Γαβριέλλα Ζάρτηλα - Χαρούλα Αλέξη: Αποκαλύπτουν τα απρόοπτα που τους συνέβησαν στον "αέρα" του "Πρωτοσέλιδου"


Γαβριέλλα Ζάρτηλα - Χαρούλα Αλέξη: Αποκαλύπτουν τα απρόοπτα που τους συνέβησαν στον "αέρα" του "Πρωτοσέλιδου"

Τι συμβαίνει στην προσωπική τους ζωή, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν και τι λένε για τον παρουσιαστή της εκπομπής Ανδρέα Δημητρόπουλο

Τα τελευταία χρόνια τις απολαμβάνουμε πλάι στον Ανδρέα Δημητρόπουλο στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, "Πρωτοσέλιδο". Η Γαβριέλα Ζάρτηλα και η Χαρούλα Αλέξη ανοίγουν για πρώτη φορά την καρδιά του στο περιοδικό "ΟΚ!", μιλούν για τη συνεργασία με τον παρουσιαστή, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και την προσωπική τους ζωή. 

Πώς άρχισε η συνεργασία σας με τον Αντρέα Δημητρόπουλο; 
Γ:
Όταν αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο, το κανάλι είχε ανάγκη από παραγωγό της πρωινής εκπομπής του Ανδρέα Δημητρόπουλου αλλά και της μεσημεριανής, με τον Νικήτα Κυριάκου και αρχικά ξεκίνησα σαν παραγωγός. Μετέπειτα «το έσκασα» για ένα μήνα στην απογευματινή ζώνη ως δημοσιογράφος, αλλά οι αλλαγές με έφεραν πίσω στον Ανδρέα σαν δημοσιογράφο και παραγωγό και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Βρισκόμαστε αισίως στην πέμπτη τηλεοπτική σεζόν της συνεργασίας μας. 
X: Πάμε τέσσερα χρόνια πίσω, όταν «άλλαξα» τηλεοπτική οικογένεια και από το Mega ήρθα στο Sigma για να αναλάβω την παραγωγή στο «Πρωτοσέλιδο» και το «Μεσημέρι και κάτι». Έτσι άρχισε η συνεργασία μου με τον Αντρέα.

Πόσο δύσκολο είναι τα τελευταία πέντε χρόνια να ξυπνάτε καθημερινά στις 5:30 το πρωί, ακόμα και κάποιες αργίες;
Γ:
Δύσκολο μεν, αλλά... είναι μέχρι να βγω από το κρεβάτι. Η ομάδα του πρωινού είναι ο λόγος που με κάνει να πηγαίνω στις 5:30 στη δουλειά και να μην είναι «μαρτύριο». Αν και δεν θα σας κρύψω ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να ξυπνάς και να μην έχεις χρόνο ούτε καφέ να πιεις στο σπίτι.
Χ: Πολλοί λένε ότι όλα είναι θέμα συνήθειας, σε μένα αυτό δεν πέτυχε. Είναι δύσκολο και ζόρικο το πρωινό ξύπνημα. Από τότε όμως που μπήκαμε στο χορό του «Πρωτοσέλιδου» «χορεύουμε» καθημερινά, με τα όποια ωράρια και τις όποιες δυσκολίες. Συνεχίζουμε να δίνουμε στο κοινό την πρώτη ενημέρωση της ημέρας, πάντα με χαμόγελο. 

Έτυχε ποτέ να μην ξυπνήσετε και πώς αντιμετωπίστηκε;
Γ:
Έχουμε έγνοια ο ένας για τον άλλον αν ξύπνησε. Στέλνουμε ακόμα και καλημέρα στο κινητό για να είμαστε σίγουροι ότι και οι άλλοι εκείνη την ώρα ετοιμάζονται για τη δουλειά. Τα άτομα, φυσικά, που δουλεύουν το πρωί είναι αρκετά και όταν έτυχε, το αντιμετωπίσαμε αναλόγως των θέσεων που υπήρχε «κενό». Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 06:45 θα πούμε την πρώτη καλημέρα.
Χ: Να ξυπνήσω με καθυστέρηση ναι, έτυχε! Σε τέτοια περίπτωση απλά τρέχεις! Η αλήθεια όμως είναι ότι η ομάδα του "Πρωτοσέλιδου" έχει δέσει, οπόταν και κάποιος να αργήσει, οι υπόλοιποι θα τον καλύψουν χωρίς να μείνει κάτι πίσω στην εκπομπή.

Ο Αντρέας εάν δεν ξυπνήσει, ποιο είναι το plan b; 
Γ:
Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έτυχε. Άλλωστε είναι ο πρώτος που έρχεται κάθε πρωί στο κανάλι. Μια φορά στα πέντε χρόνια αποκοιμήθηκε και αυτό όταν έκανε τα γυρίσματα, τότε, για το «Στέκι της παρέας». Αλλά δεν χρειαζόταν plan b, ήρθε και βγήκαμε αέρα.

Μίλησε πολλές φορές για εσάς με τα καλύτερα λόγια δίνοντάς σας πολύ χώρο στην εκπομπή να βγαίνετε στο γυαλί και να κάνετε τα δικά σας στούντιο. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;
Γ:
Ο Αντρέας είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και δεν είναι μόνο λόγια. Φυσικά και νιώθω τυχερή που τον συνάντησα στο δρόμο μου. Και δεν είναι μόνο το γυαλί. Μας εμπιστεύεται και συζητά μαζί μας όλα τα θέματα της εκπομπής και παίρνουμε αποφάσεις μαζί. Καταλαβαίνει ο καθένας πως αν στην πρώτη σου δουλειά βρεις ένα άνθρωπο που σε στηρίζει -τα λάθη τα ονομάζει εμπειρία και τα σωστά σού λέει πώς να γίνουν ακόμα καλύτερα- μόνο καλύτερος μπορείς να γίνεις. Και γι’ αυτό τον ευχαριστώ πολύ και όχι μόνο για τη δουλειά.
Χ: Είμαστε από τις τυχερές στο επάγγελμα. Οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που βρεθήκαμε στο δρόμο του Αντρέα, αρχίσαμε δειλά –  δειλά τη συνεργασία μας, μας εμπιστεύτηκε, μας άφησε να κάνουμε τα λάθη μας, γιατί αλλιώς πώς θα μάθουμε, μας έλεγε. Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να είμαστε μια δυνατή ομάδα, γερά δεμένη με τα πάνω μας και τα κάτω μας. Στην τηλεόραση το Α και το Ω είναι η ομάδα, ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο. Χρωστάμε πολλά στον Αντρέα!

Ποια είναι τα ελαττώματα και ποια τα προτερήματά του;
Γ:
Ελάττωμά του η ανυπομονησία του. Κάποιες φορές όταν θέλει κάτι πολύ, θέλει να γίνει την ίδια στιγμή, πράγμα που δεν είναι πάντα εφικτό. Προτέρημά του η ηρεμία του στις πιο δύσκολες καταστάσεις, που είναι στιγμές που απορώ πώς μπορεί.
Χ: Το κυριότερο προτέρημά του στα επαγγελματικά είναι φυσικά ότι είναι ακομπλεξάριστος άνθρωπος. Ξέρει καλά ποιος είναι και δίνει απλόχερα χώρο σε νέα παιδιά και δεν είναι πολλοί αυτοί που λειτουργούν όπως ο Αντρέας. Τώρα, το κυριότερο προτέρημά του ως άνθρωπος είναι ότι μπορεί να συγχωρεί. Όσο για το ελάττωμά του, είναι το πείσμα κι ανυπομονησία του, αν θέλει κάτι, το θέλει χθες.

Η μεγαλύτερη συμβουλή που πήρατε από εκείνον;
Γ:
Να είμαι ο εαυτός μου ό,τι κι αν γίνει. Μόνο με σκληρή δουλειά μπορείς να γίνεις καλύτερος.
Χ: "Ο τηλεθεατής επιβραβεύει πάντα το αυθεντικό. Κι όταν κάνεις κάτι με αγάπη, πάντα είναι αυθεντικό. Μην ξεχνάς ποια είσαι", ήταν κάτι που μου είπε πριν καιρό και θα το θυμάμαι.

Είστε και οι δύο πολύ νεαρές. Πώς ονειρεύεστε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια;
Γ:
Σίγουρα θα ήθελα μια καλή επαγγελματική πορεία και να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια. Αλλά αφήνω τα πράγματα να μου τα φέρει ο χρόνος. Άλλωστε κάνοντας σχέδια ο Θεός γελά, δεν λένε;
Χ: Βασικός μου στόχος είναι να εξελιχθώ και να μείνω προσηλωμένη στο στόχο μου. Δεν μου αρέσουν τα μακροχρόνια σχέδια. Όσο για τα προσωπικά, εύχομαι να είμαι υγιής και ήρεμη, ανάμεσα σε αγαπημένα μου πρόσωπα!

Στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων θα βλέπατε τον εαυτό σας;
Γ:
Ποτέ σαν άνθρωπος δεν τοποθετούσα τον εαυτό μου σε θέσεις. Τι εννοώ; Όπως δεν φανταζόμουν καν τον εαυτό μου στην τηλεόραση, έτσι κι αυτό. Με δουλειά και αφοσίωση σ’ αυτό που κάνω αφήνω τα πράγματα να έρθουν μόνα τους και ήρεμα. Είναι ωραίες άλλωστε οι εκπλήξεις της ζωής, ε;
Χ: Ο παρουσιαστής ενός δελτίου ειδήσεων χρειάζεται να έχει βαρύτητα για να παρουσιάσει την είδηση στον τηλεθεατή. Και αυτό ένας δημοσιογράφος το κερδίζει στο χρόνο, βάσει εμπειριών, πολλής δουλειάς, επιμονής και υπομονής. Θα με έβλεπα σε ένα δελτίο μόνο αν ένιωθα ώριμη δημοσιογραφικά να ανταποκριθώ σε μια τόσο μεγάλη ευθύνη.

Θα θέλατε να είχατε τη δική σας ενημερωτική εκπομπή;
Γ:
Ο Αντρέας μάς «επιτρέπει» να νιώθουμε το "Πρωτοσέλιδο" δικό μας. Η τηλεόραση δεν έχει δικό σου και δικό μου, είναι ομαδικό άθλημα, έτσι με έμαθαν και έτσι με έκανε ο Αντρέας να το ζω.
Χ: Όπως ανέφερα και πιο πάνω, είναι μεγάλη ευθύνη να κρατάς το τιμόνι μιας εκπομπής. Είμαι από τους ανθρώπους που κρατούν μικρό καλάθι, το γεμίζουν και στη συνέχεια παίρνουν το μεγαλύτερο. Αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν, ίσως γίνει μια μέρα. 

Ποιους Κύπριους παρουσιαστές/στριες θαυμάζετε;
Γ:
Είναι κάποια άτομα που από τον κάθε ένα ξεχωρίζω άλλα πράγματα. Ο Αντρέας Δημητρόπουλος έχει την ηρεμία που ποτέ δεν κατάφερα -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- να έχω στη δουλειά, αντιμετωπίζει κάποιες καταστάσεις εξωφρενικές για μένα μ’ ένα ήρεμο τρόπο που προσπαθώ ακόμα να αποκωδικοποιήσω. Θαυμάζω επίσης τον Νικήτα Κυριάκου για τον τρόπο σκέψης και τις αντιδράσεις του στη δουλειά και την Άντρη Δανιήλ γιατί είναι μια από τις γυναίκες στο χώρο που μπορώ να πω θα ήθελα να μοιάσω, δυναμική, με γνώσεις και άποψη και εξαιρετική δημοσιογράφος.
Χ: Πριν καν σπουδάσω Δημοσιογραφία, θαύμαζα τον Νικήτα Κυριάκου! Και οι συγκυρίες μάς έφεραν να δουλέψουμε μαζί για ένα χρόνο περίπου και τότε επαληθεύτηκα. Το πάθος, η ενέργεια και η αυθεντικότητά του είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζω σ’ αυτόν!

Ήρθατε ποτέ σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της εκπομπής; 
Χ:
Απρόοπτα και ευτράπελα γίνονται κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Το πιο χαρακτηριστικό είναι όταν μιλάμε στον Αντρέα από το κοντρόλ για κάποια συνεννόηση την ώρα του αέρα και αυτός εντελώς αυθόρμητα και φυσικά μάς απαντά κανονικά. Πολλές φορές μπερδεύει και τους καλεσμένους. Μιλάνε γι’ άλλο θέμα, πετάει αυτός μια άσχετη ατάκα που προορίζεται για το κοντρόλ και απλά πεθαίνουμε στα γέλια.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη μέρα που περάσατε στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ και γιατί; 
Γ:
Δεν θα την έλεγα δύσκολη, αλλά όταν κάναμε δύο ντοκιμαντέρ για τα τροχαία και για τις κροτίδες. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τον ανθρώπινο πόνο, την απώλεια, που μπορώ να πω με σόκαρε. Έπρεπε να θέσουμε ερωτήματα που έξυναν πληγές, σκοπός μας φυσικά να μεταφέρουμε στον κόσμο τα γεγονότα όπως τα έζησαν οι πρωταγωνιστές και να πάρουν μαθήματα ζωής.

Συνέβη κάποιο απρόοπτο περιστατικό όταν κάνατε εσείς παρουσίαση ενός στούντιο;
Γ:
Ένα πρωινό, πριν βγούμε αέρα, ο Αντρέας προφασίστηκε ότι δεν είναι καλά και έπρεπε να ξεκινήσω μόνη μου την εκπομπή να πω τα θέματά μας και να προχωρήσω στο δελτίο. Νόμιζα με κορόιδευε και δεν θα έφευγε, αλλά… με άφησε. Εγώ τον ξέρω καλά και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είναι ένα από τα κόλπα του. Οι ζωντανές εκπομπές δεν περιμένουν, γι’ αυτό βγήκα μόνη κι όταν τελείωσα το δελτίο επέστρεψε. Στο τέλος της εκπομπής ήταν ξεκαρδισμένος στα γέλια για το κατόρθωμά του. Επίσης ξεκαρδιζόμαστε με τα πειράγματα που κάνουν οι ανταποκριτές μας στις επαρχίες με τον Αντρέα και μεταξύ τους. Τα απρόοπτα δεν τελειώνουν όταν η Γιώτα Δαμιανού είναι σε ζωντανή σύνδεση από διάφορα σημεία.
Χ: Στις πρώτες μας παρουσιάσεις στην εκπομπή ο Αντρέας έμενε μαζί μας στο στούντιο, δίπλα μας και κάναμε μαζί τις παρουσιάσεις. Μια μέρα όπως ήμασταν οι δυο μας στις θέσεις μας και μετρούσε αντίστροφα ο σκηνοθέτης για αέρα, ο Αντρέας σηκώθηκε από τη θέση του, μου είπε «καλή επιτυχία» και απλά με άφησε μόνη. Τότε μου κόπηκαν τα πόδια, είχαμε 20 δεύτερα για αέρα, δεν είχα το χρόνο να αντιδράσω, έπρεπε να το κάνω μόνη. Το έκανα!

Στην προσωπική σας ζωή πώς σας βρίσκω;
Χ:
Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή! Έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, νιώθω ευλογημένη.

Γαβριέλλα, για σένα τα ξέρω, με παντρεύεσαι το καλοκαίρι. Πώς νιώθεις;
Ότι έκανα την καλύτερη επιλογή στη ζωή μου, ανυπομονώ!

Χαρούλα εσένα νυφούλα θα σε δούμε σύντομα;
Όλα στην ώρα τους! Για αρχή έχει σειρά η Γαβριέλλα!    

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΗΛ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΣΤΙΛΙΣΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ  / MAKE UP: ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ PARADISAS MAKE UP WORKSHOP

Tags γαβριελλα ζαρτηλα, χαρουλα αλεξη, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, ΣΙΓΜΑ, ανδρέας δημητρόπουλος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3540 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3142 s // Total time: 2.6682 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X