Γιώργος Παμπορίδης: Αυτές είναι οι πολυτέλεις που απολαμβάνω


Γιώργος Παμπορίδης: Αυτές είναι οι πολυτέλεις που απολαμβάνω

Θεωρεί τον εαυτό του καλό πατέρα; 

Ο Γιώργος Παμπορίδης, δικηγόρος και τέως υπουργός υγείας λίγο πριν από το τέλος του 2018 υποβάλλεται στον ορό της αλήθειας και απαντά στην “Madame Figaro Κύπρου” στο τεύχος Δεκεμβρίου και τη δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους με κάθε ειλικρίνεια σε πέντε ανατρεπτικές ερωτήσεις όχι όμως και στην έκτη

Γίνοµαι έξαλλος, συµπεριφέροµαι υπερβολικά όταν:
Μαθαίνω για νέες προσπάθειες διαπλεκόµενων µε πολιτικούς να ανατρέψουν τη µεταρρύθµιση στην Υγεία. Ο κόσµος στην αναζήτηση του αγαθού της Υγείας εξευτελίζεται καθηµερινά µε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, πολλές φορές, για να συνεχίζουν κάποια φιντάνια να θησαυρίζουν και µάλιστα αφορολόγητα. Αυτό µε πνίγει και µε κάνει να ντρέποµαι για την κατάντια µας ως χώρα και ως κοινωνία.

Θα προτιµούσατε να σας χαρακτηρίσουν κακό υπουργό ή κακό πατέρα;
Επί δυόµισι χρόνια, προκειµένου να είµαι "καλός" υπουργός, κινδύνευσα να γίνω "κακός" πατέρας κι αυτό το µετανιώνω πάρα πολύ. ∆εν πρόκειται να ξανακάνω αυτό το λάθος. Το να είναι κάποιος καλός πατέρας θεωρώ ότι είναι ο µεγαλύτερος τίτλος τιµής.


Ποια πολυτέλεια επιτρέπετε στον εαυτό σας;
Εργάζοµαι πολύ σκληρά και µε τη δικαιολογία αυτή επιτρέπω στον εαυτό µου κάθε πολυτέλεια. Αυτή µπορεί να 'ναι λίγος ποιοτικός χρόνος µε τη Γαλάτεια, τη σύζυγό µου, µια καλή ταινία στο σινεµά ή ένα καλό µατς µε φίλους. Αν η πολυτέλεια απαιτεί χρήµατα, πρέπει να είναι µε χρήµατα που κέρδισα µε κόπο κι αφού πρώτα έχω φροντίσει τις ανάγκες όσων µε χρειάζονται. Μου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα και οι µοτοσικλέτες και υπό τους πιο πάνω όρους, όταν µπορώ, τα απολαµβάνω.


Ποιο ιστορικό πρόσωπο θα παίρνατε µαζί σας σε µια διαδροµή µε τη µηχανή και πού θα σας οδηγούσε ο δρόµος;
Τον Μαχάτµα Γκάντι στον γύρο της Ευρώπης ή της Βόρειας Αµερικής, αν και νοµίζω, αν έχεις τον Γκάντι στη σέλα σου, το πού κατευθύνεσαι δεν έχει πολλή σηµασία. 

Απέναντι σε τι αισθάνεστε αδύναµος/ευάλωτος;
Συγκλονίζοµαι όταν βλέπω µικρά παιδιά να παλεύουν µε τον θάνατο. Το άδικο και το άνισο της µάχης αυτής µε κάνουν να αµφισβητώ όλη µου την κοσµοθεωρία. ∆εν πρέπει κανένα παιδί να µένει µόνο και αβοήθητο ποτέ. 


Ο Γιώργος Παμπορίδης δεν απάντησε στην ερώτηση 
Αν μπορούσατε να αλλάξετε τρία πράγματα της περιόδου κατά την οποία διατελέσατε υπουργός υγείας ποια θα ήταν αυτά; 
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα προσπάθησα να τα αλλάξω όλα στην Υγεία. Οι προθέσεις δεν έχουν και τόση σημασία στην πολιτική. Επομένως αν κατάφερα κάτι ή όχι θα το μετρήσει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με το αλάθητο κριτήριό του. 

Tags ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2504 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3840 s // Total time: 2.6345 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X