6 ασυνήθιστες κουζίνες που πρέπει να δοκιμάσεις στην Κύπρο


6 ασυνήθιστες κουζίνες που πρέπει να δοκιμάσεις στην Κύπρο

Οι άγνωστες γαστρονομίες που συναντούμε στα εστιατόρια της Κύπρου. 

Οι κυπριακοί χώροι εστιάσης τα τελευταία χρόνια έχουν προσθέσει στα μενού τους πιάτα και κουζίνες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ιδιαίτερα όμως τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους στο νησί κουζίνες και γαστρονομικές συνήθειες οι οποίες ήταν σχεδόν άγνωστες για πολλούς όπως η κουζίνα Nikkei που αποτελεί ένα συνδυασμό της περουβιανής με την ιαπωνική γαστρονομία, η χαβανέζικη με τα poke bowls που κατακτούν αυτή την περίοδο την Ευρώπη αλλά και οι κουζίνες της Κεντρικής Ευρώπης και της Ασίας. 

Nikkei – Περουβιανή κουζίνα 
Εστιατόριο Μα, Q Blu Plaza, Λάρνακα 
Νέα άφιξη, νέα επίπεδα γαστρονομικής εμπειρίας και ένα πανέμορφο σκηνικό εστίασης σε περιμένει στο ισόγειο του Q Blu Plaza, όπου βρίσκεται το υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο Ma. Είτε πάρεις θέση στις καταπράσινες βεράντες του είτε στους γήινους, minimal εσωτερικούς του χώρους, με άνεση μπορείς να επιλέξεις τις εξαιρετικά ευρηματικές προτάσεις του από την περουβιανή-ιαπωνική κουζίνα, γνωστή και ως Nikkei. Το μενού φέρει την υπογραφή του Ελλαδίτη chef Θάνου Στασινού. Το ενημερωμένο προσωπικό θα προσφέρει τη βοήθειά του, εξηγώντας σου με ακρίβεια το κάθε υλικό που χρησιμοποιείται και τις τεχνικές ψησίματος των φαγητών. Διάλεξε ως πρώτα ορεκτικά το ceviche σολομού με ponzu, edamame και tobico yuzu, τα nigiri τόνου με πέρλες ταπιόκας και sushi rolls, με πρωταγωνιστές το χέλι και το foie gras, αλλά και τα causas κάβουρα, το στήθος πάπιας με yellow curry chocolate και τη χοιρινή κοιλιά με kimchee και sobrasada πουρέ. Το Paiche fish, που έρχεται κατευθείαν από τον Αμαζόνιο, με πουρέ olluco truffle, αλλά και το βοδινό φιλέτο με σάλτσα τεριγιάκι και truffle puree, είναι μόνο ορισμένες από τις κυρίως προτάσεις που θα σε κάνουν να επιστρέψεις ξανά, ενώ μην παραλείψεις να γευτείς το απόλυτο επιδόρπιο, Kalingo Namelaka με πραλίνα από πιστάτσιο, αλμυρούς ξηρούς καρπούς και μοναδικής υφής σοκολατένιο σορμπέ. 
(80008878) Ατλαντίδων 2, Λάρνακα. Δ-Κ 19.00-23.00. 

Χαβανέζικη κουζίνα 
Εστιατόριο Pokeloha, Λεμεσός 
Μία νέα, πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη άφιξη έκανε την εμφάνισή της στη Λεμεσό. Πρόκειται για έναν χώρο εστίασης μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο, ο οποίος διαθέτει μερικά τραπεζάκια. Το Pokéloha είναι το νέο απόκτημα της Columbia Restaurants. Το concept και η φιλοσοφία της κουζίνας του μαγαζιού προέρχονται από την εξωτική Χαβάη. Η λέξη Pokéloha είναι ένας συνδυασμός της χαβανέζικης λέξης poké που σημαίνει κόβω κομμάτια σε κύβους και του πασίγνωστου χαβανέζικου χαιρετισμού 'Aloha'. Tο Pokéloha σού προσφέρει ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο να φτιάξεις το συγκεκριμένο, γευστικό, χαβανέζικο φαγητό με τα υλικά της αρεσκείας σου αναμειγνύοντάς τα στα Poké bowls. Αρχικά επιλέγεις το μέγεθος του μπολ που επιθυμείς και τη βάση. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε sushi rice, κινόα, άγριο ρύζι ή λαχανικά. Έπειτα επιλέγεις την πρωτεΐνη της αρεσκείας σου: miso tofu, γαρίδες, κοτόπουλο, ωμό τόνο ή ωμό σολομό και τα μαρινάρεις στη σάλτσα που σου αρέσει και με τα υλικά που θέλεις να αναμείξεις. Στο Pokéloha, εκτός από το make your own, μπορείς να βρεις και signature bowls (€9.50-€13.50) και να επιλέξεις το μέγεθος που επιθυμείς.
(25278000) Αγίου Ανδρέου 223, Columbia Plaza, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-23.00.

Κορεατική κουζίνα
Εστιατόριο Korean Kitchen, Πρωταράς 
Ακούγοντας ασιατική κουζίνα το μυαλό μας πάει αυτόμα στην κινέζικη και ιαπωνική κουζίνα. Ασιατική όμως κουζίνα δεν είναι μόνο αυτά αλλά και η κορεατική κουζίνα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην Κύπρο υπάρχει ένα και μοναδικό εστιατόριο με κορεατική κουζίνα και βρίσκεται στον Πρωταρά. Πρόκειται για το εστιατόριο Korean Kitchen το οποίο σερβίρει υγιεινά, ευχάριστα και νόστιμα κορεάτικα πιάτα με αυθεντική γεύση. Προσφέρει παραδοσιακά κορεατικά πιάτα όπως bibimbap και bulgogi, καθώς και σύγχρονα τρόφιμα όπως κορεάτικα τηγανητό κοτόπουλο και τυρί ramen. Σερβίρει κορεάτικα επιδόρπια όπως το bingsoo (κοκκινωπό επιδόρπιο πάγου) και το κορεάτικα τηγανίτα (hotteok) και το κορεατικό αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου του makgeolli (κορεατικό κρασί από ρύζι) και του soju. Οι τιμές για τα κύρια πιάτα κυμαίνονται από €8 έως €4. Στο μενού υπάρχει μια ποικιλία από πιάτα που δίνει στους πελάτες μια επιλογή από γεύσεις και υφές. Για όσους αγαπούν τα πικάντικα πιάτα, υπάρχει μια σειρά από πικάντικα πιάτα για να διαλέξεις. Διατίθενται χορτοφαγικά αλλά και vegan φαγητά καθώς όλα τα στοιχεία προετοιμάζονται από το μηδέν κατά την παραγγελία. Θα βρεις επίσης ένα ξεχωριστό παιδικό μενού και ψηλές καρέκλες κατόπιν αιτήματος. Το Korean Kitchen βρίσκεται στη λεωφόρο Πρωταρά Κάβο Γκρέκο (απέναντι από το μοτοσικλέτα Yerimos / Tony's Supermarket).
(23831091) Κάβο Γκρέκο 450, Πρωταράς. Δ-Κ 12.00-00.00. Διαβάστε ολοκληρωμένη το άρθρο στο CheckInCyprus.

Tags food news, φαγητο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0979 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3261 s // Total time: 2.4240 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X