Στην Πόλη του Μεξικό


Στην Πόλη του Μεξικό

Ταξιδεύουμε σε μια χώρα γεμάτη αντιθέσεις.

Το Μεξικό είναι ένας ταξιδιωτικός παράδεισος με έρημα τοπία, ηφαίστεια, μεγάλες πόλεις, υπέροχες παραλίες, πολυτελή θέρετρα και μία τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Η Πόλη του Μεξικό δεν απέχει πολύ από τα τροπικά δάση και τα αρχαία χωριά των Mάγια. Είναι βέβαια η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου!

H Πόλη του Μεξικό είναι μια ζωντανή μεγαλούπολη, το οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Η μητρόπολη είναι προορισμός για όλα τα γούστα. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να επισκεφθούν αρχαιολογικούς θησαυρούς, ή θέλουν να γευτούν τη διεθνή κουζίνα, να κάνουν καλές αγορές, να ζήσουν έντονη νυχτερινή ζωή ή να περιπλανηθούν σε τεράστια πάρκα! Μνημεία, πάρκα, σιντριβάνια και δρόμοι με μεγάλα δέντρα βρίσκονται παντού. Ουρανοξύστες βρίσκονται δίπλα σε υπέροχα δείγματα αποικιακής αρχιτεκτονικής και αρχαιολογικά σημεία μοιράζονται το ίδιο μέρος με μοντέρνα κτίρια. Το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου και χρειάζεται αρκετές ημέρες για να το δει κάποιος ολόκληρο! Για μια πανοραμική θέα της πόλης ανεβείτε στο 45ο όροφο του World Trade Center και πάρτε θέση στο περιστρεφόμενο εστιατόριο Bellini.

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Στον κεντρικό δρόμο Paseo de la Reforma, θα δείτε πολλά μνημεία και δεν μπορείτε να παραβλέψετε το Μνημείο της Ανεξαρτησίας. Στη Zona Rosa βρίσκονται μαγαζιά με χειροτεχνήματα και αντίκες όπως επίσης πολλές καφετερίες και μερικά πολύ δημοφιλή εστιατόρια και clubs. Η Πόλη του Μεξικό βρίσκεται ακριβώς εκεί που κάποτε βρισκόταν το κέντρο της αυτοκρατορίας των Αζτέκων. Έτσι η κεντρική πλατεία της πόλης, το Zocalo, είναι χτισμένο εκεί που κάποτε βρισκόταν το παλάτι του Montezuma. Το Zocalo είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου μετά την κόκκινη πλατεία της Μόσχας! Στην Πόλη του Μεξικού, σημαντικός σταθμός είναι επίσης ο Καθεδρικός Ναός της Μαύρης Παναγίας της Γουαδελούπης, ιερό χώρο προσκυνήματος των Ινδιάνων του Μεξικού. Το πάρκο Chapultepec είναι μία τεράστια πράσινη περιοχή στο κέντρο της πολύβουης πόλης. Το πάρκο αυτό είναι το μεγαλύτερο στην Πόλη του Μεξικό, καλύπτει μία έκταση 2000 εκταρίων και φιλοξενεί τρία από τα πιο σημαντικά μουσεία της πόλης, το μόνο αυθεντικό κάστρο της λατινικής Αμερικής, το μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο της χώρας και την κατοικία του Προέδρου. Διαθέτει επίσης λίμνες ιδανικές για βαρκάδα και πάρκο με νεροτσουλήθρες.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το Teotihuacán. Στα βόρεια της πρωτεύουσας βρίσκεται η αρχαιολογική τοποθεσία του Teotihuacán «η κοιτίδα των θεών». Εκεί υπάρχουν μνημεία που χρονολογικά τοποθετούνται σε πολιτισμούς πριν από την εποχή των Ατζέκων, όπως οι Πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, η Σιταντέλα και η Πυραμίδα Κετζαλτκοάτλ.

Πού να μείνετε:
1. DE CORTES BOUTIQUE HOTEL. Στιλάτο με γεύση μεξικάνικου μπαρόκ, συνδυάζει την αρχιτεκτονική του χθες με τις πολυτέλειες του σήμερα.

2. HAMPTON INN & SUITES. Κοντά στο κέντρο της πόλης και τη μεγάλη πλατεία Zocalo. Ήταν πρώτα μέρος μοναστηριού και συγκαταλεγόταν στα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO.

3. MARQUIS REFORMA HOTEL SPA. Ιδανικό αν θα συνδυάσετε τις διακοπές σας με wellness. Βρίσκεται κοντά στο πάρκο Chapultepec.

Φωτογράφηση: dwell.com

Tags μεξικό, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4768 s (253 Queries.) // Parse time: 0.3830 s // Total time: 2.8598 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X