6 Λόγοι για τους οποίους η διατροφή του παιδιού σας σήμερα είναι σημαντική για το μέλλον


6 Λόγοι για τους οποίους η διατροφή του παιδιού σας σήμερα είναι σημαντική για το μέλλον

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Ακολουθήστε το AlmiClub Cyprus Facebook μέσω του οποίου μπορείτε να βρείτε διατροφικές αλλά και πρακτικές συμβουλές για κάθε στάδιο του ταξιδιού σας ως μαμά.

Θέλετε να δώσετε στο παιδί σας το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή του – σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει μια ισορροπημένη διατροφή. Η διατροφή στα πρώτα στάδια της ζωής είναι σημαντική για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού σας.  Μήπως γνωρίζατε πως…

1.    Τα παιδιά αναπτύσσονται εξαιρετικά γρήγορα στο ξεκίνημα της  ζωής  τους.  Κατά το πρώτο έτος μεγαλώνουν πολύ  πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής τους. Μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια θα τριπλασιάσουν το βάρος γέννησής τους! Στην ηλικία των 3 εξακολουθούν να παίρνουν περίπου 8 γραμμάρια βάρους την ημέρα. Καθώς το βρέφος μεγαλώνει και μπαίνει στη νηπιακή ηλικία, τόσο το σώμα του όσο και όλα τα όργανά του δυναμώνουν.

2.    Ο αναπτυσσόμενος οργανισμός ενός παιδιού χρειάζεται μέχρι και 6 φορές περισσότερες θρεπτικές ουσίες σε σύγκριση με έναν οργανισμό ενήλικα ανά κιλό σωματικού βάρους. Το στομάχι όμως του νηπίου σας είναι μέχρι και 5 φορές μικρότερο από εκείνο ενός ενήλικα! Και τα νήπια στην ανάπτυξή τους δεν είναι πάντοτε και οι μεγαλύτεροι καλοφαγάδες. Άρα κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει τις σημαντικές θρεπτικές ουσίες στις σωστές ποσότητες.

3.    Η ορθή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε υγιή ανάπτυξη. Είναι γι’ αυτό που είναι σημαντικό να βοηθήσετε τα νεαρά παιδάκια να συνηθίσουν να τρώνε τις σωστές ποσότητες φαγητού. Με άφθονα φρούτα και λαχανικά και πολύ λίγη ζάχαρη. Δεν πρέπει να δίνετε στο παιδί σας ούτε υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης. Ορισμένοι γονείς μετά το μητρικό γάλα μεταβαίνουν στο αγελαδινό γάλα. Το αγελαδινό γάλα όμως περιέχει ψηλά επίπεδα πρωτεΐνης. Μια καλύτερη επιλογή για ένα νήπιο είναι το ειδικό παιδικό γάλα ανάπτυξης (growing-up milk) στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

4.    Ο εγκέφαλος εξακολουθεί να αναπτύσσεται μετά την ηλικία του ενός έτους. Η διατροφή ενός νηπίου πρέπει να στηρίζει σωστά αυτή την ανάπτυξη. Το Almiron 3 Pronutra είναι ειδικά σχεδιασμένο για νήπια, αφού περιέχει τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 DHA και ωμέγα-6 AA τα οποία βοηθούν στη στήριξη της φυσιολογικής ανάπτυξης του εγκεφάλου

5.    Ο σίδηρος είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Παρέχει οξυγόνο απαραίτητο για την ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου. Ένα παιδάκι που δεν προσλαμβάνει αρκετή ποσότητα σιδήρου μέσω της διατροφής μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία που μπορεί να οδηγήσει σε ελλειμματική προσοχή ή προβλήματα μνήμης. Το αγελαδινό γάλα περιέχει πολύ μικρές ποσότητες σιδήρου για τα νήπια. Τα Αlmiron 3 και 4 περιέχουν σίδηρο και βιταμίνη D που συμβάλλουν στη στήριξη της φυσιολογικής ανάπτυξης του εγκεφάλου.

6.    Η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Όλα τα παιδάκια προσλαμβάνονται από λοιμώξεις, αλλά αν το παιδί σας πηγαίνει σε παιδικό σταθμό είναι πιθανόν να κολλήσει κάτι πιο συχνά. Άρα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας. Ένα ειδικό παιδικό γάλα ανάπτυξης (growing up milk) μπορεί να βοηθήσει. Σε μια πρόσφατη μελέτη, το Almiron 3 Pronutra συγκρίθηκε με άλλα παιδικά γάλατα ανάπτυξης χωρίς πρεβιοτικά και LCPs χορηγούμενα σε παιδάκια ηλικίας 1-3 ετών που πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς. Οι γονείς ανέφεραν πόσες φορές το παιδί τους προσβλήθηκε από κάποια λοίμωξη κατά τη διάρκεια του χρόνου. Τα παιδάκια που έπιναν Almironl 3 Pronutra είχαν περισσότερες περιόδους χωρίς καμία λοίμωξη. Το Aptamil 3 περιέχει Pronutra, ένα αποκλειστικό μείγμα πρεβιοτικών (scGOS/LcFOS 9:1), βιταμινών A, C, D, LCPs και σιδήρου.
Τα προϊόντα Almiron, διατίθενται στην Κυπριακή αγορά, από την εταιρεία Lifepharma, μέλος του Ομίλου MSJ 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

1.Lee WS et.al. Effect of Growing Up Milik (GUM) containing scGOS/lcFOS/LCPUFA on the Occurrence of Infections in Young Children attending Day Care Centres, Σύνοψη που παρουσιάστηκε κατά το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμωδών Νόσων, 2011 Abstract  A-352-0006-00466

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για τα βρέφη και παρέχει πολλά οφέλη. Είναι σημαντικό κατά την προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού να έχετε μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή. Ο συνδυασμός του θηλασμού με το μπιμπερό κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής μπορεί να μειώσει την παροχή του δικού σας μητρικού γάλακτος, και είναι δύσκολο να ανατραπεί η απόφαση μη-θηλασμού. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της χορήγησης παρασκευασμάτων για βρέφη. Η μη-ορθή χρήση παρασκευάσματος ή οι ακατάλληλες τροφές ή μέθοδοι σίτισης μπορεί να παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο παρασκεύασμα για βρέφη, θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες προσεκτικής χρήσης του παρασκευαστή – η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του βρέφους σας. Για οποιεσδήποτε συμβουλές σχετικά με την σίτιση του βρέφους σας, να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας, τη μαία ή κάποιον επαγγελματία στον τομέα της υγείας.
 

Tags almiron, τροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0761 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3403 s // Total time: 3.4164 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X