Τα οφέλη των μυϊκών διατάσεων στο σώμα μας!


Τα οφέλη των μυϊκών διατάσεων στο σώμα μας!

Προκειμένου να αποφευχθούν οι μυϊκοί τραυματισμοί!

Οι περισσότεροι ασκούμενοι τις αμελούν, αλλά έχουν μέγιστα οφέλη για το σώμα με κυριότερο όλων την αποφυγή των μυϊκών τραυματισμών και την βελτίωση της κινητικότητας. Μπορεί στο γυμναστήριο να είναι η πιο βαρετή διαδικασία για τους περισσότερους, ωστόσο, όταν διατείνουμε σωστά τους μύες επιτυγχάνεται η καλύτερη ευλυγισία και ελαστικότητα των μυών.

Οι μύες του σώματος μετά από την προπόνηση, έχουν την τάση να βραχύνονται. Έτσι, σχεδιαστήκαν οι διατάσεις με σκοπό να αναπτύξουν τη μυϊκή ευλυγισία, ελαστικότητα και την αρθρική ευκαμψία. Οι διατάσεις λοιπόν, κάμπτουν, τεντώνουν, μακραίνουν και επεκτείνουν τους μύες και τις αρθρώσεις σε όλο το εύρος της κίνησης.

Οι διατάσεις πρέπει να γίνονται 3-5 φορές την εβδομάδα ανάλογα με το προπονητικό πρόγραμμα. Επίσης, πρέπει να γίνονται μετά την άσκηση στις μυϊκές ομάδες που γυμνάστηκαν και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.

Είναι σημαντικό να κάνετε τις διατάσεις ήρεμα, ελεγχόμενα και χωρίς βιασύνη. Σταματήστε τη στιγμή που θα νιώσετε ένα “γλυκό“ πόνο ή ελαφρύ τράβηγμα. Διατάσεις που είναι δύσκολες και φέρνουν τις αρθρώσεις σε ακραίες θέσεις πρέπει να αποφεύγονται. Τελευταίο και σημαντικό ρόλο έχει και η αναπνοή. Αναπνεύστε ελεύθερα και μην κρατάτε την αναπνοή σας, τη στιγμή που η μυϊκή ομάδα τεντώνεται εκπνεύσετε και συγκεντρωθείτε στο σημείο που διατείνεται.

Σταύρος Πέτρου

Fitness Personal Trainer

Instagram: profit_by_sp

Tags γυμναστικη, Σώμα, fitness, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0598 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3269 s // Total time: 2.3866 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X