Βανέσσα Χατζηιωσήφ: Με οδηγό τον ρομαντισμό!


Βανέσσα Χατζηιωσήφ: Με οδηγό τον ρομαντισμό!

Η όμορφη σχεδιάστρια πίσω από το brand \"The Robe Romance\" μας μιλά για το ρομαντικό της brand,

Η όμορφη σχεδιάστρια πίσω από το brand "The Robe Romance" μας μιλά για το ρομαντικό της brand, την έμπνευσή της πίσω από τη νέα της συλλογή "The Robe Renaissance", τα όνειρά της και το προσωπικό της style.

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τις ρόμπες; Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το ρούχο που σας κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθείτε μαζί του;

Η εμμονή μου για την ρόμπα ξεκίνησε όταν σπούδαζα κινηματογράφο στο Λονδίνο όταν εμπνεύστηκα από την χρυσή εποχή του Hollywood και τις σταρ που φορούσαν τις θεϊκές μεταξωτές ρόμπες. Αγόραζα συχνά ρόμπες αντί παπούτσια ἠ τσάντες. Μια μέρα αποφάσισα να σχεδιάσω την ρόμπα των ονείρων μου και έτσι την έφτιαξα για μένα. Τα όνειρα όμως μπορούν να πραγματοποιηθούν αν τα μοιραστείς και κάπως έτσι γεννήθηκε το "The Robe Romance". Για μένα η ρόμπα συμβολίζει τον ρομαντισμό, εμπνέει πολυτέλεια, και είναι ένα πρακτικό ρούχο που μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους και κάθε ώρα της ημέρας. 

Πρόσφατα παρουσιάσατε τη νέα σας συλλογή με τίτλο "The Robe Renaissance". Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτή τη συλλογή;

Πηγή έμπνευσης για αυτή τη συλλογή αποτέλεσε η αισθητική της Αναγέννησης του 15ου αιώνα και παράλληλα η ταινία της Σοφία Κόπολα, «Marie Antoinette». Ήθελα να δημιουργήσω μια συλλογή που θυμίζει πίνακα τέχνης η οποία παντρεύει τον ρομαντισμό μιας παλαιάς εποχής με την μοντέρνα θηλυκότητα.

Πως θα περιγράφατε το προσωπικό σας style; Μπορούμε να δούμε στοιχεία του στα designs σας ή στην φετινή σας συλλογή;

Θα χαρακτήριζα το προσωπικό μου στυλ κλασσικό, natural με «γαλλικό» ύφος με την έννοια του less is more. Μου αρέσουν τα total look του ίδιου ή παρομοίου χρώματος τα οποία έχουν αυτό το day-to-night quality, δηλαδή μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι την νύχτα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνονται στην συλλογή μου, από τα μονόχρωμα και απλά σλιπ φορέματα μέχρι τις signature design σατέν ρόμπες.

Τι αγαπάτε πιο πολύ στη δουλειά σας και ποιες οι δυσκολίες της;

Το αγαπημένο κομμάτι της δουλειάς μου πέραν από την ελεύθερη δημιουργία είναι να βλέπω τις δημιουργίες μου φορεμένες και η θετική ανταπόκριση των πελατών που με εμπνέει καθημερινά και με κάνει να εξελίσσομαι. Υπάρχουν, φυσικά πολλές δυσκολίες όταν χτίζεις και δουλεύεις σε κάτι δικό σου, όπως η πίεση που βάζεις στον εαυτό σου. Νιώθω όμως πολύ τυχερή που μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει και η κάθε δυσκολία είναι ένα μάθημα ή σκαλοπάτι προς τα όνειρα μου που έχω για το brand.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζετε από όλη τη συλλογή, και αν ναι γιατί το ξεχωρίζετε; 

Από τη συλλογή ξεχωρίζω την πρωταγωνίστρια ρόμπα "Αλίκη", η οποία είναι φτιαγμένη από ένα λαμπερό φούξια σατέν ύφασμα, με λεπτομέρειες από άσπρο σιφόν. Το έντονο ροζ της χρώμα συμβολίζει την χάρη και τον δυναμισμό της μοντέρνας γυναίκας.

Ποια είναι τα όνειρά σας για το brand The Robe Romance;

Η αλήθεια είναι πως ονειρεύομαι πολλά πράγματα για το "The Robe Romance" αλλά το κάθε βήμα θέλει την ώρα του. Στο σύντομο μέλλον σκοπεύω να συνδυάσω τον κινηματογράφο με την μόδα του brand και να δω τα special collections που ετοιμάζω στο fashion industry της Κύπρου και του εξωτερικού.

Βρείτε τις δημιουργίες της Βανέσσας Χατζηιωσήφ στο κατάστημα "The Robe Romance" στην Προμηθέως 14Δ στην Λευκωσία, στο instagram @theroberomance και online στο www.theroberomance.com



# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2623 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2726 s // Total time: 2.5349 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X