έχει μετατρέψει τον εαυτό της σε έναν άτυπο Φύρερ με στόχο όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά ολόκληρη την Κοινότητα. Και ακόμη και αν οι πολιτικοί αναλυτές χτυπούσαν καμπανάκια για τη πολιτική Merkel από το 2009, η μεγάλη κυρία της Ευρώπης έχει πλέον εδραιωθεί στο θρόνο της.

Christine Lagard: Άλλη μια γυναίκα που μας ξέρει και την ξέρουμε καλά. Είναι η αρχηγός του ΔΝΤ. Έχει διατελέσει υπουργός για την Γαλλική κυβέρνηση, ενώ μερικά χρόνια πριν διεύθυνε την δικηγορική εταιρία στην οποία εργαζόταν με τέτοιες ικανότητες, που διπλασίασε τα κέρδη μέσα σε ενάμιση χρόνο. Με μια γυναίκα που ξέρει από λεφτά, προσέχεις πολύ τις κινήσεις σου…

Dilma Rousseff:  Είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βραζιλίας και με παρελθόν που δεν περιλαμβάνει γαλλικά και πιάνο. Πριν καθίσει στο ακριβό της γραφείο, η νυν Πρόεδρος έκανε μαρξιστικά μαθήματα στα μέλη της COLINA και λάμβανε μέρος σε βομβιστικές επιθέσεις και ληστείες τραπεζών. Αφού συλλήφθηκε και αποφυλακίστηκε το 1972, αφοσιώθηκε στις σπουδές της και στο κοινό κακό και σήμερα, ακόμη και αν έχει αγκαλιάσει τον πραγματικό καπιταλισμό, είναι η ισχυρότερη γυναίκα της Λατινικής Αμερικής.

Jil Abramson: Το μεγάλο αστέρι της New York Times και ειδικότερα του NYTimes.com, ήταν η ουσιαστική λύση απέναντι στα νούμερα της Huffington Post. Γιατί από την ημέρα που ανέλαβε η απόφοιτος του Χάρβαρντ το πηδάλιο, έφερε στην ιστοσελίδα μισό εκατομμύριο συνδρομητές και 40 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα. Είναι η γυναίκα που έφερε την εξέλιξη στον οίκο των 161 ετών και στον ελεύθερο χρόνο της εκδίδει βιβλία.

Oprah Winfrey: Μπορεί μια δημοσιογράφος της showbiz να ανήκει σε μια από τις ισχυρότερες κυρίες του κόσμου; Στη περίπτωση της Oprah μπορεί. Γιατί ακόμη και αν η εκπομπή της αποσύρθηκε από την τηλεόραση μετά από αλλεπάλληλες πετυχημένες χρονιές, η Oprah συνεχίζει να είναι η γυναίκα που οι διασημότεροι άνθρωποι του κόσμου της αποκάλυψαν τα μυστικά τους και η μοναδική Αφροαμερικάνα στο κόσμο που δηλώνει δισεκατομμυριούχος.

Hillary Clinton: Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα λέει η παροιμία. Στην περίπτωση της Hillary, είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από δύο μεγάλους άντρες. Η Hillary όχι μόνο αντιμετώπισε μια μεγάλη κρίση με τον τέως Πρόεδρο και σύζυγο της Bill Clinton, αλλά έβγαλε και ασπροπρόσωπο τον Πρόεδρο Obama. Στο Secretary Of State, δηλώνουν πως δεν έχει υπάρξει ξανά γυναίκα-πολιτικός που έχει ρίξει τέτοια δουλειά στο γραφείο. Η Hillary ταξίδεψε μόνη της σε 42 χώρες και οργάνωσε μόνη της την πολιτική της καμπάνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τη θέλουν μελλοντική Πρόεδρο.

Michelle Obama: Όταν σε αγαπάει το 66% της Αμερικής και είσαι και σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ, δεν μπορείς να πεις ότι τα πράγματα έχουν εξελιχθεί άσχημα στη ζωή σου. Η Michelle δεν ζει καθόλου στη σκιά του άντρα της. Αντιθέτως, ως μια από τις πιο αγαπημένες Αμερικανίδες, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία των νέων.

Melinda Gates: Είναι γνωστή στην Αμερική ως η μεγάλη κυρία της Microsoft, όμως γενικά έχει μείνει γνωστή για τις μεγάλες της κόντρες με το Βατικανό. Αν και Καθολική, η Melinda έχει καλέσει πολλές φορές τους άγιους πατέρες να αναθεωρήσουν την άποψη τους για τις εκτρώσεις, ενώ έχει ξοδέψει συνολικά πάνω από 3 δις ώστε να συνεισφέρει στην δημόσια υγεία, την παιδεία και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Tags michelle obama, melinda Gates, Hillary Clinton, Angela merkel, ημέρα γυναίκας, γυναίκα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 4.0810 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2841 s // Total time: 4.3651 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X