40 μαγαζιά για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στη Λευκωσία


40 μαγαζιά για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στη Λευκωσία

Με μουσική, κρεατικά, μεζεδάκια και καλή παρέα υποδεχόμαστε το τριώδιο στην πρωτεύουσα. 

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και φέτος πέφτει στις 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή αύριο και η μέρα αυτή αποτελεί την αφετηρία του καρναβαλιού, άρα τέτοια μέρα δεν απολαμβάνουμε μόνο κρέας και τσίκνα, αλλά και μπόλικη διασκέδαση. Η Λευκωσία εκείνη τη μέρα το διασκεδάζει το βράδυ και βγαίνει στα μαγαζιά της πόλης για μεζεδάκια και νόστιμα είδη ψημένα στα κάρβουνα.

Πάμε λοιπόν να ανεβάσουμε όρεξη και κέφι με όλα εκείνα τα μέρη που μπορούμε να διασκεδάσουμε στην Λευκωσία το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

ΤΑ ΚΟΥΤΟΥΚΙΑ 

Κουτούκι Χάλαντρα, Άγιος Δομέτιος
Ένας νέος χώρος δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία. Πρόκειται για το κουτούκι Χάλαντρα που θα το βρεις 30 μέτρα από την ψησταριά Διομήδης. Ένας παρείστικος χώρος, με ζεστή ατμόσφαιρα ιδανικός καλοκαίρι και χειμώνα. Το Χάλαντρα σερβίρει είδη σχάρας, πιατέλες κρεατικών και το δικό του μεζέ που περιλαμβάνει τα κλασικά κυπριακά πιάτα όπως σεφταλιά και σουβλάκι αλλά και μερικές πινελιές από την ελληνική κουζίνα. Δύο κιθάρες με καλό ελληνικό τραγούδι, παρεΐστικη κατάσταση με ρεπερτόριο από τα παλιά '60s-'80s θα σε συντροφεύσει αν βρεθείς εκεί.
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Σ 19.00-23.00.

Η καρδιά του μάγκα, Παλλουριώτισσα 
Ένα μικρό και χαριτωμένο μαγαζάκι στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Γεωργίου στην Παλλουριώτισσα που προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία κάθε φορά. Ένας χώρος που σου θυμίζει κάτι από τα παλιά, που αγαπάει το ελληνικό ρεμπέτικο και σερβίρει νόστιμα πιάτα. Εδώ την Τσικνοπέμπτη το μαγαζί θα ανοίξει από το μεσημέρι με μουσική από τη Λαϊκή Τετρακτύς. 
(97892848)

Το κουτούκι του Νικόλα 
Λίγο πριν από το μικρό, κυκλικό κόμβο του Αγίου Παύλου, στις γειτονιές πίσω από τα ιπποδρόμια βρίσκεται ένα μικρό μαγαζάκι "Το κουτούκι του Νικόλα" και φτιάχνει μεζέδες σχάρας και κατσαρόλας -όπως τα έφτιαχνε η μαμά. Αν δοκιμάσεις τα διάφορα σχάρας του, η ποικιλία περιλαμβάνει σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιά, χαλούμι, μανιτάρι, λουκάνικο, πατάτες και σαλάτα. Τα καλοφτιαγμένα πιάτα κατσαρόλας είναι επίσης δελεαστικά, και μπορείς να απολαύσεις από καραόλους μέχρι στρουθκιά. Αν πάλι είσαι λιτοδίαιτος, απλά παραγγέλνεις μια πίτα σουβλάκια ή μιξ που μπορείς να την απολαύσεις με τη ζωντανή μουσική που φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο. 
(99292034) Λεωφόρος Αγ. Παύλου, Άγιος Παύλος, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-00.00.

Ταβερνάκι Φίλιππος
Γνώριμο στους φανατικούς της γεύσης, το Ταβερνάκι Φίλιππος βρίσκεται παλιό Στρόβολο απέναντι από το Δημοτικό Χρυσελεούσας. Σου φτιάχνει στον μαγειρευτά με σπιτικές γεύσεις τα μεσημέρια και τα βράδια έναν μεζέ εντυπωσιακό σε ποικιλία, που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου, μαζί με νόστιμες επιλογές στα κάρβουνα. Το μικρό, γραφικό ταβερνάκι σερβίρει νόστιμα σουβλάκια και σεφταλιές, αλλά κι έναν πλούσιο κυπριακό μεζέ σε μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Η ταβέρνα διαθέτει παραδοσιακή διακόσμηση και τώρα τους χειμερινούς μήνες θα σε ζεστάνει με την ξυλόσομπα και με το φίνο, κυπριακό, χύμα κρασί, που σερβίρει σε καραφάκι. Τα μεσημέρια, εκτός από είδη σχάρας μπορείς να απολαύσεις σπιτικά, μαγειρευτά φαγητά, όπως όσπρια, κοκκινιστά, κεφτεδάκια και άλλα πολλά. Και για το τέλος αφήνεις λίγο χώρο για το λαχταριστό γλυκό που σου κερνάει η ταβέρνα.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2 ΑΒ, παλιός Στρόβολος. Δ-Σ 11.00-14.30 & 18.00-24.00.

ΤΑΒΕΡΝΕΣ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Το Στέκι της Σχάρας
Είναι ένας χώρος χαλαρός και αγαπητός σε πολλούς, που πραγματικά έχει γίνει στέκι τους και μεσημέρια και βράδια. Παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των Λευκωσιατών, γιατί διατηρεί εξαιρετική ποιότητα στην ποικιλία των μεζέδων του και των καλομαγειρεμένων πιάτων ημέρας που σερβίρει. Η φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του και τα νόστιμα πιάτα που φτιάχνει είναι σήμα κατατεθέν. Το μεσημέρι δοκίμασε τα όσπρια, τα είδη σχάρας ή τα ψαρικά, που είναι όλα καλομαγειρεμένα της ημέρας. Μην διστάσεις να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα ποτήρι κρασάκι, δικής τους παραγωγής, που φτιάχνουν εδώ και 20 χρόνια. Το βράδυ απόλαυσε παραδοσιακούς μεζέδες ή επιλογή σχάρας. Και αν είσαι τύπος του γλεντιού και της διασκέδασης, φρόντισε να κλείσεις τραπέζι σε μια από τις ‘Μουσικές Παρασκευές’ που διοργανώνει με ζωντανή μουσική.
(22671787) Στασικράτους 8 Α, Λευκωσία. Δ-Σ 11.00-17.30, 18.00-23.00 & Κ 11.00-17.30.

Στου Ρουσιά
Η Λάρνακα το γνωρίζει καλά, η Λευκωσία θα το μάθει ακόμη καλύτερα μέσα από το νέο του εστιατόριο στον Άγιο Δομέτιο. Το φημισμένο μαγειρείο-ταβερνείο της Λάρνακας πρόσφατα απέκτησε το δεύτερό του κατάστημα επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στην πρωτεύουσα. Ένα όμορφο, περιποιημένο μαγαζί που στεγάζεται σε ένα γωνιακό σπίτι, που ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα αισθητικά ωραίο στέκι με νόστιμα πιάτα από την κυπριακή και ελληνική κουζίνα, στο οποίο θα χαρείς ιδιαίτερα τη μεγάλη του δροσερή βεράντα.
(70088848) Δημοκρατίας 31Α, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-23.00 & Κ 19.00-23.00.

Αιγαίον
To ιστορικό Αιγαίον, ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές ταβέρνες της πρωτεύουσας. Μία ταβέρνα με υπέροχη εσωτερική αυλή και ωραία ατμόσφαιρα, που συγκέντρωνε ολόκληρη τη Λευκωσία. Το Αιγαίον μετά από μία περίοδο απουσίας μερικών χρόνων, επιστρέφει ξανά στον ίδιο χώρο! Με νέα εμφάνιση, η οποία εντυπωσιάζει, με χρώματα και αρώματα μεσογείου, εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά και άψογη εξυπηρέτηση! Στο μενού θα βρεις κυπριακές, αλλά και ελληνικές συνταγές, οι οποίες θα φτάσουν κοντά σου σε πιατάκια to share για να τα απολαύσει ολόκληρη η παρέα (μιας και δεν σερβίρεται μεζές).
(22433297) Έκτορος 40, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-15.00.

Το Παντοπωλείο-Καλή Όρεξη
Από τα κλασικά μαγαζιά για καλό φαγητό στη Λευκωσία το οποίο πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο, μοντέρνο και εντυπωσιακό χώρο σε μία άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας στην οδό Μετοχίου στο κέντρο της πόλης. Το Παντοπωλείο σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα αλλά και προσθήκες από την κυπριακή πάντα με ποιότητα και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ένας χώρος πανέμορφος, φωτεινός που ανανεώνει συχνά το μενού με το κάθε πιάτο να αποτελεί γευστική έκπληξη. (22675151).

Το Στενορύμι 
Παραδοσιακοί μεζέδες, όμορφος απάχικος χώρος, ζεστή ατμόσφαιρα, τζάκι, γλυκύτατη εξυπηρέτηση, ζωντανή μουσική, παρεΐστικη διάθεση. Ο λόγος για το Φαγοποτείο "Το Στενορύμι" (που πάει να πει στενό σοκάκι), ένα λιτό χώρο με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, που με πολλή προθυμία από τους ιδιοκτήτες του εμπλουτίζεται συνεχώς με διακοσμητικά στοιχεία. Το απάχικο αυτό ταβερνάκι θα το βρεις στην Πλατεία Αγλαντζιάς, έτοιμο να φιλοξενήσει τις μεζεδοκατανύξεις της παρέας σου! Σερβίρει τόσο μεζέδες όσο και σαλάτες, συνοδευτικά, στην πίτα (χοιρινά σουβλάκια, σεφταλιές, μιξ, σουβλάκι κοτόπουλο, γύρος βοδινινός, χαλούμι, μανιτάρι και πατάτες) αλλά και πιάτα όπως μπριζόλα στα κάρβουνα και τη σπεσιαλιτέ τους, τα χοιρινά κρασάτα παϊδάκια, και συκωτάκια κοτόπουλου. 
(99487649 & 99689410) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Διαβάστε ολοκληρωμένη την έρευνα στο CheckInCyprus.

Tags τσικνοπεμπτη, φαγητο, ταβέρνες, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4808 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2930 s // Total time: 2.7738 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X