Μπήκαμε στο σπίτι της Μάρθας και της Δήμητρα Πίττα στη Λεμεσό


Μπήκαμε στο σπίτι της Μάρθας και της Δήμητρα Πίττα στη Λεμεσό

Οι ιδιοκτήτριες των boutiques Splash City και Editori ανοιγούν το \"καταφύγιό\" του στη Madame Figaro Κύπρου 

Oι ιδιοκτήτριες των boutiques Splash City και Editori, Μάρθα και Δήμητρα Πίττα λένε στη "Madame Figaro Κύπρου" και τη δημοιογράφο Τάνια Νεοκλέους, το δικό του sucess story γεννήθηκε από τις αντιθέσειες που έχει ο αυθορμητισμός της νεότητας και η σταθερότητα της πείρας. 

Τις πετυχαίνω στην τελευταία λήψη της φωτογράφισης. Παρά τις ώρες που διαρκεί η διαδικασία, η ∆ήµητρα παραµένει απτόητη και χωρίς να έχει χάσει το παραµικρό ίχνος από τον ενθουσιασµό της. «Τι µε βάζετε και κάνω», µου λέει γελώντας η Μάρθα µε το που µπαίνω στο σπίτι τους. «Είναι πολύ χαµηλών τόνων», µου εξηγεί η ∆ήµητρα, «πολλές φορές περισσότερο και από το κανονικό». Το διαπιστώνω, στην ώρα που ακολουθεί. Με τη λήξη της φωτογράφισης, η Μάρθα στρώνει το µεγάλο, χριστουγεννιάτικο τραπέζι και παραγγέλνει φαγητό για όλη την οµάδα. Γεµίζει τα ποτήρια µας µε κρασί, της λέω ότι εγώ είµαι εκεί για δουλειά, «Είσαι στη Λεµεσό», µου απαντά, «Τι σηµαίνει αυτό», τη ρωτάω, «Θα καταλάβεις», µου εξηγεί. Και έτσι, όπως είµαστε όλοι µας καθισµένοι, η Μάρθα, η ∆ήµητρα, η Έλλη, ο Βαλεντίνος κι εγώ, αποφασίζουµε, κάπου µεταξύ φαγητού, ποτού και γέλιου να ξεκινήσουµε την κουβέντα µας.

Οικογενειακή υπόθεση
«Νιώθω ευλογηµένη που ζω σε αυτήν την πόλη», µου λέει η Μάρθα µόλις συνειδητοποιεί ότι η συζήτησή µας καταγράφεται. Είναι το πρώτο που θέλει να ξέρω για την ίδια. «Ο αέρας της θάλασσας είναι σαν οξυγόνο για µένα. Είναι µια πόλη που ο κόσµος της είναι έξω καρδιά και έχει συνέχεια τη διάθεση για διασκέδαση. Έτσι κι εγώ, όποτε βρίσκω ευκαιρία µετά τη δουλειά, απολαµβάνω να συναντιέµαι µε τις φίλες µου για ένα ωραίο φαγητό και όµορφες συζητήσεις. Όπως τώρα που είµαστε σε αυτό το τραπέζι δηλαδή», µου λέει προσθέτοντας στα ποτήρια µας λίγο ακόµα λευκό κρασί. Παρατηρεί τα λαµπάκια στο δέντρο που αναβοσβήνουν ρυθµικά. Της ζητώ να µου µιλήσει για τα Χριστούγεννα. «Αυτό που αγαπώ περισσότερο εκείνες τις µέρες είναι που βρίσκουµε αφορµές για να µαζευόµαστε η οικογένεια µαζί σε ένα τραπέζι», µου λέει η Μάρθα κοιτάζοντας τη ∆ήµητρα. Οι δυο τους, βέβαια, δεν περιµένουν τις γιορτές για να συναντηθούν, αφού από το 2013 κι έπειτα είναι η µία η καθηµερινότητα της άλλης και αυτό διότι µοιράζονται τις ίδιες επιχειρηµατικές δραστηριότητες. «Το γεγονός ότι µπήκε η ∆ήµητρα στην επιχείρηση και µάλιστα σε µια περίοδο που είχα να αντιµετωπίσω ένα σοβαρό θέµα µε την υγεία µου, λειτούργησε θετικά. Η ∆ήµητρα είναι απόλυτα ενηµερωµένη και µελετηµένη σε ό,τι έχει να κάνει µε τη δουλειά και νιώθω ασφαλής µαζί της. Είναι ένα πολυεργαλείο δίπλα µου. Το διαδικτυακό customer service είναι κάτι που το χειρίζεται εντελώς µόνη της και ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία που έχουµε ως επιχείρηση», λέει η Μάρθα. Κοιτάζονται για λίγο. «Νοµίζω ότι συµπληρώνουµε η µία την άλλη στα θέµατα δουλειάς», µου λέει η ∆ήµητρα. «Η ∆ήµητρα έχει γενικά πολύ καλό µάτι και εµπιστεύοµαι την κρίση της. Βεβαίως λόγω του νεαρού της ηλικίας της αρνείται να συµβιβαστεί µε τους οικονοµικούς προϋπολογισµούς, όµως αυτό έρχεται µε την εµπειρία πιστεύω». Τους ζητώ να µου περιγράψουν η µία την άλλη. «Η Μάρθα είναι σταθερή, ξέρει τι θέλει, είναι δοτική και αληθινή» λέει η ∆ήµητρα για τη µητέρα της, ενώ η Μάρθα χαρακτηρίζει την κόρη της ως «µια αστείρευτη πηγή δύναµης. Είναι λίγο παρορµητική, θέλει να γίνονται τα πράγµατα χτες, είναι ανυπόµονη, ονειροπόλα και µε ψηλούς στόχους κι εγώ προσπαθώ να την κρατάω όσο πιο προσγειωµένη γίνεται. Από την άλλη, το πιο σηµαντικό στήριγµα και των δυο µας στις επιχειρήσεις είναι ο άντρας µου, ο οποίος διαχειρίζεται τα οικονοµικά και στηρίζει το κάθε τι που κάνουµε».

Trendsetters
Έχοντας ταυτίσει τη ζωή τους µε τη µόδα, στρέφω τη συζήτηση στο προσωπικό στυλ της καθεµιάς. «Είµαι αρκετά κλασική σε προσωπικό επίπεδο», παραδέχεται η Μάρθα. «∆εν θα µε δεις να φοράω κάτι που θα έβαζε η ∆ήµητρα, αν και πολλές γυναίκες της ηλικίας µου και θα το τολµούσαν και θα το υποστήριζαν. Έχω ένα στυλ κάπως κλασικό και νοµίζω είναι µε αυτό που µπορώ να πείθω εύκολα κάποιον πελάτη να αγοράζει κάτι. Το ίδιο ισχύει και µε τη ∆ήµητρα και τις πιο νεαρές µας πελάτισσες». Η ∆ήµητρα λέει ότι η ίδια έχει «ένα κάπως πιο extreme στυλ. Λατρεύω τα χρώµατα, µισώ το µαύρο, αν και οµολογουµένως είναι µια ασφαλής επιλογή που κολακεύει». Τους ζητώ να µου κατονοµάσουν τα πέντε βασικά κοµµάτια που, κατά τη γνώµη τους, πρέπει να υπάρχουν σε κάθε γυναικεία ντουλάπα. «Λοιπόν», µου λέει η ∆ήµητρα, «ένα κοµµάτι σε animal print παίζει πάρα πολύ αυτήν την περίοδο, ένα επίσηµο φόρεµα», και συµπληρώνει η Μάρθα «ένα µπλέιζερ, ένα κλασικό, µαύρο παντελόνι, µια statement µπότα και ένα τζιν. Ο τρόπος για να ξεχωρίζεις είναι να επιλέγεις ένα ρούχο που θα κάνει από µόνο του τη διαφορά». Το σηµειώνω και έπειτα τις ρωτώ πού νοµίζουν ότι κάνουµε λάθος όταν ψωνίζουµε. «Ειδικά στις πιο νεαρές ηλικίες, πολλές κοπέλες αντιγράφουν η µία το στυλ της άλλης και δεν πειραµατίζονται στο να βρουν τη δική τους στυλιστική ταυτότητα ή όταν δεν αντιλαµβάνονται ότι κάποια ρούχα σε κολακεύουν και κάποια όχι», λέει η ∆ήµητρα. Τις ρωτώ για τον τρόπο µε τον οποίο η οικονοµική κρίση επηρέασε τη δική τους επιχείρηση. «Με την κρίση στραφήκαµε και σε πιο οικονοµικά brand. Η πιο ακριβή επωνυµία που θα βρεις σε µας αυτήν τη στιγµή είναι του Isabel Marant, διότι αντιλαµβανόµαστε ότι και ο υπόλοιπος κόσµος έχει επηρεαστεί οικονοµικά», λέει η ∆ήµητρα, ενώ η Μάρθα συµπληρώνει «δεν θέλουµε να είµαστε απρόσιτοι στους Κύπριους πελάτες µας και επειδή εµείς από την αρχή δουλεύαµε µε καλή, κυπριακή πελατεία θέλουµε να επικεντρωνόµαστε και να φέρνουµε πράγµατα που θα θέλουν να τα αγοράσουν».

Όσο έχω εσένα...
«Είναι σηµαντικό να έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν και το ίδιο εύχοµαι να έχουν στη ζωή τους και τα παιδιά µου», µου λέει η Μάρθα στο τελευταίο µέρος της συζήτησής µας και µε απόλυτα εξοµολογητική διάθεση. «Στην ηλικία της κόρης µου ήµουν και εγώ αρκετά παρορµητική. Αυτό που δεν είχα εγώ, ήταν την πίστη στις δικές µου δυνάµεις. Άργησα να την αποκτήσω και να δουλέψω κάποια πράγµατα µε τον εαυτό µου. Τα παιδιά µου είναι πιο δυνατοί χαρακτήρες από ό,τι ήµουν εγώ», καταλήγει. Στρέφω το µαγνητοφωνάκι προς τη ∆ήµητρα, ζητώντας της να µου πει για τους στόχους της τη χρονιά που µπαίνει, αλλά και το γενικότερο όραµα που έχει. «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω προλάβει να κάνω ακόµα τον απολογισµό µου και να θέσω στόχους για το 2019. Το πιο τρελό µου όνειρο, το οποίο και θέλω και θα παλέψω να το πετύχω στο µέλλον; Θέλω τα δύο µαγαζιά που έχουµε να είναι µόνο η αρχή για εµάς. Αν µε ρωτάς, θα ήθελα να βρίσκοµαι σε κάθε πόλη της Κύπρου και να φέρω όσα περισσότερα brand µπορώ. Θέλω να τα ανακαλύψω όλα», µου λέει µε όλη την αισιοδοξία και την ενέργεια ενός κοριτσιού που κυνηγά τα όνειρά της. Η Μάρθα, αντίθετα, θέλει να βρει την ισορροπία κοντά στη φύση. «Εµένα τα δικά µου όνειρα επιτεύχθηκαν και όποτε η ∆ήµητρα είναι έτοιµη, θα ήθελα να αποχωρήσω και να πάω να ζήσω µε τον άντρα µου κοντά στη φύση. ∆εν είναι ότι θέλω να απαρνηθώ την κοσµική ζωή, όµως σε αυτήν τη φάση έχω περισσότερη ανάγκη να περνώ ποιοτικό χρόνο µε ηρεµία. Με τον άντρα µου, τα κάναµε πάντα όλα ανάποδα σε σχέση µε άλλα ζευγάρια. Παντρευτήκαµε νωρίς, κάναµε τα παιδιά µας, ταξιδέψαµε πολύ και γι' αυτό νιώθω ότι έχω φτάσει εκεί που ήθελα. Το µέλλον ανήκει τώρα στα παιδιά µου». Τις αφήνω µε την ευχή, να έρθουν όλα όπως τα θέλουν. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / STYLING: ΕΛΛΗ ΑΡΓΥΡΙ∆ΟΥ / ∆ΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: ANTHOLOGION FLORAL BOUTIQUE AND LIFESTYLE / ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ SLA / ΜΑΛΛΙΑ: ΣΤΡΑΤΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ

Tags μαρθα πιττα, δημητρα πιττα, Σπιτι, SPLASH CITY, editory


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6799 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2425 s // Total time: 3.9224 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X