Belly-botton: Η πλαστική του ομφαλού για τις νέες μανούλες


Belly-botton: Η πλαστική του ομφαλού για τις νέες μανούλες

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας μιλάει για την πλαστική χειρουργική \"belly-botton\" και μας εξηγεί ποια είναι η διαδικασία και για ποιο λόγο πρέπει να γίνει.

Το κουμπάκι της κοιλιάς μας όπως μεταφράζεται το "belly-botton”, είναι ένα σημείο του σώματός μας που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην αισθητική της κοιλιακής μας χώρας.

Είναι ένα μέρος του σώματος που υφίσταται μεγάλες αλλαγές με την εγκυμοσύνη αλλά και με την απώλεια βάρους. Οι εγκυμοσύνες κάνουν το δέρμα της περιοχής να χαλαρώνει και ομολογουμένως είναι ένα δύσκολο σημείο για να επανέλθει στη προηγούμενη του κατάσταση. Πολλές φορές μάλιστα εκτός από την χαλαρότητα του δέρματος παρατηρείται και η δημιουργία ομφαλοκήλης λόγω της εγκυμοσύνης.

Πολλές νέες μανούλες παρατηρούν ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει μεγαλώσει ο ομφαλός τους, έχει χαλαρώσει και υπάρχει και μια προπέτεια προς τα έξω. Μετά τον τοκετό κάθε γυναίκα περιμένει το σώμα της να επανέλθει στην προηγούμενη του κατάσταση αλλά πολύ συχνά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει όση γυμναστική και να κάνουμε, όσες δίαιτες και να ακολουθήσουμε.

Η πλαστική χειρουργική λοιπόν του ομφαλού μπορεί να δώσει στον ομφαλό μας την όψη, το μέγεθος και το σχήμα που είχε πριν από την εγκυμοσύνη. 

Είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται με γενική νάρκωση ειδικά εάν υπάρχει και ομφαλοκήλη. Στόχος της επέμβασης είναι να αφαιρέσει το επιπλέον δέρμα που έχει μείνει από την εγκυμοσύνη, να τεντώσει το δέρμα που έχει χαλαρώσει και να δώσει μια νέα όψη στον ομφαλό.

Η γυναίκα δεν χρειάζεται για αποθεραπεία πέραν από τρεις με τέσσερεις ημέρες.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags belly bott


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7882 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2943 s // Total time: 3.0825 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X