Τι είναι η καινούργια τάση που λέγεται εμπλουτισμός του PRP;


Τι είναι η καινούργια τάση που λέγεται εμπλουτισμός του PRP;

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί τι είναι η καινούργια τάση που λέγεται εμπλουτισμός του PRP.

Μία από τις πιο σύγχρονες και συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες είναι το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (Platelet Rich Plasma-PRP).

Το PRP προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενή και χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων οι οποίοι προκαλούν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και την αναγέννηση των ιστών.

Το PRP είναι μια θεραπεία η οποία χρησιμοποιείται πολύ τα τελευταία χρόνια και στην αισθητική ιατρική και έχει σαν στόχο την αναζωογόνηση του δέρματος προκαλώντας και ενισχύοντας κολλαγόνο και ελαστίνη.

Αυτό που έχει αλλάξει όμως είναι η εμφάνιση στην ιατρική αγορά πολλών σκευασμάτων τα οποία έρχονται και ενισχύουν τη δράση τους, σκευασμάτων τα οποία έχουν στόχο τη διόρθωση διαφορετικών προβλημάτων του κάθε ενός από εμάς.

Πέραν των βιταμινών οι οποίες από πολύ παλιά υπήρχαν στην αγορά έχουμε τώρα στη διάθεσή μας ουσίες που εμπλουτίζουν και απευθύνονται σε συγκεκριμένους στόχους.

Τέτοια σκευάσματα είναι οι ενεργοποιητές που δυναμώνουν τη δράση των αιμοπεταλίων, ουσίες οι οποίες προκαλούν αύξηση της ενυδάτωσης του δέρματος, τόνωση της επιδερμίδας, λεύκανση από τις πανάδες και τους μαύρους κύκλους, ειδικά πεπτίδια τα οποία τονώνουν τη χαλαρή επιδερμίδα και προσδίδουν λάμψη και φρεσκάδα.

Μεγάλη επανάσταση έφερε η ενίσχυση της θεραπείας με συμπληρώματα που μειώνουν την τριχόπτωση, ενισχύουν το θύλακα της τρίχας, κάνουν τα μαλλιά πιο υγιή και λαμπερά και επίσης επαναφέρουν την τρίχα στο φυσιολογικό της κύκλο. Άντρες αλλά και γυναίκες που πάσχουν από τριχόπτωση ή έχουν αραιά και λεπτά μαλλιά επωφελούνται από αυτή τη θεραπεία για να αποκτήσουν ξανά φυσιολογικής ποιότητας τρίχα.

Ο εμπλουτισμός του PRP με σύγχρονα σκευάσματα έδωσε πολλά όπλα στη πλαστική χειρουργική να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags PRP, face, beauty, προσωπο, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5794 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3855 s // Total time: 2.9650 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X