Θλίψη στον πολιτικό χώρο της Κύπρου


Θλίψη στον πολιτικό χώρο της Κύπρου

\"\'Εφυγε\" από τη ζωή σύζυγός Κύπριου πολιτικού 

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του ιδρυτή και επίτιμου προέδρου της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη, Βαρβάρα Cornwall Λυσσαρίδου.  Η Βαρβάρα Λυσσαρίδη η οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο άφησε την τελευταία της πνοή. 

Γεννήθηκε στο Detroit, Michigan των Η.Π.Α και Σπούδασε ιστορία και δημοσιογραφία στο Wayne State University του Detroit. Ήταν ανταποκριτής Αμερικάνικων εντύπων και βρέθηκε στη Κύπρο για να καλύψει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.O.Κ.Α. (1955-1959).

Η Βαρβάρα Λυσσαρίδου ήταν συντάκτης της Αγγλόφωνης Κυπριακής εφημερίδας “Times of Cyprus” και ανταποκρίτρια του “Time magazine” στην Κύπρο. Υπό την ιδιότητα της ως δημοσιογράφος, γνώρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη το 1956.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με αφορμή τον θάνατο της Βαρβάρας Λυσσαρίδη, σύζυγο του ιδρυτή και επιτιμίου Προέδρου του κινήματος.

"Σύσσωμο το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εκφράζει προς τον ιδρυτή και επίτιμο Πρόεδρο του κόμματος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο της συζύγου του, Βαρβάρας Λυσσαρίδη. Μίας εξέχουσας και ευγενικής φυσιογνωμίας, θερμής υποστηρίκτριας των λαών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Λεπτομέρειες για τη μέρα και την ώρα της κηδείας θα ανακοινωθούν αργότερα".

Tags βασος λυσσαριδης, βαρβαρα λυσσαριδου, θανατος, πολιτικος χωρος κυπρου, ΕΔΕΚ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0048 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0343 s // Total time: 0.0391 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X