Γρίπη Α: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς


Γρίπη Α: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ο Παιδίατρος, Αδάμος Χατζηπαναγής απαντά σε όλες τις απορίες των γονιών σχετικά με το ιό που προκαλεί τεράστια ανησυχία. 

Μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα στους γονείς, έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του ενάμισι ετών αγοριού από τη Λεμεσό που απεβίωσε λόγω πνευμονίας και σηψαιμίας, που προήλθαν από τον ιό της γρίπης Α.

To SigmaLive επικοινώνησε με τον Παιδίατρο, Αδάμο Χατζηπαναγή ο οποίος ξεκαθάρισε αρχικά πως η γρίπη δεν είναι το κοινό κρυολόγημα, όπως οι περισσότεροι θεωρούν. Ο κ. Χατζηπαναγής σημείωσε πως ο ιός της γρίπης καμία σχέση δεν έχει με το κρυολόγημα, καθώς διαφέρουν στην ένταση των συμπτωμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι ο ιός της γρίπης είναι πάρα πολύ επιθετικός

Τόσο η γρίπη όσο και το κρυολόγημα, ανέφερε, αρχίζουν με τα ίδια συμπτώματα, ωστόσο υπάρχει τεράστια διαφορά όσον αφορά την έντασή τους, αλλά και τη γενικευμένη κακουχία που νιώθει ο ασθενής. 

Ο ιατρός τόνισε πως η γρίπη μπορεί να σκοτώσει ένα υγιές παιδί, αλλά και ένα υγιή ενήλικα, ωστόσο πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει φάρμακο για τον ιό, αλλά φάρμακα τα οποία καταπραΰνουν τα συμπτώματα. 

Όσον αφορά το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από τη γρίπη, ο κ. Χατζηπαναγής τόνισε πως το πρώτο μέτρο πρόληψης είναι ο εμβολιασμός. Παράλληλα, θα πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά τούς βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως πλύσιμο των χεριών προτού καταναλώσουν φαγητό, και πριν και μετά την τουαλέτα. 

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγουν να αγγίζουν τα προσωπικά αντικείμενα άλλων, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγονται και οι συνωστισμένοι χώροι. 

 

Tags γριπη α, παιδι, υγεια, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΑΔΑΜΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, γρίπη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9336 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3398 s // Total time: 2.2734 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X