Βουράτε Γειτόνοι the movie : Μια σύγχρονη κινηματογραφική ταινία από κάθε άποψη


Βουράτε Γειτόνοι the movie : Μια σύγχρονη κινηματογραφική ταινία από κάθε άποψη

Στα γυρίσματα της πολυανεμνόμενης ταινίας \"Βουράτε Γειτόνοι\"

Το Βουράτε Γειτόνοι δεν είναι μια επανάληψη της κοσμαγάπητης σειράς. Είναι μια φρέσκια, πρωτότυπη, κινηματογραφική ταινία. Ένα επίτευγμα του νέου Κυπριακού σινεμά, γεμάτη καλαίσθητες εικόνες απο τα πρώτα κιόλας κινηματογραφικά της καρέ. Περιέχει όλα τα συστατικά μιας επιτυχημένης κινηματογραφικής αφήγησης: Αμεσότητα και αλήθεια. Γέλιο, έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, δράση, αγωνία, συγκρούσεις, συγκίνηση αλλά και ανατροπές και καταιγιστικές εξελίξεις, με αποκορύφωμα την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού του Ρίκκου Μάππουρου.

Η αυθεντικότητα των γνωστών ηρώων συναντιέται αυτήν την φορά με τα σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα την κυπριακή κοινωνία. Παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια έχουν μείνει αναλλοίωτοι και η ταύτιση του κοινού μαζί τους παραμένει μοναδική, στην ταινία λειτουργούν και εξελίσονται στο περιβάλλον των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών που βιώνει η Κύπρος αλλά και ολόκληρος ο κόσμος. Η υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών και η βαθιά γνώση των ρόλων τους, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο κάθε έναν από τους χαρακτήρες της διπλανής πόρτας σε μια ατμόσφαιρα κωμική, σουρεαλιστική και συχνά πικρόγλυκη. 

Ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης επέλεξε να κάνει εικόνα το ανατρεπτικό σενάριο του Γιώργου Τσιάκκα κινηματογραφώντας 100% σε φυσικους χωρους, με μηχανές λήψης τελευταίας τεχνολογίας και με μια μεγάλη γκάμα ειδικών φακών, που απέδωσαν καθαρή, ευκρινή εικόνα με ζωντανά χρώματα υποστηρίζοντας την εξέλιξη της ιστορίας και τους ήρωες. Για τον διευθυντή φωτογραφίας Κώστα Σταμούλη η πρόκληση ήταν να υποστηριχθεί το απαιτητικό σενάριο με όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό φως ώστε να μην αποσπάται ο θεατής από την ιστορία. Μαζί με την Sossee Eskidjian εφάρμοσαν μια πολύχρωμη φόρμα που υποστήριξε εικαστικά τους ακραίους χαρακτήρες του σεναρίου. Η ομάδα του Αντώνη Νικολάου παρέλαβε τα πλάνα που δημιουργήθηκαν με τεχνικές green screen και δημιουργώντας εικονικούς χώρους (σπηλιές, εναέριους τόπους, γέφυρες) με CGI απέδωσε ρεαλιστικά και καλλιτεχνικά, SFX. Ο Πανίκος Πετρίδης στο coloring έφερε την ταινία στα χρώματα και την ποιότητα που είχαν οραματισθεί οι δημιουργοί. Η επιμέλεια ήχου του Χρήστου Κυριακούλη και το mixage του Κώστα Βαρυμπομπιώτη εξασφάλισαν άψογη ποιότητα. Το αξιοζήλευτο post production, ισάξιο μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής και το ευρηματικό editing προσέφεραν ένα  άρτιο, εμπνευσμένο, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Η απόλυτα ταιριαστή μουσική επένδυση του Ανδρέα Γεωργαλλή δίνει γρήγορο ρυθμό στις εναλλαγές των πλάνων κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον αλλά και την αγωνία του θεατή. 

Οι Vourate Productions Ltd και οι παραγωγοί Νίκος και Χριστιάνα Νικολάου και Γιώργος Τσιάκκας οραματίστηκαν να προσφέρουν στο κυπριακό κοινό όλου του πλανήτη μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία και το κατάφεραν. Για δύο ώρες ο θεατής θα αναπολήσει, θα γελάσει, θα συγκινηθεί, θα διασκεδάσει και θα αφήσει την κινηματογραφική αίθουσα με ενα γλυκό, νοσταλγικό χαμόγελο.

Από την Πέμπτη 21 Μαρτίου στους κινηματογράφους παγκύπρια.
 

Tags βουρατε γειτονοι, ταινια, γυρισματα, showbiz κύπρος, gossip, κινηματογραφος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6480 s (229 Queries.) // Parse time: 0.4913 s // Total time: 4.1393 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X