Υπερκινητικότητα στα παιδιά και σωστή διατροφή


Υπερκινητικότητα στα παιδιά και σωστή διατροφή

Αυτό είναι το σωστότερο πρόγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθεί ένα υπερκινητικό παιδί.

Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν πως ένα παιδί που έχει διαγνωστεί με ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα μπορεί να βοηθηθεί με ένα σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής στο οποίο θα πρέπει να αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές.

Συγκεκριμένα, οι τροφές οι οποίες είναι αυξημένες σε Ω-3 λιπαρά και σε λιπαρά οξέα παρατήρησαν ότι μείωσαν αισθητά τα συμπτώματα της υπερκινητικότητας. 

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν συστηματικά κρέας, όσπρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και γαλακτοκομικά, για την εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων σιδήρου, μαγνησίου, χαλκού και ψευδαργύρου τα οποία βοηθούν στην συγκέντρωση και την ωρίμανση των νευρικών κυττάρων άρα και την ωρίμανση του εγκεφάλου.

Πρέπει να αποφεύγονται λιπαρά τρόφιμα όπως σοκολάτα, τσάι και αναψυκτικά ιδιαίτερα 4 με 5 ώρες πριν από τον ύπνο καθώς προκαλούν δυσπεψία και προκαλούν σύγχυση στα παιδιά. Επίσης, καλό είναι να μην αγοράζουμε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπισκότα, κέικ και να τα αντικαταστήσουμε με τρόφιμα που δεν επιδέχονται επεξεργασία και περιέχουν όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά και συντηρητικά.  

Προτιμήστε κρέας, ψάρι, προϊόντα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά και αβοκάντο που είναι πλούσιες πηγές του συμπλέγματος βιταμινών B τα οποία ενισχύουν εκτός των άλλων και την μνήμη του παιδιού.

Tags διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας, υπερκινητικοτητα, παιδι, Διατροφή, health, kids


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9754 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3526 s // Total time: 2.3280 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X