Πρόγραμμα γυμναστικής για επίπεδη κοιλιά 


Πρόγραμμα γυμναστικής για επίπεδη κοιλιά 

Ο Fitness Personal Trainer, Σταύρος Πέτρου μας δίνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής για επίπεδη κοιλιά.    

Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και εμείς επιθυμούμε μια επίπεδη κοιλιά για το καλοκαίρι. Πέρασαν τα Χριστούγεννα και τα φαγοπότια πέρασαν και τα καρναβάλια και είμαστε σε περίοδο νηστείας και διατροφής για να είμαστε έτοιμη για το καλοκαίρι.

Με την διατροφή όμως δεν αρκεί, έτσι πρέπει να προσθέσουμε και την προπόνηση στην ζωή μας και στην ρουτίνα μας. Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσω ένα πρόγραμμα με ασκήσεις για καλύτερο σώμα έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε σε γυμναστήριο ή να έχουμε κάποιον τρελό εξοπλισμό, μπορούμε και στο πάρκο της γειτονίας μας. 

Το πιο κάτω πρόγραμμα μπορούμε να το εκτελούμε 2-3 φορές την εβδομάδα και έχει ως έξης:

Διάδρομο οπού θα εκτελούμε τρέξιμο για 20 λεπτά. Τα πρώτα 5 λεπτά χάλαρα για ζέσταμα και μετά ξεκινάμε μια διαλειμματική προπόνηση εκτελώντας 2 λεπτά γρήγορο τρέξιμο με ταχύτητα 10 - 12 και 1 λεπτο γρήγορο περπάτημα με ταχύτητα στο 6-7 και αυτό εξαρτάται από το επίπεδο του ασκούμενου πάντα. 

Μετά το τέλος του αερόβιου θα ακολουθήσουν κοιλιακοί και ραχιαίοι για τον κορμό σε κυκλική μορφή 4 σετ (εκτελώ ένα σετ από την πρώτη άσκηση και ακολούθως πηγαίνω στην επομένη μέχρι να τις εκτελέσω όλες και μετά ξανά από την αρχή) έχοντας την έξης σειρά:

  • Ροκανίσματα (ξαπλωμένοι στο έδαφος ανάσκελα με λυγισμένα ποδιά εκτελούμε μικρές άρσεις της πλάτης και τα χέρια είναι πίσω από τα αυτιά) 30 επαναλήψεις. 
  • Criss - Cross κοιλιακοί αγκώνα γόνατο (χέρια πίσω από τα αυτιά γόνατα στον αέρα και τραβάμε το γόνατο στον αντίθετο αγκώνα) 30 επαναλήψεις. 
  • V - Ups (ανάσκελα ξαπλωμένοι χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και τα πόδια τεντωμένα στο έδαφος και ακολούθως σηκώνουμε χέρια και ποδιά μέχρι να ενωθούν στο πιο ψηλό σημείο) 20 επαναλήψεις. 
  • Σανίδα - Plank (μπρούμυτα στηριζόμαστε στους αγκώνες και στις μύτες των ποδιών και κρατάμε το σώμα στον αέρα) 45 δευτερόλεπτα. 
  • Πλάγια σανίδα - Side Plank (στο πλάι στηριζόμαστε στον ένα αγκώνα και στο πλάνο εξωτερικό μέρος του ποδιού, το άλλο χέρι είναι τεντωμένο στην προέκταση του ωμού) 30 δευτερόλεπτα. 
  • Ραχιαίοι αντίθετο χέρι πόδι (ξαπλωμένοι μπρούμυτα τεντωμένα χέρια ποδιά και εκτελούμε άρσεις αντίθετο χέρι πόδι) 40 επαναλήψεις.

Στο τέλος κάθε γύρου τις κυκλικής έχω διάλειμμα 1 λεπτό.

Σταύρος Πέτρου

Fitness Personal Trainer

Instagram: profit_by_sp

Tags ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ, γυμναστικη, άσκηση, fitness, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4751 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2930 s // Total time: 2.7681 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X