Νεκτάριος Αλεξάνδρου - Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Αναπολούν την μέρα τη γνωριμίας του και τι έκανε εντύπωση ο ένας στον άλλον


Νεκτάριος Αλεξάνδρου - Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Αναπολούν την μέρα τη γνωριμίας του και τι έκανε εντύπωση ο ένας στον άλλον

Η σχέση που έχουν τα παιδιά τους μεταξύ τους και το νέο φιλανθρωπικό τους βήμα

Eκείνος ένας από τους κορυφαίους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Εκείνη µια πραγµατική influencer που µέσα από την πορεία της στη µόδα και την παρουσίαση κατάφερε να ξεχωρίσει. O Νεκτάριος Αλεξάνδρου και η Κωνσταντίνα Ευριπίδου, στην πρώτη κοινή τους συνέντευξη, ανακoίνωσαν αποκλειστικά στη "Madame Figaro Δεκεμβρίου" και τη δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους τη νέα τους (σπουδαία) δράση, θυµήθηκαν γελώντας την πρώτη τους γνωριµία και µοιράστηκαν όλες εκείνες τις µικρές, καθηµερινές στιγµές που τους έδεσαν 
για πάντα ως οικογένεια.


Νεκτάριε, αυτή είναι η πρώτη κοινή συνέντευξη που παραχωρείτε µε την Κωνσταντίνα. Τι σας έκανε να δεχτείτε την πρόσκληση της Madame Figaro;
Η αλήθεια είναι ότι εγώ, λόγω του επαγγέλµατός µου, είχα πάντα ενδοιασµούς στο να προβάλλω την προσωπική µου ζωή προς τα έξω. Ήταν κάτι που ούτε το ήθελα, ούτε πίστευα ότι θα µε βοηθούσε. Γιατί το κάνω τώρα; Γιατί µέσα από αυτή τη συνέντευξη θέλουµε και οι δύο να ανακοινώσουµε, για πρώτη φορά, την ενεργή εµπλοκή µας στη στήριξη και ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκοµείου. Τόσο εγώ όσο και η Κωνσταντίνα έχουµε ήδη κάνει προεργασίες για την προώθηση της προσπάθειας που γίνεται να ενισχυθεί, όσο το δυνατό, ο εξοπλισµός της.

Κωνσταντίνα, έπαιξε ρόλο και η µητρότητα στο να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση;
Όταν γέννησα την Αριάδνη, ανέπτυξα κάποιες ευαισθησίες που δεν είχα προηγουµένως και ένιωσα υπεύθυνη όχι µόνο απέναντί της αλλά και απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά. Με δεδοµένο µάλιστα ότι στην Κύπρο ο αριθµός των πρόωρων γεννήσεων έφτασε τη χρονιά που πέρασε τις 900, ενώ θα συνεχίσει να αυξάνεται, ένιωθα καθήκον µου να ενηµερώσω, µε όποιον τρόπο µπορώ, τον κόσµο για το πόσο αναγκαία είναι η στήριξη της συγκεκριµένης µονάδας. Τη δική µου απόφαση ενίσχυσαν και κάποιες εξοµολογήσεις φίλων µου, οι οποίες είχαν αυτή την άσχηµη εµπειρία στην προσπάθειά τους να σώσουν το πρόωρο µωρό τους. Μου είχαν µιλήσει για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Μακάρειο Νοσοκοµείο αλλά και για το πόσο πολύ τις βοήθησαν οι νοσηλεύτριες που εργάζονται στην Εντατική Μονάδα των Πρόωρων Νεογνών.
 

Νεκτάριε, νιώθετε ότι οφείλετε, ως αναγνωρίσιµα πρόσωπα, να επηρεάζετε τον κόσµο θετικά;
Μακάρι να το κάνουµε. Χωρίς καµιά δόση υπεροψίας, αν µέσα από την εικόνα και τη δράση µας µπορούµε να επηρεάσουµε θετικά έστω έναν άνθρωπο, τότε είναι υποχρέωσή µας να δίνουµε το παράδειγµα για τους υπόλοιπους. Πιστεύω ότι και µόνη της η Κωνσταντίνα να έκανε αυτή την προσπάθεια, θα έστελνε τα µηνύµατα που χρειάζονταν, από τη στιγµή που αυτό έχει να κάνει µε τη σχέση µιας µητέρας µε το παιδί της. Από την άλλη, ως οικογένεια είµαστε κατά του στερεότυπου ότι ένα παιδί είναι ευθύνη µόνο της µητέρας και θέλουµε να στείλουµε το µήνυµα ότι µαζί µπορούµε να αντιµετωπίζουµε το κάθε πρόβληµα.

Η ∆ΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 
Από την πρώτη στιγµή που έγιναν ζευγάρι δεν έχουν πάψει ποτέ να απασχολούν τις στήλες των περιοδικών και τις ιστοσελίδες. Τους ζητώ να µου το εξηγήσουν. «Γενικά πιστεύω ότι όταν δύο άτοµα προέρχονται από κάποια επαγγέλµατα που ενδιαφέρουν τον κόσµο µε κάποιον τρόπο, τότε ίσως και η ζωή τους απασχολεί λίγο περισσότερο από ό,τι ενός ζευγαριού που δεν κάνει κάτι τόσο αναγνωρίσιµο», µου λέει η Κωνσταντίνα και συµπληρώνει: «Από την άλλη, θεωρώ ότι εµείς δεν προσπαθήσαµε ποτέ να βγάλουµε προς τα έξω µια διαφορετική εικόνα από αυτό που πραγµατικά είµαστε, ούτε θέλουµε να παρουσιαζόµαστε ως το πιο ευτυχισµένο ζευγάρι». Αν αυτά που γράφονται για εκείνους τα παρακολουθούν, είναι η επόµενή µου απορία. «Πολλές φορές δεν τα προλαβαίνω», µου απαντά η Κωνσταντίνα. «Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει µε τις ιστοσελίδες, κάποιες κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους, κάποιες άλλες δηµοσιεύουν χωρίς να διασταυρώνουν καλά τις ειδήσεις τους και κάποιες άλλες βάζουν, πολλές φορές, πολύ ελκυστικούς τίτλους για να διαβάσεις το άρθρο τους. Αυτή, δυστυχώς, είναι µια µόδα της εποχής, όµως θεωρώ ότι ο κόσµος πλέον έχει αναπτύξει την ικανότητα να αντιλαµβάνεται ποιο είναι το αληθινό και ποιο το ψεύτικο άρθρο». Τους ζητώ να µου πουν ένα ψέµα που γράφτηκε. «Πόσα να θυµηθώ; Γράφτηκαν πολλά ψέµατα, πολλές ανακρίβειες και πολλές υπερβολές για µένα όλα αυτά τα χρόνια», µου λέει η Κωνσταντίνα και συµπληρώνει ο Νεκτάριος: «Ζούµε στην εποχή που κάποιοι για να εξασφαλίσουν τα κλικ, υπερπροβάλλουν κάποια αρνητικά. Ένα κουτσοµπολιό που έχει αρνητικό χαρακτήρα κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον από κάτι θετικό που µπορεί να έκαναν δύο άνθρωποι. Είναι παγκόσµιο αυτό το φαινόµενο, δεν αφορά µόνο την Κύπρο». Θα πρέπει να ήταν πολύ παράξενο για τον ίδιο να βλέπει τη ζωή του να προβάλλεται από τα µίντια, του λέω. «Στο παρελθόν έτυχε να στείλω ακόµα και µήνυµα για κάτι που γράφτηκε για την Κωνσταντίνα. Με τον καιρό, όµως, και ωριµάζοντας κατανοείς καλύτερα πώς λειτουργούν τα πράγµατα και σταµατάς να επηρεάζεσαι. ∆εν είναι, βέβαια, πάντα εύκολο να το αγνοήσεις. Σε περίπτωση που µια είδηση είναι σκέτη συκοφαντία ή είναι εντελώς εκτός πραγµατικότητας, οφείλεις να αντιδράς. Υπήρχαν περιπτώσεις που θέλαµε να κινηθούµε νοµικά, αλλά το σύστηµα στην Κύπρο είναι αρκετά αδύναµο σε ό,τι έχει να κάνει µε τα fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Γενικά, όµως, θεωρώ ότι διαχειριζόµαστε αρκετά ψύχραιµα τα πράγµατα».

MODERN FAMILY
«Μας αρέσει η φύση και προσπαθούµε, όσο µπορούµε, να κάνουµε βόλτες στα πάρκα, στα ποτάµια, στα βουνά και στη θάλασσα. Αυτή την περίοδο συγκεκριµένα ανακαινίζουµε ένα µικρό εξοχικό που έχουµε στον Μονιάτη και κάθε Σαββατοκύριακο είµαστε όλοι µας εκεί κάνοντας µαστορέµατα», µου λέει η Κωνσταντίνα όταν η συζήτηση στρέφεται στην όµορφη οικογένειά τους.
Κωνσταντίνα, τα παιδιά σας ξέρουν ότι ο κόσµος σάς ξέρει;
Η Αριάδνη δεν είναι ακόµα σε θέση να το αντιληφθεί, ο Έκτορας όµως είναι και γι’ αυτό είµαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί µαζί του. Πολλοί φίλοι του τον προσεγγίζουν να του πουν για τον µπαµπά του. Εµείς αυτό που θέλουµε είναι να νιώθουν τα παιδιά µας ότι είµαστε η οικογένειά τους και, πέρα από αυτό, ότι κάνουµε δύο φυσιολογικές δουλειές. Τώρα κατά πόσον επηρεάζονται ή όχι, είναι αναπόφευκτο στη µικρή κοινωνία της Κύπρου, όµως θεωρώ ότι τους κρατούµε προσγειωµένους περισσότερο από το κανονικό.
Νεκτάριε, τι σας συγκινεί όταν βλέπετε τα παιδιά µαζί;
Το πόσο αγαπηµένοι είναι µεταξύ τους και το πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλο. Το νιώθουµε πολύ έντονα αυτό και προσπαθούµε όσο γίνεται περισσότερο να τους έχουµε µαζί. Συγκινούµαστε όταν, χωρίς να ξέρουν ότι είµαστε µπροστά, τους βλέπουµε να αγκαλιάζονται ή να προσέχει ο Έκτορας την Αριάδνη λίγο περισσότερο, ή να τον ψάχνει η Αριάδνη για να του δώσει κάτι.
Είσαι υπερπροστατευτικός ως πατέρας;
Καθόλου.
Πώς θα αντιδράσεις όταν σε µερικά χρόνια η Αριάδνη θα βγει το πρώτο της ραντεβού;
Αυτά τα πράγµατα νοµίζω πρέπει να τα ζήσεις για να δεις την αντίδρασή σου. ∆εν είµαι, όµως, καθόλου ο τύπος του πατέρα που είναι ψυχωτικός µε τα παιδιά του. Σίγουρα όλοι έχουµε την αγωνία και θέλουµε να τα προστατεύουµε, αλλά, από την άλλη, είµαι αρκετά ανοιχτόµυαλος. Νοµίζω ότι αν µέχρι τότε χτίσουµε τη σχέση που πρέπει, τα παιδιά µας θα έχουν τις αντοχές όταν κάνουν τα λάθη τους να τα αντιµετωπίζουν, και το σωστό κριτήριο µε ποιους να συναναστρέφονται και µε ποιους όχι. Αν κρίνουµε από το πώς µεγαλώσαµε εγώ και η Κωνσταντίνα, από το τι αποφάσεις πήραµε στη ζωή µας και από το ότι µάθαµε από τα λάθη µας, θεωρώ ότι τα µωρά µας πάνω-κάτω το ίδιο θα είναι. 

TRUE ROMANCE
«Είµαστε µαζί σχεδόν εφτά χρόνια και πέντε παντρεµένοι», µου λέει ο Νεκτάριος. Η Κωνσταντίνα τού θυµίζει ότι είναι τέσσερα. Πάνω σ’ αυτό τους πιάνουν τα γέλια και εγώ, χωρίς να θέλω να τους το χαλάσω, τους ζητώ να θυµηθούν τη γνωριµία τους.
Κωνσταντίνα, τι θαύµασες στον Νεκτάριο όταν τον πρωτογνώρισες;
Κωνσταντίνα:
Τον αυθορµητισµό, τον αυτοσαρκασµό και το χιούµορ του. Τελεία. Στην αρχή δεν έβρισκα καθόλου ότι ταιριάζαµε.
Νεκτάριος: Επειδή το έπαιζες αφ’ υψηλού, γι’ αυτό.
Κωνσταντίνα: Καµία σχέση. Απλώς θεωρούσα ότι ίσως να µην ήταν αρκετά σοβαρός. Έτσι το είχα στο µυαλό µου τότε. Στην αρχή ήµασταν φίλοι. Κάποια φάση κάναµε ένα διάλειµµα στη φιλία µας και όταν ξανασυναντηθήκαµε…
Νεκτάριος: Ωρίµασες.
Κωνσταντίνα: Μου φάνηκε πιο ώριµος και πιο σοβαρός, όπως και εγώ σε εκείνον, από ό,τι στην πρώτη µας γνωριµία.
Νεκτάριε πού γνωριστήκατε;
Στην Ερµού, στην Αθήνα. Ήµουν µε τον κουµπάρο µας και ετοιµαζόµασταν να βγούµε έξω. Εκεί ήταν και η Κωνσταντίνα µε τις φίλες της και… εντάξει.
Τι εντάξει;
Νεκτάριος:
Εντυπωσιάστηκα που την είδα. Ευτυχώς, όµως, που δεν σµίξαµε τότε, γιατί θα χωρίζαµε σε µια βδοµάδα. Όταν ήρθε η κατάλληλη στιγµή, µετά από χρόνια, ήρθαµε πιο κοντά και καταλάβαµε ότι όντως υπήρχε…
Κωνσταντίνα: Κάτι.
Νεκτάριος: Βασικά ωρίµασε η Κωνσταντίνα.
Κωνσταντίνα: Ο Νεκτάριος ωρίµασε. Αν δεις τις φωτογραφίες εκείνης της εποχής, είναι σε όλες µε γκριµάτσες.
Νεκτάριος: Και τώρα έτσι είµαι. ∆εν µπορώ να βγάλω µια σοβαρή φωτογραφία.
Τι είναι αυτό που κρατάει τη σχέση σας ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια;
Νεκτάριος:
Νοµίζω το ότι είµαστε και οι δυο µας πολύ δραστήριοι άνθρωποι και το ότι µιλούµε και εκφραζόµαστε.
Κωνσταντίνα: Εγώ νοµίζω οι κοινοί µας στόχοι.
Νεκτάριος: Αυτό σίγουρα. Είναι σηµαντικό να έχεις έναν κοινό στόχο και να ξέρεις το πώς θέλεις να είναι η ζωή σου σε έναν χρόνο, πώς σε δέκα χρόνια και πώς σε είκοσι. Έχουµε και οι δύο την άποψη ότι, όσο και να αγαπούµε τα παιδιά µας, εµείς οι δύο είναι που θα γεράσουµε στο τέλος µαζί.
Κωνσταντίνα: Η ηρεµία, η κατανόηση, η ισορροπία και η αγάπη είναι πάρα πολύ σηµαντικά στο να κρατήσει µια σχέση σε βάθος χρόνου. Το να σέβεσαι τα θέλω του άλλου και να υπάρχει µια ηρεµία που να σου τη βγάζει ο άνθρωπος που είναι στη ζωή σου. Κάνουµε δυο δουλειές πολύ έντονες και χρειαζόµαστε αυτή την ηρεµία και την ασφάλεια στο σπίτι µας.
Κωνσταντίνα, ο Νεκτάριος πώς είναι µέσα στο σπίτι;
Σαν να βρίσκεται µονίµως µέσα σε µια κουζίνα εστιατορίου. Στον χρόνο που έχουµε οι τρεις µας παίζουµε µε το µωρό και χαλαρώνουµε στην τηλεόραση παρακολουθώντας ταινίες και το Voice. Όλες τις υπόλοιπες ώρες ο Νεκτάριος είναι είτε µέσα στην κουζίνα είτε έξω στο µπαλκόνι και κάνει µπάρµπεκιου. Του αρέσει να ψήνει, να φτιάχνει νέες συνταγές και να τις δοκιµάζουµε.
Νεκτάριε, τι σε εκνευρίζει στην Κωνσταντίνα;
Λοιπόν, γράφεις; Το ότι δεν µε ακούει πολύ την πρώτη φορά που της λέω κάτι για το καλό της και πρέπει να το σκεφτεί λίγο για να το λάβει υπόψη. Μου έχει εµπιστοσύνη, όµως επειδή είναι παρορµητική, όταν της πω κάτι που µπορεί να της φανεί δύσκολο, η πρώτη αντίδραση είναι αρνητική, µέχρι να το σκεφτεί.

Κωνσταντίνα, ποιος είναι ο πιο ψύχραιµος στη διαχείριση καταστάσεων;
Ο Νεκτάριος, ο οποίος είναι της ισορροπίας. Εγώ, από την άλλη, είµαι παρορµητική και των άκρων. Για αυτά τα χαρακτηριστικά µας είναι που έχουµε και τις περισσότερες συγκρούσεις.
Ποιος υποχωρεί πρώτος όταν τσακώνεστε;
Κωνσταντίνα: Εξαρτάται από τον λόγο, όµως η αλήθεια είναι ότι δεν θυµάµαι ποια ήταν η τελευταία φορά που τσακωθήκαµε. Κάνει πίσω εκείνος που καταλαβαίνει ότι έχει άδικο.
Νεκτάριος: Νοµίζω πρέπει να αφήνεις χρόνο να εκτονώνεται µια κατάσταση και µετά να κινείσαι ανάλογα. Σε µας µια διαφωνία µετά από λίγη ώρα περνάει. Η Κωνσταντίνα, βέβαια, δεν θα πει συγγνώµη λεκτικά, ούτε εγώ δηλαδή.
Κωνσταντίνα: Είµαι άνθρωπος της πράξης γενικότερα, όµως εννοείται ότι θα του το δείξω αν κάνω λάθος, όπως και εκείνος το ίδιο.

THE DAY AFTER
Έχοντας αφιερώσει και οι δύο το µεγαλύτερο µέρος της ζωής τους στα επαγγελµατικά, αναρωτιέµαι τι θα µπορούσε να τους γεµίσει όταν η καριέρα τους κάποια στιγµή τελειώσει. «Νοµίζω ότι αυτό που κάναµε µέχρι τώρα στις δουλειές µας, είναι ένας φάρος ότι για να πετύχεις κάποια πράγµατα πρέπει να βάζεις στόχους, να αφοσιώνεσαι σε αυτούς, να αποτυγχάνεις και να ξαναπροσπαθείς. Παίζω ποδόσφαιρο από οκτώ χρονών, αντιλαµβάνεσαι ότι είναι η ζωή µου ολόκληρη. ∆εν ξέρω τι θα ήταν εκείνο που θα το έκανα για 18-20 ώρες την ηµέρα και δεν θα µε κούραζε. Είµαι στη φάση που το ψάχνω και το ζυγίζω. Η Κωνσταντίνα, από την άλλη, µε τις διάφορες δραστηριότητες που έκανε, πέρασε και αυτή τα δύσκολα και τα εύκολά της, έφαγε αρκετά χαστούκια, πληγώθηκε, ξαναστάθηκε, πέτυχε και προχωράει. Αυτό είναι κάτι που δεν σταµατάει ποτέ στη ζωή», λέει ο Νεκτάριος και συµπληρώνει η Κωνσταντίνα: «Θεωρώ ότι όταν ζεις κάποιες δυσκολίες, αναγκαστικά πρέπει να σκέφτεσαι το επόµενό σου βήµα. Και επειδή έζησα εκείνες τις καταστάσεις, θεωρώ ότι όποτε και να τελειώσει αυτό που κάνω, έχω διάφορες επιλογές για να προχωρήσω στη ζωή µου, οι οποίες µε γεµίζουν και είµαι σίγουρη ότι θα µε κάνουν ευτυχισµένη».
Άλλο παιδί θα θέλατε να κάνετε;
Νεκτάριος:
Σίγουρα. Μπορεί και το 2019, πού ξέρεις; Πάντα θέλαµε να κάνουµε κι άλλα παιδιά, όµως λέγαµε να µεγαλώσει λιγάκι η Αριάδνη.
Κωνσταντίνα: Το θέµα είναι να έχουµε δύναµη, για να είµαστε δίπλα τους και να τους δίνουµε όση σηµασία, αγάπη και αφοσίωση είχε και η Αριάδνη µέχρι τώρα.
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΧΑΡΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ /STYLING: ΕΛΛΗ ΑΡΓΥΡΙ∆ΟΥ / ΒΟΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ: ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ / ΒΟΗΘΟΣ ΣΤΥΛΙΣΤΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΤΖΑΠΑΣΙΗ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΘΕΟ∆ΩΡΟΥ / ΜΑΛΛΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Tags Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνα Ευριπίδου, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, madame Figaro Κύπρου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0467 s (232 Queries.) // Parse time: 0.3161 s // Total time: 3.3628 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X