Νικόλας Τζένιος: Η δική του δίαιτα!


Νικόλας Τζένιος: Η δική του δίαιτα!

Ο Νικόλας Τζένιος μας περιγράφει το δικό του διατροφικό \"success story\" και μας μιλάει για το βιβλίο του με τίτλο \"Η Κετονική Δίαιτα του Νικ\", το οποίο παρουσίασε στο Alexander College, μυώντας μας στον κόσμο της υγιεινής διατροφής.

Οι άνθρωποι έχουν μακρά προϊστορία στις ακραίες δίαιτες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έκανε την εμφάνισή της η Κετονική δίαιτα, για την οποία όσοι τη δοκίμασαν μιλούν με εγκωμιαστικά λόγια για τα θεαματικά αποτελέσματά της στην απώλεια βάρους. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο συγγραφέας Νικόλας Τζένιος.

Ο Νικόλας Τζένιος μέσα από την Κετονική δίαιτα κατάφερε να βρει μια διαφορετική φόρμουλα και να φτιάξει τη λεγόμενη "Κετονική Δίαιτα του Νικ", με την οποία κατάφερε να χάσει όλα τα παραπανήσια κιλά που είχε και να αποκτήσει ένα πραγματικό "ευ ζην".

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό "ΟΚ!" και στην δημοσιογράφο, Άννα Κριθαρίου, ο Νικόλας Τζένιος μας περιγράφει το δικό του διατροφικό "success story" και μας μιλάει για το βιβλίο του με τίτλο "Η Κετονική Δίαιτα του Νικ", το οποίο παρουσίασε στο Alexander College, μυώντας μας στον κόσμο της υγιεινής διατροφής.

Ποιο ήταν το κίνητρό σου για να χάσεις κιλά; Υπήρξαν στιγμές που έχασες την πίστη σου και είπες ότι θα τα παρατήσεις;

Το προφανές κίνητρο για να κάνεις δίαιτα είναι να θες να χάσεις κιλά για να δείχνεις πιο κομψός, αλλά και για να έχεις μικρότερο κίνδυνο να προσβληθείς από ορισμένες ασθένειες. Ενδεχομένως, όμως, το πραγματικό κίνητρο, το οποίο αποκαλύπτεται μέσα από το πέρασμα του χρόνου, είναι όταν αρχίσεις να θαυμάζεις τον εαυτό σου και έχεις τον έλεγχο του εθισμού της υπερκατανάλωσης φαγητού.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θα σου πω ότι είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος κάποιες φορές "πέφτει" αλλά ξανασηκώνεται. Ένας δυνατός άνδρας ή μια δυναμική γυναίκα πάντα βρίσκει τρόπους να ορθοποδεί και να "εξετάζει" τους στόχους τους.

Σε ποιο βαθμό άλλαξε η ζωή σου μετά από τη δίαιτα που έκανες;

Για 45 χρόνια ήμουν ένας άσχημος, λυπημένος και καταθλιπτικός άνθρωπος και τώρα νιώθω ότι έχω κατακτήσει την "κορυφή του κόσμου". Αγαπώ και πάλι τη ζωή μου και αισθάνομαι ότι έχω τον έλεγχο.

Απολαμβάνω γενικά όλα αυτά τα αγαθά που έχω αλλά και την επιτυχία που γνωρίζω λόγω του βιβλίου μου.

Πώς προέκυψε η "Κετονική δίαιτα του Νικ";

Ουσιαστικά προέκυψε μέσα από μια ευτυχή σύμπτωση. Έκανα για δύο χρόνια τη δίαιτα Atkins, όταν άκουσα για την Κετονική δίαιτα. Εκεί συνειδητοποίησα ότι ήθελα να προσπαθήσω να χάσω κιλά, κάνοντας τη συγκεκριμένη δίαιτα. Αφότου επεξεργάστηκα αρκετά πράγματα, κατάφερα να δημιουργήσω την «Κετονική δίαιτα του Νικ».

Τι είναι ακριβώς η Κετονική δίαιτα; Γιατί κάποιος να επιλέξει τη δική σου διατροφική συνήθεια;

Η Κετονική δίαιτα γίνεται με την πρόσληψη τροφών σε χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος. Με αυτό τον τρόπο παρέχεις στο σώμα σου την απαραίτητη ενέργεια για κάψιμο λίπους (ειδικότερα αφορά όλο το συσσωρευμένο λίπος στο σώμα). Επίσης, η συγκεκριμένη δίαιτα είναι μια καθαρότερη μορφή ενέργειας και βοηθά στον τρόπο σκέψης, καθώς σε απελευθερώνει από τον εθισμό σε υδατάνθρακες.

Όταν οι άνθρωποι έρχονται σε σένα για βοήθεια τι τους συμβουλεύεις;

Θα χρειαστείτε πειθαρχία για να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από τον εθισμό στους υδατάνθρακες. Απολαύστε τη ζωή σας! Υπάρχει η μαγεία όταν κάνετε διατροφή. Πρέπει, επίσης, να πάρετε τον έλεγχο στη ζωή σας και να νιώσετε ευτυχισμένοι, διότι δεν περιορίζετε μόνο τις θερμίδες, αλλά απολαμβάνετε παράλληλα και τη μεγάλη αίσθηση κορεσμού.

Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός σου με την παρουσίαση του βιβλίου σου στη Λάρνακα;

Με τους συνεργάτες μας στο κολέγιο Αlexander θέλαμε να μεταφέρουμε τη δίαιτα Κέτο σε κάτι που να είναι περισσότερο από μια έννοια. Να μπορεί δηλαδή να διαμορφώσει τη ζωή. Το πιστοποιητικό της "Κετονικής δίαιτας του Νικ" "αναγεννά" την ελευθερία στον τρόπο ζωής σου. Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι έχουμε τροχοδρομήσει ένα κλινικό πρόγραμμα σε συνεργασία με κάποιους ανθρώπους από την Κύπρο, με σκοπό την παροχή υποστήριξης σε άτομα που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους μέσω της δικής μου δίαιτας.

Ποια γεγονότα στη ζωή σου σε έκαναν τον άνθρωπο που είσαι σήμερα;

Είναι πάρα πολλά τα γεγονότα αυτά, ωστόσο αυτό που με διαμόρφωσε ως άνθρωπο ήταν η απώλεια της μητέρας μου μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Εκεί αντιλήφθηκα ότι η ζωή είναι σύντομη και πρέπει να την απολαμβάνουμε στο έπακρον. Πραγματικά, πρέπει να απολαμβάνουμε τα αγαθά στη ζωή μας και να είμαστε νεωτεριστές.

Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου σου;

Η Κετονική δίαιτα είναι ένας τρόπος για να μπορέσετε να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή. Προσωπικά, προσπάθησα πολλές δίαιτες. Αρχικά απέτυχα, αλλά στη συνέχεια τα κατάφερα. Δεν κέρδισα απλώς τη μάχη, αλλά και τον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας.

Πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο μαζί για να είμαστε κερδισμένοι όλοι. Πρέπει να συνεργαστούμε με την ιατρική κοινότητα και τους πολιτικούς, έτσι ώστε να απελευθερώσουμε τα παιδιά μας αλλά και τις μελλοντικές γενεές από την εξάρτηση στους υδατάνθρακες αλλά και τις λανθασμένες πολιτικές που σχεδιάστηκαν τα τελευταία 50 χρόνια. Ο πραγματικός ένοχος κρύβεται στην υγιεινή διατροφή.

Έχει έρθει κάποιος ποτέ να σου πει "ευχαριστώ" που τον ενέπνευσες να χάσει βάρος;

Aρκετοί άνθρωποι εξέφρασαν τη χαρά τους σε αυτό το "ταξίδι" απελευθέρωσης από τους υδατάνθρακες, αλλά και από τις συνέπειες που είχαν από το πρόσθετο βάρος και την κατάθλιψη. Τη θέση όλων αυτών των δυσάρεστων γεγονότων πήρε η ευτυχία και η αισιοδοξία για το μέλλον.

Τι σου αρέσει περισσότερο στην Κύπρο;

Δεν γεννήθηκα πολύ μακριά από εδώ, καθώς κατάγομαι από τη βιβλική γη του Λιβάνου. Στο αίμα μου κυλάει η υπερηφάνεια. Με τιμή, λοιπόν, βρίσκομαι σε αυτό το νησί γνωρίζοντας ότι αν κοιτάξετε κάτω από κάθε πέτρα του, καθώς και σε κάθε ένα από τα μικρά σπήλαια, θα βρείτε τα συντηρημένα σημάδια των ορθόδοξων αγίων και μαρτύρων. Πραγματικά, πρόκειται για ένα πολύ φιλόξενο νησί που αποτελείται από σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνθέτουν το "σπίτι" για τα δημιουργικά μυαλά του κόσμου και ευελπιστώ ότι ανήκω και εγώ σε αυτούς.

Σχεδιάζεις να γράψεις νέο βιβλίο στο εγγύς μέλλον;       

Ελπίζω να μη γράψω μόνο ένα αλλά πολλά, διότι ο άνθρωπος, ο οποίος φτιάχτηκε κατ' εικόναν του Θεού, θα πρέπει να είναι ένα δημιουργικό πλάσμα. Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε, να μιλάμε, να συζητούμε και να αφήνουμε τον κόσμο να απολαμβάνει τις δημιουργίες μας. Θα ήθελα, επίσης, να γράψω αρκετά πράγματα σχετικά με την κλινική έρευνα που κάνουμε για να αποδείξουμε κάποιες από τις πολλές θεωρίες των ιατροφαρμακευτικών οφελών της Κετονικής δίαιτας -και πιο συγκεκριμένα της δικής μου δίαιτας.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει κάποιος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του;

Θα πρέπει να νιώσει τη "γλυκύτητα" της ελευθερίας: η ελευθερία δεν είναι μια πολιτική έννοια, αλλά μια κίνηση αυτοπειθαρχίας. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο χωρίς κανένα εθισμό, οπότε μπορεί να απολαύσει τη μέρα του χωρίς περιορισμούς.

Ποιος τίτλος ταινίας θα έλεγες ότι περιγράφει τη ζωή σου;

Το "Χάπι της ζάχαρης" στο Netflix... Είναι μια ταινία της οποίας το μεγαλύτερο μέρος "αντανακλά" το κίνητρο της δουλειάς μου, το οποίο σχετίζεται με τη δίαιτα "Κέτο". Ενδεχομένως να μην υποστηρίζω κάποιες από τις παραδοχές της ταινίας, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο. Υπάρχει επίσης ένα τραγούδι που περιγράφει τη ζωή μου και αυτό είναι το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα, "I Did My Way".

Tags Νικόλας Τζένιος, η κετονικη διαιτα του νικ, Διατροφή, Δίαιτα, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8664 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3779 s // Total time: 3.2442 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X