Ορσαλία Παρθένη: "Για μένα η μόδα δεν είναι εφήμερη"


Ορσαλία Παρθένη: "Για μένα η μόδα δεν είναι εφήμερη"

Η επιτυχημένη Fashion Designer και ιδιοκτήτρια του οίκου Parthenis μιλά για την αστείρευτη αγάπη της για την μόδα και αποκαλύπτει τον λόγο άφιξής της στην Κύπρο

Καταρχάς, τι είναι αυτό που σας φέρνει στην Κύπρο στο τέλος του μήνα;

Βρέθηκα στην Κύπρο τον Μάρτιο 2009 για το Fashion Week και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Δέκα χρόνια μετά, από την 1η μέχρι τις10 Μαρτίου 2019, θα ξαναβρεθώ στην Λευκωσία, στην Gold Boutique στη οδό Στασικράτους 31Ε, για να συστήσω τις διαχρονικές δημιουργίες Parthenis στο κοινό της Κύπρου με ένα Bazaar. Το kickoff party θα γίνει την 1η  Μαρτίου στις 18.00 με μουσική, Gin και Signature Cocktails Bombay Sapphire.

Τι σημαίνει για εσάς μόδα;

Για μένα η μόδα δεν είναι εφήμερη. Αφορά το προσωπικό στυλ που χτίζεται σταδιακά μέσα στα χρόνια, εκφράζει απόλυτα την προσωπικότητα του ατόμου και χρωματίζεται από το mood και τις περιστάσεις. Πιστεύω πως τα διαχρονικά μίνιμαλ ρούχα, μας επιτρέπουν να είμαστε ο εαυτός μας και μας προσφέρουν έναν καμβά για να πειραματιστούμε με τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ.

Η δουλειά ενός σχεδιαστή μόδας είναι μια δύσκολη, απαιτητική μα συνάμα και πολύ δημιουργική δουλειά. Εσάς ποιο κομμάτι σας αρέσει περισσότερο;

Παίρνω μεγάλη ικανοποίηση όταν συναντώ ανθρώπους που φορούν και επιλέγουν τις δημιουργίες μου και ακόμα περισσότερη όταν γνωρίζω πως τις χαίρονται για αρκετά χρόνια. Πιστεύω στην ποιότητα πάνω από όλα και επιθυμώ οι δημιουργίες μου να εντάσσονται στα αγαπημένα τους κομμάτια που τους συνοδεύουν στη ζωή τους και είναι κομμάτι των αναμνήσεών τους.

Μέσα από το πάθος του για τη δημιουργία και την μόδα, ο πατέρας σας δημιούργησε έναν οίκο υψηλών προδιαγραφών και επιπέδου, δημιουργώντας έναν θρύλο γύρω από το όνομά του. Πλέον, παίρνοντας την σκυτάλη, πόσο εύκολο είναι να διατηρήσετε το υψηλό όνομα και επίπεδο του brand;

Σίγουρα η κληρονομική διαδοχή σε μια δημιουργική δουλειά δεν προϋποθέτει και κληρονομικό χάρισμα και έχω πολύ έντονες μνήμες της μεγάλης επιτυχίας του πατέρα μου και κατά κάποιο τρόπο της «επανάστασης» που έφερε στην ελληνική μόδα. Ασχολούμαι ενεργά 23 χρόνια και νομίζω πως έχω καταφέρει να αφήσω και ένα προσωπικό στίγμα. Ήθελα να δώσω μια νέα πνοή χωρίς να αλλάξω την ουσία του στυλ Parthenis, ρούχα απλά, διαχρονικά, sport αλλά και με μποέμ διάθεση. Νέα πνοή όμως στην περίπτωση αυτή δεν σημαίνει δραστικές αλλαγές. Ξεκίνησα δειλά γιατί δεν μπορούσα να απομυθοποιήσω την φιλοσοφία με την οποία μεγάλωσα, αλλά κυρίως για να μην πέσω στην παγίδα αλλαγή = εντυπωσιασμός = προσθήκη. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις την ουσία της απλότητας, χωρίς να αισθάνεσαι ότι πλήττεις ή ότι επαναλαμβάνεσαι. Ξεχώρισα λοιπόν σιγά-σιγά τι αξίζει να επαναλαμβάνεται και τι να ανανεωθεί και αυτό κάνω κάθε σεζόν.

Από που πηγάζει η έμπνευσή σας για δημιουργία;

Από την μουσική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική και γενικά το design, από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, από τα ταξίδια μου. Η λίστα διαφέρει κάθε φορά, αλλά σίγουρα δεν παίζουν πρωταρχικό ρόλο για μένα οι τάσεις της μόδας.

Τι πιστεύετε ότι κάνει το brand Parthenis House να ξεχωρίζει;

Σίγουρα η διαχρονικότητα των ρούχων του και το ήσυχο αλλά παράλληλα επιβλητικό ύφος των δημιουργιών του. Τα Parthenis είναι ρούχα που θέλεις να σε συνοδεύουν στα ταξίδια σου, στις περιπέτειές σου, στην χαρά και στη λύπη σου. Πρεσβεύουν άνεση και ποιότητα και εκπέμπουν πρώτα απ’ όλα intelligence.

Ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από τις δημιουργίες σας;

Θέλω να περάσω το μήνυμα πως ο άνθρωπος είναι πιο σημαντικός από τη μόδα. Τα ρούχα φτιάχνονται για να τον βοηθούν να εκφράζεται, να ταξιδεύει, να ερωτεύεται, να χαίρεται, να λυπάται και να απολαμβάνει όλες τις πτυχές της ζωής του. 

Ποια προσόντα πιστεύετε ότι πρέπει να διαθέτει ένας ανερχόμενος σχεδιαστής μόδας έτσι ώστε να πετύχει στον χώρο αυτό;

Πρώτα απ’ όλα να έχει όραμα και να αναπτύξει μια δική του ταυτότητα. Να μην παρασύρεται από τα trends και να επιμένει σε αυτό που θεωρεί ότι είναι το πιο σημαντικό. Δεν μπορεί επίσης να τους ικανοποιεί όλους. Αν παρασύρεται από τις επιθυμίες των άλλων και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους πελάτες του, δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβληθεί. Η συμβουλή που μου έδωσε ο πατέρας μου ήταν να μην με ενδιαφέρει πάντα η γνώμη των άλλων, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρω να ξεχωρίσω.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας, αυτή την περίοδο;

Να συνεχίσω αυτό που παρέλαβα με όρεξη και ενθουσιασμό. Τα ρούχα μου να παραμένουν διαχρονικά και να μην μπαίνουν στο βάθος της ντουλάπας αυτών που τα φορούν, αλλά να είναι αγαπημένα κομμάτια της καθημερινότητάς τους σε ένα βάθος χρόνου.  

Βρείτε τις διαχρονικές δημιουργίες Parthenis στο Bazaar που θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 10 Μαρτίου 2019, στη Gold Boutique στη οδό Στασικράτους 31Ε, στην Λευκωσία / facebook / instagram

Tags ορσαλια παρθενη, Parthenis, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1622 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3290 s // Total time: 3.4911 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X