40 καταστήματα για Christmas cakes στην Κύπρο


40 καταστήματα για Christmas cakes στην Κύπρο

Η λίστα με τα μαγαζιά όπου θα βρεις το πιο δημοφιλές κέικ των γιορτών.

Η λευκή, ζαχαρένια του διακόσμηση, η γεύση και το άρωμα του δημοφιλέστερου χριστουγεννιάτικου εδέσματος είναι συνυφασμένο με όλες εκείνες τις στιγμές που κρατάει η μνήμη μας από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Και μην μου πεις πως δεν θυμάσαι και εσύ τη μητέρα σου να στεγνώνει από το σιρόπι τα διάφορα γλυκά του κουταλιού, να τα κόβει κυβάκια, να τα ανακατεύει με αλεύρι για να μην κολλάνε μεταξύ τους και να τα σκεπάζει με λευκή πετσέτα στο τραπέζι της κουζίνας. Και εσύ να τσιμπολογάς πότε πότε και να σε μαλώνει.

Χριστούγεννα χωρίς Christmas cake δεν γίνεται και ας μην είναι δικό μας έθιμο αφού ξέμεινε και αυτό μαζί με άλλα τόσα από την περίοδο της Αγγλοκρατίας.

Και λίγο ιστορία
Η ιστορία κι η παράδοση του χριστουγεννιάτικου κέικ του Christmas Cake δηλαδή, είναι μεγάλη και ίσως είναι μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες που έχει να επιδείξει η φτωχή βρετανική κουζίνα που κατέκτησε την υφήλιο. To χριστουγεννιάτικο κέικ είναι ένα πλούσιο κέικ με ξηρά φρούτα, μπαχαρικά και αλκοόλ το οποίο σιγοψήνεται για αρκετή ώρα στον φούρνο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Η αγγλική παράδοση, βέβαια, λέει ότι το χριστουγεννιάτικο κέικ εκτός από την αρχική δόση αλκοόλ "ποτίζεται" κάθε δύο μέρες μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων με νέες δόσεις. Αυτό είναι το λεγόμενο σίτεμα (feeding) του κέικ μέχρι να ωριμάσει και να γίνει παλαιωμένο (mature) για να κρατήσεις εβδομάδες.

Σήμερα στην Κύπρο από τις τελευταίες κιόλας μέρες του Νιόβρη έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα Christmas cakes στα ράφια των φούρνων, ζαχαροπλαστείων και όλων εκείνων των καταστημάτων με γιορτινά καλούδια. Θα τα βρεις σε μικρά, μεγάλα μεγέθη, χρωματιστά, με σχέδια, χαρωπά αλλά και τα κλασικά με τη λευκή επίστρωση και την κόκκινη κορδέλα. Κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά γιορτές χωρίς Christmas Cake δεν γίνεται.

Δείτε στο CheckInCyprus την λίστα με τα ζαχαροπλαστεία όπου θα βρείτε Christmas cakes...

Tags CHRISTMAS CAKES, χριστουγεννα, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8376 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3646 s // Total time: 2.2022 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X