Εβελίνα Σκίτσκο: Η εγκυμοσύνη, η έκτρωση και το bullying


Εβελίνα Σκίτσκο: Η εγκυμοσύνη, η έκτρωση και το bullying

Η φιναλίστ του \"Greece\'s Next Top Model\" στην πιο ειλικρινή της συνέντευξη

Η επόµενη µέρα του "Greece’s Next Top Model" βρήκε την Εβελίνα Σκίτσκο µε το συµβόλαιο των ονείρων της και µε τη φήµη της να εκτοξεύεται µε αστραπιαίους ρυθµούς στα ύψη! Η φιναλίστ φωτογραφήθηκε για την "Madame Figaro Κύπρου" και μίλησε για όλα στην Τάνια Νεοκλέους.

"Φτάνει στον χώρο της φωτογράφισης δέκα λεπτά πριν από την προκαθορισµένη ώρα. Αυθεντικά ευγενική, δείχνει να ξέρει ακριβώς τα όριά της στις κοινωνικές συναναστροφές. Χαλαρώνει, µόλις αντιλαµβάνεται τη fashion editor της "Madame Figaro", Σοφία Ευσταθίου, στον χώρο, καθώς συνεργάζονται εδώ και χρόνια στα fashion editorials του περιοδικού. Αυτήν τη φορά, όµως, η Εβελίνα είναι το cover girl και αυτό δεν µπορεί να µείνει ασχολίαστο από τις δυο τους. "Πάντα είχα όνειρα και ήθελα να ανέβω όσο πιο ψηλά µπορούσα. Αυτό που δεν περίµενα ποτέ ήταν ότι θα γίνονταν όλα τόσο σύντοµα. Ξέρεις κάτι; Εγώ αυτήν τη στιγµή ζω τ’ όνειρό µου" µου λέει λίγες ηµέρες µετά καθισµένη απέναντί µου στον καναπέ του σπιτιού της. Η παρουσία της µικρής Αριάνας, της ενός έτους κόρης της, γεµίζει µε γέλια τις ελάχιστες στιγµές αµηχανίας µας. Από τα όσα έχω ακούσει για εκείνη όλο αυτό το διάστηµα νιώθω, της λέω, σαν να την ξέρω. Και όχι µόνο εγώ. "Οι πρώτες µέρες µετά το τέλος του "GNTM" ήταν κάπως αµήχανες και περίεργες. Φαντάσου για τρεις µήνες να ζεις χωρίς επαφή µε τον έξω κόσµο, παρά µόνο να επικοινωνείς µε τους δικούς σου για δέκα λεπτά από το τηλέφωνο της παραγωγής. Βγαίνοντας, ξαφνικά ήξεραν όλοι ποια είµαι από µια οθόνη και µόνο" µου λέει µε το που ξεκινούµε την εγγραφή. Εκπέµποντας µια ηρεµία καθόλη τη διάρκεια της συνάντησής µας, η Εβελίνα µε το ασυνήθιστο επίθετο Σκίτσκο, µου αφηγείται την ιστορία του κοριτσιού, που στα έξι της χρόνια µετακόµισε από τη Μολδαβία στην Κύπρο, στα 13 της έκανε την πρώτη της φωτογράφιση, στα 19 της έγινε µητέρα και τώρα στα 20 της υπέγραψε το συµβόλαιο που κάθε µοντέλο θα ονειρευόταν… 
Έναν χρόνο πριν φωτογραφιζόσουν για το fashion editorial της Madame Figaro και τώρα γίνεσαι το εξώφυλλό της. Το περίµενες αυτό;
Πάντα είχα όνειρα ειδικά για τον χώρο του µόντελινγκ. Ήθελα να προχωρήσω, να ανέβω όσο πιο ψηλά µπορώ. Το ότι θα ερχόταν στη ζωή µου ένα παιχνίδι και ότι το όνειρο αυτό θα γινόταν πραγµατικότητα σε τόσο σύντοµο χρονικό διάστηµα δεν το περίµενα.
Πώς είναι να γίνεσαι διάσηµη τόσο γρήγορα και να αποκτάς τόσο µεγάλη δυναµική στα social media; 
Είναι πολύ περίεργο. Μπαίνοντας στο παιχνίδι είχα 3.000 followers στο Instagram και βγαίνοντας διαπίστωσα ότι 103.000 άνθρωποι µε ακολουθούσαν. Στην αρχή πανικοβάλλεσαι, δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς.


Αλήθεια, γιατί µπήκες στο GNTM; 
Ήταν µια απόφαση της στιγµής. Ήµουν σε µια φάση που σκεφτόµουν να ψάξω να βρω κάποιο πρακτορείο στο εξωτερικό. Είδα το διαφηµιστικό τρέιλερ της εκποµπής και είπα, γιατί όχι; Μέχρι εκείνη τη στιγµή είχα έναν σταθερό µισθό κάθε µήνα και πήγαινα πάρα πολύ καλά για τα δεδοµένα της Κύπρου. Αν και ήµουν ικανοποιηµένη, ήθελα να δοκιµάσω τις δυνάµεις µου και εκτός.
Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή που έζησες εκεί; 
Ήταν δύσκολο στην αρχή, µέχρι να συνηθίσω. Ήθελα τον χρόνο µου. Αργότερα, προς το τέλος του παιχνιδιού, το ότι ήµουν µακριά από την οικογένειά µου µε επηρέασε ψυχολογικά. Άρχισε να βάλλεται και το ανοσοποιητικό µου, ένιωθα αδύναµη και είχα φουσκώσει. Έβαλα, νοµίζω, έξι κιλά από το πρήξιµο.
Υπήρξαν στιγµές στο παιχνίδι που ένιωθες ότι δεν ήσουν ο εαυτός σου;
Ποτέ, αν και φοβόµουν ότι µπαίνοντας σε ένα reality, στο οποίο θα υπήρχε το στοιχείο της αποµόνωσης θα έχανα την αυτοπεποίθησή µου. Ευτυχώς αυτό δεν έγινε και είµαι πάρα πολύ χαρούµενη.
Αν και ήσουν το φαβορί, τελικά πήρες τη δεύτερη θέση. Απογοητεύτηκες;
Ποτέ δεν ήταν στόχος µου η πρώτη θέση. Ο στόχος µου ήταν να γνωρίσω ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι θα ήθελαν να συνεργαστούν µαζί µου και έξω από το παιχνίδι. Για µένα δεν έχει σηµασία αν θα κερδίσεις ή όχι, αλλά το πώς θα αξιοποιήσεις αυτήν την ευκαιρία που σου δίνεται.
Η συνεργασία µε την booker µοντέλων Έλενα Χριστοπούλου είναι αυτή η ευκαιρία που ονειρευόσουν;
∆εν θα µπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο από αυτό. Ήταν ό,τι ονειρευόµουν. Το να µπορώ να συνεργαστώ µε έναν άνθρωπο, στον οποίο έχω απόλυτη εµπιστοσύνη και µε τον οποίο είµαι σίγουρη ότι θα κάνουµε πολύ όµορφα πράγµατα µαζί.
Ποια είναι τα επόµενα σας βήµατα; 
Τώρα ετοιµάζουµε το καινούριο µου book, µε το καινούριο µαλλί, αφού το άλλαξα πάλι. Βασικά προσπαθώ να βγω έξω. Να αρχίσω κάποιες συνεργασίες στο εξωτερικό. 
Θα έχεις ως µόνιµη βάση την Κύπρο ή σκέφτεσαι να µετακοµίσεις στο εξωτερικό;
Προς το παρόν θα µείνω Κύπρο, όµως στο µέλλον θα ήθελα, όταν µεγαλώσει λίγο η µικρή για να µην της αλλάξω από τώρα περιβάλλον, να το δοκιµάσω κι αυτό. Όταν θα βρω κάτι µόνιµο στο εξωτερικό, φυσικά και θα το κάνω.

My life 

Έγκυος στα 19 σου. Αλήθεια πώς αντέδρασε η δική σου µαµά, όταν της το ανακοίνωσες; 
Σοκαρίστηκε. Αλλά κατάλαβε αµέσως πως δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω έκτρωση. Το ανακάλυψα λίγο πριν φύγω στην Αγγλία για σπουδές. Θα σπούδαζα εγκληµατολογία. Στάθηκε δίπλα µου σε κάθε βήµα. 
Νιώθω ότι είστε πολύ δεµένες. Είναι για σένα πρότυπο;
Νοµίζω ότι όλες οι µαµάδες είναι πρότυπα για τις κόρες τους. Ειδικά όταν βλέπεις τις δυσκολίες που περνούν, τις θαυµάζεις για τον τρόπο που τις ξεπερνούν και τις έχεις πολύ ψηλά.
Στην Κύπρο πώς βρεθήκατε;
Ήρθα µε τη µαµά µου. Εγώ έµενα µε τη γιαγιά και τον παππού στη Μολδαβία και όταν η µαµά, η οποία βρισκόταν ήδη στην Κύπρο για δυο χρόνια, βρήκε µια σταθερή δουλειά, µετακόµισα κι εγώ.
Πώς ήταν τα πρώτα χρόνια εδώ; 
Θυµάµαι πως µόλις ήρθα δεν ήξερα καθόλου ελληνικά. Μπήκα κατευθείαν σε ελληνικό σχολείο και τα έµαθα σε έναν µήνα.
Πώς σε υποδέχτηκαν οι συµµαθητές σου τότε;
Στο σχολείο, ειδικά στο δηµοτικό, όλοι βιώσαµε κάποιου είδους bullying. Είτε επειδή είσαι από ξένη χώρα, είτε επειδή είσαι λίγο πιο ψηλή, είτε λίγο πιο «όµορφη». Εγώ για παράδειγµα στο µάθηµα της τέχνης άκουγα διάφορες παραλλαγές για το επίθετό µου. Το αντιµετώπιζα µε χιούµορ. Το µόνο που µε ενδιέφερε ήταν να πηγαίνω καλά στα µαθήµατά µου. Ήµουν κοινωνική µε όλους, απλώς από πάντα είχα µια άµυνα. ∆εν εµπιστευόµουν εύκολα.


Μεγάλωσες µόνο µε τη µαµά σου;
Ναι. Με τη µαµά µου και µε τον πατριό µου. Ήταν ο µπαµπάς µου ουσιαστικά. Όταν ήµουν 11 χρονών γεννήθηκε η αδερφή µου και ύστερα τα δίδυµα αγόρια, που είναι σήµερα τεσσάρων χρονών. Έξι µήνες µετά τη γέννησή τους πέθανε ο πατριός µου. Ήταν δύσκολο, έπρεπε να σταθούµε όλοι στα πόδια µας. 
Νιώθεις ότι όλα αυτά που συνέβησαν στη ζωή σου σε ωρίµασαν απότοµα; 
Όλοι περνούµε δύσκολες φάσεις στη ζωή µας. Ό,τι κακό έρχεται µάς δυναµώνει. Γενικά νοµίζω ότι ήµουν πάντα πιο ώριµη από την ηλικία µου, λόγω των καταστάσεων. Και τώρα έτσι αισθάνοµαι. Είµαι 20 ετών, αλλά νιώθω µεγαλύτερη. ∆εν µπορώ να το αλλάξω. Αυτή είµαι.

All about fashion 

Αγαπούσες πάντα τον χώρο του µόντελινγκ; 
Σε αντίθεση µε πολλά κορίτσια, που ήθελαν να γίνουν µοντέλα, εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ να ασχοληθώ µε αυτόν τον χώρο. ∆εν ήξερα καλά-καλά περί τίνος επρόκειτο. 
Και πώς µπήκε στη ζωή σου;
Στα 13 µου έκανα βόλτα µε τους φίλους µου στο Μall στη Λευκωσία. Καθώς περπατούσα µε προσέγγισαν οι fashion designers ∆ήµος Νατάρ και Ανδρέας Γεωργίου και µε ρώτησαν αν είµαι µοντέλο. Τους απάντησα αρνητικά. Μου έδωσαν την κάρτα τους και µε ρώτησαν αν ήθελα να κάνω µια φωτογράφιση για το look book τους. ∆εν ήξερα ποιοι είναι. Το είπα στη µαµά µου. Μίλησε µαζί τους και µου είπε ότι εφόσον επρόκειτο για µια επαγγελµατική δουλειά, για την οποία θα πληρωνόµουν, αν ήθελα µπορούσα να το κάνω. Τελικά µου άρεσε και το µόντελινγκ έγινε η δουλειά µου.
Πώς ήταν το να βγάζεις τα δικά σου χρήµατα από τόσο µικρή ηλικία; 
Τέλεια. Από τα 13 µου, όταν ξεκίνησα το µόντελινγκ, δεν έχω ζητήσει ούτε ένα ευρώ από τη µητέρα µου. Πλήρωνα µόνη µου τα φροντιστήριά µου, τις εξόδους µου. Η µαµά µου είχε άλλα τρία παιδιά, που έπρεπε να µεγαλώσει.
Υπήρξε περίοδος που ψωνίστηκες µε όλο αυτό;
Ποτέ. Νοµίζω επειδή ξεκίνησα σε πολύ µικρή ηλικία. Ήµουν πολύ αθώα, δεν το είδα ποτέ ως κάτι ιδιαίτερο. Ήταν µια δουλειά, όπως όλες οι άλλες, όπου πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις.
Τι σου αρέσει σε αυτήν τη δουλειά;
Το να είµαι µπροστά από τον φακό. Αυτή η στιγµή είναι µαγική. Ο φακός είναι σαν ένας καθρέφτης και εκεί γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος. Μεταµορφώνεσαι, πειραµατίζεσαι, ανακαλύπτεις.
Η µόδα τι είναι για σένα;
Είναι πολλά πράγµατα. ∆εν είναι απλά τα ρούχα ή το στυλ. Η µόδα είναι η τρέλα, η σκέψη. Είναι η ρουτίνα, η καθηµερινότητα. Για µένα είναι κάτι πολύ σηµαντικό και κάτι το οποίο θέλω να γνωρίσω όσο περισσότερο µπορώ.

Analyze her

Θα άλλαζες κάτι από το παρελθόν αν είχες τη δυνατότητα;
Τίποτα. Το κάθε τι που σου συµβαίνει είναι ένα µάθηµα και η κάθε δυσκολία είναι για καλό. Γίνεσαι πιο δυνατός. 
Τι αγαπάς πιο πολύ στην Εβελίνα;
Νοµίζω την επιµονή µου, το πόσο πολύ συγκεντρωµένη είµαι σε ό,τι κάνω. Τα έχω βρει νοµίζω µε τον εαυτό µου, µε έχω αποδεχθεί και µε αγαπώ γι’ αυτό που είµαι.
Η καριέρα τι είναι για σένα;
Για τον καθένα έχει διαφορετική ερµηνεία. Εγώ θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά µπορώ. Θα προσπαθήσω να πετύχω ό,τι πάντα ονειρευόµουν.
Πώς φαντάζεσαι την Εβελίνα σε 20 χρόνια; 
Θα είµαι στο τέλος της καριέρας µου φυσικά και θέλω να έχω κάνει ήδη εκείνα που ονειρεύοµαι να κάνω. Θέλω να είµαι περήφανη για τον εαυτό µου και για την Αριάνα, που τότε θα είναι εκείνη 20 ετών. 
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΑΡµΑΚΑΣ / FASHION EDITOR: ΣΟΦΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / ΜΑΛΛΙΑ: PETER PETROU LOCATION A. / ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΜΑΙΡΗ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ILONA MAKE UP

Tags εβελινα σκιτσκο, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, madame Figaro Κύπρου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0173 s // Total time: 0.0176 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X