Μήνας πρόληψης καρκίνου του δέματος και μελανώματος


Μήνας πρόληψης καρκίνου του δέματος και μελανώματος

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας λέει όλα όσα πρέπει να προσέξουμε σε μια ελιά για να αποφύγουμε τα μελανώματα.

Οι μελανοκυτταρικοί σπίλοι ή ελιές, είναι καλοήθεις όγκοι οι οποίοι σχηματίζονται από́ αθροίσεις κυττάρων που ονομάζονται σπιλοκύτταρα. Τα κύτταρα αυτά́ είναι συγγενή́ με τα μελανινοκύτταρα, δηλαδή́ τα κύτταρα που παράγουν τη μελανίνη. Οι μελανοκυτταρικοί σπίλοι είναι τόσοι συχνοί́ ώστε να βρίσκονται πρακτικά́ σε κάθε άνθρωπο. Κατά́ τη διάρκεια του χρόνου το μέγεθος τους μεγαλώνει και το χρώμα γίνεται σκουρότερο. Οι σπίλοι (ελιές) μπορούν να εμφανισθούν οπουδήποτε στο ανθρώπινο σώμα, ωστόσο είναι πιο συχνοί́ στα μέρη του σώματος που είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή́ ακτινοβολία. Κατά́ την καλοκαιρινή́ περίοδο - και όχι μόνο - είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τις ελιές (σπίλοι) που βρίσκονται στο πρόσωπο ή στο σώμα μας..

Τι πρέπει να μας ανησυχήσει σε μια ελιά;

Μας ανησυχεί οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά της. Δηλαδή να αυξάνεται το μέγεθος της αλλά και εάν μικραίνει. Να γίνεται πιο σκουρόχρωμη ή και να αποχρωματίζεται. Να έχει ανώμαλα όρια.

Είναι αλήθεια ότι αν φέρουμε μια ελιά από τη στιγμή της γέννησης μας δεν είναι επικίνδυνη;

Αυτό δεν είναι σωστό, οι ελιές που φέρουμε από την γέννηση μας έχουν επίσης επικινδυνότητα και χρειάζονται παρακολούθηση.

Ποιες ελιές μας ενεργοποιούν;

Τα περισσότερα είδη των ελιών χρειάζονται παρακολούθηση. Είτε είναι επίπεδες και δεν εξέχουν από την επιφάνεια του δέρματος, είτε εξέχουν.

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τα μελανώματα;

Η σωστή παρακολούθηση είναι και θεραπεία στην ανάπτυξη μελανώματος και καρκίνου του δέρματος. Προσέχοντας τις ελιές μας και παρατηρώντας οποιεσδήποτε αλλαγές, έχουμε συνήθως την ευκαιρία να παρέμβουμε έγκαιρα και να προλάβουμε.

Σε περίπτωση που εντοπίσουμε κάτι ανησυχητικό η επίσκεψη σε έναν ειδικό κρίνεται απαραίτητη.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags ελιές, ΜΕΛΑΝΩΜΑ, Ομορφια, Σώμα, δρ. γεωργια κουλερμου, beauty, body, δερματολογος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0004 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0402 s // Total time: 0.0406 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X