Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο από την Κύπρο με το ενωμένο φρύδι δέχεται απειλές για τη ζωή του


Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο από την Κύπρο με το ενωμένο φρύδι δέχεται απειλές για τη ζωή του

Η ίδια μίλησε στην βρετανική τηλεόραση και μίλησε για τις απειλές που δέχεται επειδή δεν βγάζει τα φρύδια της

Η Σοφία Χατζηπαντελή έχει γίνει διάσημη για τα τεράστια και ενωμένα στο κέντρο φρύδια της, το λεγόμενο unibrow, το οποίο η 22χρονη Ελληνοκύπρια προσπαθεί να κάνει μόδα. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες δήλωσε σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Good Morning Britain" ότι δέχεται απειλές λόγω των φρυδιών της. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει.

Η Σοφία, που έχει ποζάρει για την ιταλική Vogue και έχει συνεργαστεί με την εταιρεία καλλυντικών της Rihanna, είπε στην εκπομπή: "Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου. Προσπαθώ να μην διαβάζω όλα τα αρνητικά μηνύματα. Είναι κρίμα όμως να θες να διαβάσεις τα θετικά μηνύματα και να πέφτεις πάνω στα αρνητικά".

Η Σοφία στην πραγματικότητα πιστεύει ότι κάνει σταυροφορία ενάντια στο ρατσισμό της εικόνας και των στερεοτύπων. Τα ενωμένα, πυκνά φρύδια της που έγιναν αφορμή για να δεχθεί απειλές για τη ζωή της, την όπλισαν με πείσμα για να ξεκινήσει την  καμπάνια της ενάντια στα "πολιτικά ορθά" πρότυπα ομορφιάς, όπως τουλάχιστον λέει η ίδια. "Είμαι παιδί μεταναστών. Η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο αλλά έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή", έχει πει σε συνέντευξή της η 22χρονη.

Ο εκφοβισμός στο σχολείο ήταν κομμάτι της καθημερινότητας της, καθώς η Σοφία Χατζηπαντελή έλεγε τη γνώμη της ανοιχτά, είχε καμπύλες και τα φρύδια της ήταν διαφορετικά από τους περισσότερους συμμαθητές της. "Όποτε κάνω μια δουλειά ως μοντέλο, τα φρύδια μου είναι ένα κομμάτι της ιστορίας, αυτό όμως δεν ισχύει έξω από τα studio", εξομολογήθηκε η Χατζηπαντελή που έχει συνηθίσει να την αποκαλούν "αηδιαστική", "σιχαμένη" και "τρομακτική". Βέβαια, ο εκφοβισμός δεν είναι το μόνο που έχει εισπράξει. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου, άντρες και γυναίκες με ενωμένα φρύδια, έχουν δει στο πρόσωπο της μια "ηρωίδα".

"Ήμουν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Δέχθηκα απειλές κατά της ζωής μου επειδή αμφισβητώ ανοιχτά τα στερεότυπα, τα πρότυπα ομορφιάς που έχουμε μάθει να αποδεχόμαστε, επειδή αρνούμαι να βγάλω τα φρύδια μου", έχει πει στο παρελθόν. "Παρενοχλούσαν τον αδελφό μου επειδή με υπερασπιζόταν. Έπρεπε να κάνω κάτι", πρόσθεσε η Χατζηπαντελή, που μετά από όλα αυτά αποφάσισε να κάνει το δικό της ακτιβισμό κατά του ρατσισμού και του μίσους που καλλιεργείται online, με το hashtag #unibrowmovement.

"Eίναι αξιοθρήνητο ότι κάποιες τρίχες μπορούν να εξοργίσουν τόσο πολύ τους ανθρώπους", συμπληρώνει.

Tags Σοφία Χατζηπαντελή, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, ΦΡΥΔΙ, unibrow


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0770 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3414 s // Total time: 2.4185 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X