Έρχεται στο ΣΙΓΜΑ το 500ο επεισόδιο της “Γαλάτειας” [εικόνες]


Έρχεται στο ΣΙΓΜΑ το 500ο επεισόδιο της “Γαλάτειας” [εικόνες]

Βρεθήκαμε στα παρασκήνια των γυρισμάτων!

Η πετυχημένη σειρά εποχής τους ΣΙΓΜΑ “Γαλάτεια” βρίσκεται στην τρίτη σεζόν προβολής και μάλιστα αύριο, 18 Δεκεμβρίου, στις 19:15, πρόκειται να προβληθεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το 500ο επεισόδιο της σειράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτά τα 500 επεισόδια έλαβαν μέρος πέραν των 80 ηθοποιών, γυρίστηκαν 11.500 σκηνές και 15.000 σελίδες διαλόγων. Για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων χρειάστηκαν 7.500 ώρες και 20.000 ώρες μοντάζ.

Η “Γαλάτεια” συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό στις 4 Σεπτεμβρίου 2016, όπου στο επίκεντρό της εξαρχής ήταν ο έρωτας του Πετρή και της Γαλάτειας, οι οποίοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν τη σχέση τους. Πρόκειται για έναν έρωτα που ερχόταν κόντρα με τα κοινωνικά πρέπει της εποχής αφού ο Πετρής ήταν ένας φτωχός που τόλμησε να ερωτευτεί και διεκδικήσει τη Γαλάτεια, την κόρη του άρχοντα του χωριού Καράγιωρκη.

Ο πρώτος χρόνος τοποθετείτο χρονικά το 1943, μια περίοδος άγνωστη για τον περισσότερο κόσμο όσον εφορά την εμπλοκή του νησιού μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που βασάνιζε τον υπόλοιπο.

Η ιστορική αυτή περίοδος περιέβαλλε τις ιστορίες των πρωταγωνιστών της σειράς, η οποίοι βίωναν τις δικές τους περιπέτειες υπό το κλίμα της εποχής.

Εκτός από τον Πετρή και τη Γαλάτεια που προσπαθούσαν να είναι μαζί με κάθε κόστος, παρακολουθήσαμε επίσης τις συγκρούσεις του Καράγιωρκη με τον Αντζουλή (Κώστα Δημητρίου) σε μια προσπάθεια να επιβληθεί ο ένας τον άλλο, την Πολύμνια (Ειρήνη Κωνσταντίνου) να γνωρίζει τον έρωτα πλάι σε ένα Έλληνα στρατιώτη, τον Στράτο (Παναγιώτης Μπουγιούρης). Είδαμε ακόμα τη Ρίτα (Μάρα Κωνσταντίνου) να παλεύει να διεκδικήσει όσα τις στέρησε η ζωή, ανάμεσα σ’ αυτό και την ίδια της την κόρη τη Φανούλλα (Ελευθερία Ανδρέου) που μεγάλωσε αγνοώντας ποιοι ήταν η πραγματικοί της γονείς.

Μαζί τους, η Μαριγώ (Δέσποινα Μπεμπεδέλη), η Φλουρεντζού (Άλκηστη Παυλίδου), ο Χαμπής (Ανδρέας Αργυρίδης), ο Μιχαηλάς (Ανδρέας Μελέκης), ο Πολυδεύκης (Βασίλης Μιχαήλ), η Ερατώ (Πάολα Χατζηλαμπρή), η Ανδρονίκη (Χριστιάνα Λάρκου), ο Στεφανής (Ιάκωβος Χατζηβασίλη), η Αννέττα (Χριστιάνα Θεοδώρου), ο Φοίβος (Γιώργος Αναγιωτός), η Βασιλού (Βαλεντίνα Σοφοκλέους), ο Φυντικλής (Μιχάλης Τερλικκάς) αλλά και πολλοί άλλοι έγιναν αμέσως μέρος της καθημερινότητας των τηλεθεατών.

Το τέλος του πρώτου κύκλου, βρίσκει τη ζωή των ηρώων να έχει αλλάξει πλήρως καθώς τα μεγάλα τους  μυστικά έβγαιναν στην επιφάνεια, ενώ ο Πετρής και η Γαλάτεια κατάφεραν μετά από πολλά βάσανα και περιπέτειες να ενώσουν τη ζωή τους έστω και κρυφά αγνοώντας το μεγάλο τίμημα που τους περίμενε.

Η συνέχεια όμως επεφύλασσε μεγαλύτερες εκπλήξεις για τους θεατές καθώς ο δεύτερος κύκλος μας μετέφερε 11 χρόνια μετά τη λήξη του πρώτου κύκλου. Το έτος είναι το 1954 λίγο πριν την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και η ζωή των ηρώων έχει αλλάξει ριζικά.

Οι συγκυρίες έφεραν τον Πετρή και τη Γαλάτεια ακόμα μια φορά χώρια προσπαθώντας αυτή τη φορά να ξεπεράσουν τα δικά τους προσωπικά πάθη και αδυναμίες ώστε να καταφέρουν μαζί, ενώ η κόρη τους η Ειρήνη (Ειρήνη Μάρκου-Παφίτη) έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια τους αυτή. Ο Καράγιωρκης αναζητούσε εκδίκηση για όσα τον οδήγησαν στη φυλακή, ενώ ο Αντζουλής έχοντας μαζί του πλέον τη Φλουρεντζού, τη Ρίτα αλλά και τη Φανούλλα, αλλά και τον εγγονό του Ανδρέα (Ανδρέας Αλωνεύτης) προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένεια του και να διατηρήσει τη δύναμη που απέκτησε τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα η Ρίτα μετά τα όσα έχει περάσει προσπαθούσε να απαλλαγεί από τον Καράγιωρκη κρύβοντας του την αλήθεια, πως ο γιος της, ο Ανδρέας, είναι στην πραγματικότητα και δικός του γιος.

Ακόμα ο Στράτος επέστρεψε στην Κύπρο, με στόχο να συμμετέχει στην προετοιμασία του αγώνα για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού, ενώ αρχίσε και πάλι να διεκδικεί τη Πολύμνια. Ενώ ο Φοίβος ανήλθε στη θέση του εισαγγελέα, μία θέση που του επέτρεπε να κινεί τα νήματα και να επηρεάζει καταστάσεις παράλληλα διεκδικούσε τη Φανούλλα, τη μόνη γυναίκα που αγάπησε πραγματικά.

Νέοι χαρακτήρες, όπως η Χριστίνα (Χριστίνα Παυλίδου), η Φαρίντα (Όλγα Ποταμίτου), η Αλεξάνδρα (Μαρία Μεσαρίτη) και ο George (Γιώργος Ευαγόρου) εντάχθηκαν στη σειρά φέρνοντας καινούρια δεδομένα.

Το καλό και το κακό, ο έρωτας και η εκδίκηση, το μίσος και η αγάπη, η ζωή και ο θάνατος για άλλη μια φορά πάλεψαν σκληρά, ενώ ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώθηκε τη στιγμή που ο άρχιζε ο αγώνας της ΕΟΚΑ με κάθε χαρακτήρα να διαλέγει πλευρά.

Ο φετινός, τρίτος κύκλος, κάνει ακόμα ένα άλμα χρόνου και συναντά μια άλλη σημαντική περίοδο της σύγχρονης Κυπριακής ιστορίας. Η Κυπριακή κοινωνία αλλάζει, εκμοντερνίζεται, και οι ήρωες μας παρασύρονται με το ρεύμα. Ο Πετρής και η Γαλάτεια προσπαθούν να ζήσουν μια ήρεμη ζωή με την κόρη τους Ειρήνη (Μαρίλία Γιαλλουρίδου), όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Ο Καράγιωρκης πλέον έχει καταφέρει όσα ήθελε, έχει κάνει ένα νέο γάμο και πιστεύει πως βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Όμως σύντομα καταλαβαίνει πως η ευτυχία που έκτιζε τόσο καιρό ήταν ψεύτικη καθώς ο πόθος για εκδίκηση από άτομα που έβλαψε στο παρελθόν, αρχίζει να τον περιβάλλει ασφυκτικά. Αυτός ο πόθος διακατέχει ακόμα και τον ίδιο του το γιο, τον Ανδρέα (Φώτης Καράλης), που δεν μπόρεσε να συγχωρέσει τον πατέρα του για όσα έπαθε η Ρίτα. Μέρος αυτής της εκδίκησης είναι και ο Αντζουλής που αναγκάστηκε να συμβιβαστεί μετά τα όσα έγιναν, όμως κι εκείνος δεν ξεχνά το μίσος που χώριζε τους δύο άνδρες. Η Φανούλλα και ο Φοίβος είναι πλέον παντρεμένοι και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στην εξουσία, ενώ η Πολύμνια κατάφερε μετά από πολλές περιπέτειες να είναι με τον Στράτο, όμως η απόφαση του Στράτου να την παντρευτεί κρυφά από τον στρατό τον φέρνει αντιμέτωπο με συνέπειες ικανές να χαλάσουν την ευτυχία που με τόσο κόπο έκτισαν.

Την ίδια στιγμή η ευάλωτη Κυπριακή δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με τον διχασμό και πολιτικές σκοπιμότητες και λάθη οδηγούσαν Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε ένα αλληλοσπαραγμό, το αποτέλεσμα του οποίου βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Νέες χαρακτήρες εμπλούτισαν τη σειράς στο τρίτο της έτος, όπως η Ισμήνη (Μαριάννα Καυκαρίδου), η Φαίδρα (Ηλέκτρα Φωτιάδου), η Λυδία (Κρίστη Παπαδοπούλου), ο Άγγελος (Δημήτρη Παπαδάκη), ο Μπαρίς (Άθως Αντωνίου), η Αντιγόνη (Ηλιάνα Νικολαϊδου), η Μαριγούλλα (Λαμπρινή Σκρέκα), η Σεμιλέ (Σκεύη Παπαμιλτιάδους), η Δωροθέα (Ντόρα Μακρυγιάννη) και ο Παναγιώτης (Αντρέας Κουτσόφτας) ενώ σύντομα θα ενταχθεί στη σειρά και ο Βαρνάβας Κυριαζής στο ρόλο του Ηλία.

Το επεισόδιο 500 βρίσκει τους ήρωες μας σε ένα μεταίχμιο που για ακόμα μια φορά θα αλλάξει εντελώς τη ζωή τους. Η Γαλάτεια βρίσκεται στην φυλακή, κατηγορούμενη άδικα για τη δολοφονία ενός Τουρκοκύπριου συναδέλφου της προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητα της, η ζωή του Καράγιωρκη κινδυνεύει όταν στα ίδια του τα γενέθλια ένα σχέδιο εκδίκησης παίρνει σάρκα και οστά, ενώ η Ειρήνη, η κόρη του Πετρή και της Γαλάτειας ανακαλύπτει τον έρωτα στην αγκαλιά του Τουρκοκύπριου Μπαρίς την στιγμή που ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι χωρίζονται. Μετά από αυτή τη βραδιά τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, ούτε για τους πρωταγωνιστές της σειράς, αλλά ούτε και για την Κύπρο.

Δείτε στην πιο κάτω gallery εικόνες που εξασφαλίσαμε από τα γυρίσματα: 

Tags γαλατεια, επεισοδια, ΣΙΓΜΑ, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0087 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0421 s // Total time: 0.0507 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X