Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να νιώθετε άσχημα αν δεν ταιριάζετε με τις άλλες μαμάδες


Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να νιώθετε άσχημα αν δεν ταιριάζετε με τις άλλες μαμάδες

6 αλήθειες που η κάθε μητέρα πρέπει να έχει εις γνώση της πριν επιλέξει να μπει σε μια \"κλίκα\" μαμάδων.

Πριν γίνεις μαμά, δεν περιμένεις ποτέ ότι θα είναι δύσκολο να πεις δυο κουβέντες με μια άλλη μαμά, ενδεχομένως να βγαίνετε πού και πού για να παίξουν τα παιδιά και να μιλήσετε εσείς ή να συμβουλεύεστε η μία την άλλη. Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο που έχουμε οι περισσότερες νέες μαμάδες στο μυαλό μας. Σύμφωνα όμως με το mama365gr, η πραγματικότητα έρχεται δυστυχώς να μας διαψεύσει γιατί οι κλίκες των μαμάδων όχι απλά υπάρχουν αλλά κυριαρχούν και το να μπεις στον κύκλο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Από την άλλη, όμως, γιατί να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο;

Οι μαμαδο-παρέες που θυμίζουν σχολείο

Η κατάσταση αυτή μας γυρίζει πίσω στα μαθητικά μας χρόνια. Θυμάστε τότε που τα πιο δημοφιλή κορίτσια στο σχολείο έκαναν τις δικές τους παρέες, στις οποίες φυσικά δεν επιτρεπόταν να εισχωρήσει καμία συμμαθήτριά τους αν δεν ήταν το ίδιο όμορφη, επιτυχημένη ή απλώς ματαιόδοξη με εκείνες; Κάπως έτσι δυστυχώς λειτουργούν πολλές μαμαδοπαρέες. Συνήθως τα… μέλη τους θεωρούν πως έχουν πάντα δίκιο, πως έχουν το δικαίωμα να κατακρίνουν τις άλλες μαμάδες, να τις κουτσομπολέψουν και να τις απορρίψουν ακόμα κι αν δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα μαζί τους. Σε αυτό το σημείο πιστεύουμε ότι κάτι σας θυμίσαμε.

Γιατί να θέλετε να μπείτε σε αυτόν τον κύκλο;

Πολλές μαμάδες, ειδικά αν είναι πρωτάρες, επηρεάζονται από την απόρριψη που νιώθουν από τις άλλες γυναίκες. Μπορεί για παράδειγμα να τις κοιτάνε με μισό μάτι ή να μην τους ανταποδίδουν τον χαιρετισμό όταν πάνε να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Αν νιώθετε κι εσείς έτσι, αναρωτηθείτε για λίγο: γιατί να θέλετε να μπείτε σε μια τέτοια παρέα;

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε για κανέναν

Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση. Το να νιώθεις ότι σε «αφήνουν στην απ’ έξω» γιατί οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν είσαι αρκετά καλός με εκείνους σίγουρα σε πληγώνει- αν δεν ανήκατε στις δημοφιλείς παρέες του σχολείου, θα το έχετε ξανανιώσει. Από τότε, όμως, έχουν περάσει πολλά χρόνια και πλέον μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση με περισσότερη ωριμότητα. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να αλλάξετε την προσωπικότητά σας, τα «πιστεύω» ή τον τρόπο διαπαιδαγώγησης που ακολουθείτε για να γίνετε αρεστή σε κάποιες γυναίκες με τις οποίες προφανώς δεν ταιριάζετε.

Κάθε μαμά είναι διαφορετική

Όπως κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, κάθε μαμά επίσης είναι διαφορετική. Κάποιες παρέες μπορεί να βασίζονται σε αυτό (εγώ για παράδειγμα με την κολλητή μου δεν έχουμε ίδια προσωπικότητα) και κάποιες όχι. Το σημαντικό είναι να μην αναλωνόμαστε στο να προσπαθούμε να γίνουμε κάποιοι άλλοι απλά και μόνο για να κερδίσουμε την αποδοχή τους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σίγουρα δεν ταιριάζουμε όλοι. Αν κάτι σας ενοχλεί στην προσωπικότητα μιας άλλης γυναίκας ή μαμάς πριν καν την γνωρίσετε, σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε το ένστικτό σας. Η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει και συνήθως είναι σωστή!

Τα παιδιά μας δεν πρέπει να μπαίνουν στη μέση

Αρκετές μαμάδες έχουν βρεθεί στη θέση να αντιμετωπίσουν το εξής δίλημμα: το παιδί τους να κάνει παρέα με το παιδί εκείνης της άλλης μαμάς, με την οποία δεν έχετε κανένα κοινό σημείο επαφής. Τι κάνετε τότε; Τα παιδιά δεν πρέπει να τα βάζουμε στη μέση και το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να τους στερήσουμε τους φίλους τους επειδή οι μεγάλοι δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας. Επικροτήστε τη φιλία τους, εφόσον τα κάνει χαρούμενα και προσπαθήστε να έχετε τυπικές σχέσεις με την άλλη μαμά. Κακολογώντας την ή απομακρύνοντας το παιδί σας από τον φίλο του, δεν καταφέρνετε τίποτα. Αντίθετα, οξύνετε την κατάσταση.

Ακούστε τη μαμά που θα σας πει "θες βοήθεια;" και όχι τη μαμά που θα σας πει "πώς μεγαλώνεις έτσι το παιδί σου;"

Τότε θα καταλάβετε ποια γυναίκα χρειάζεστε στη ζωή σας και ποια μπορεί και αξίζει να γίνει φίλη σας. Τελικά, τα πάντα είναι θέμα επιλογής, ακόμα και στις μαμαδοπαρέες. Γι’ αυτό φροντίστε να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας και να διαλέξετε σωστά.

Tags μαμά, γονεις, μαμαδοπαρεες, παιδι, υγεια, health, μητερα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0972 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3550 s // Total time: 2.4522 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X