Πλένετε συχνά τα jeans σας; Δείτε τι πρέπει να προσέχετε!


Πλένετε συχνά τα jeans σας; Δείτε τι πρέπει να προσέχετε!

Για να μείνουν τα denim ρούχα σας σαν καινούργια!

Tα jeans, αλλά και όλα τα denim ρούχα, είναι από αυτά τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας που εξαιτίας της συχνής χρήσης που τους κάνεις ενδέχεται να τα πλένεις και πιο πολύ από άλλα κομμάτια πιο ιδιαίτερα που φοράς μία στο τόσο. Γι' αυτό πρέπει να ξέρετε τι να προσέξετε κάθε φορά που θα βάζετε το τζιν παντελόνι σας, το πουκάμισό σας ή το μπουφάν σας στο πλυντήριο. Ακολουθούν, λοιπόν, 3 πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματική προστασία των jeans αλλά και για να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε άριστη κατάσταση.

1) Οι συχνές πλύσεις καταστρέφουν το jean
Ως "λογική" συνέχεια του παραπάνω μύθου, θα έχετε ακούσει ότι καλό είναι να πλένετε το jean σας μετά από κάθε φορά που το έχετε χρησιμοποιήσει για κάποιο look. Ο λόγος είναι ότι, μετά τη πλύση γίνεται πιο στενό και δεν χάνει την εφαρμογή του. Λάθος! Πλέον τα jean είναι ελαστικά και κρατάνε τη γραμμή τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνετε με τόσες συχνές πλύσεις είναι να καταστρέφετε το ύφασμα, καθώς όλα τα απορρυπαντικά περιέχουν λευκαντικές ουσίες που αλλοιώνουν το χρώμα του demim. Φορέστε το λοιπόν και ξαναφορέστε το και μην ανησυχείτε, θα παραμένει καθαρό. Αν θέλετε οπωσδήποτε να σας πούμε από πόσες φορές και πάνω είναι καλό να το βάζετε στον κάδο με τα άπλυτα, τότε έχει στο μυαλό ότι κάθε 4 με 5 (το λιγότερο) φορές που το φοράτε, καλό είναι να το στέλετε και για μια βόλτα στο πλυντήριο.

2) Μόνο κρύο νερό
Η ιδανική θερμοκρασία για το πλύσιμο των jeans είναι το κρύο νερό, ειδικά όταν στην ίδια πλύση βρίσκονται jeans σε διαφορετικές αποχρώσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα είστε βέβαιοι ότι τα χρώματα του denim θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.

3) Θέλουν τον αέρα τους
Αν θέλετε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση για όσο καιρό δεν τα φοράτε, θα πρέπει:

  • Nα φροντίζετε να τα κρεμάζετε (υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες, αλλά και οι συμβατικές μια χαρά δουλειά κάνουν).
  • Nα τα βγάζετε έξω ώστε να αερίζονται.

Πηγή: queengr

Tags jean, denim, fashion, style, μόδα, στυλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0402 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2892 s // Total time: 2.3294 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X