10 πόλεις όπου θα νιώσεις πραγματικά Χριστούγεννα


10 πόλεις όπου θα νιώσεις πραγματικά Χριστούγεννα

10 ιδανικοί προορισμοί όπου θα περάσεις παραμυθένια Χριστούγεννα.

Χιόνια, έλατα, φωτάκια, ψώνια σε πολυτελείς αγορές και τοπία βγαλμένα από παραμύθι...  Μπορεί οι περισσότεροι να περάσουν τις γιορτές στο σπίτι ή στην Κύπρο, ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, επιλέγοντας κάποια πόλη του εξωτερικού. 

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν την ευκαιρία να κάνουν γιορτές στο εξωτερικό και να γνωρίσουν νέα έθιμα και άλλες κουλτούρες, καλό θα ήταν να κλείσετε εισιτήρια όσο πιο νωρίς γίνεται και να κάνετε έρευνα αγοράς, καθώς τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν πολλά πακέτα προσφορών, σε πολύ καλές τιμές.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε βεβαίως είναι να επιλέξετε προορισμό, κάτι όχι τόσο εύκολο, μιας και οι επιλογές είναι αμέτρητες και για όλα τα γούστα.

Ας κάνουμε βόλτα στους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις γιορτές στο εξωτερικό.

Ροβανιέμι: Το χωριό του Αϊ-Βασίλη
Ο πιο χαρακτηριστικός προορισμός για τις γιορτές, που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις για μικρούς και μεγάλους. Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, στη μακρινή Λαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση, βρίσκεται το χωριό του Άγιου Βασίλη, ο οποίος με τη βοήθεια των ξωτικών ετοιμάζει τα δώρα, που πρόκειται να μοιράσει με το έλκηθρό του. Γεμίστε τις βαλίτσες σας με πολύ ζεστά ρούχα και ξεχυθείτε στην αναζήτηση του παχουλού Αγίου με τη γενειάδα και τα κόκκινα ρούχα.  Tο Pοβανιέμι διαθέτει καταστήματα με σουβενίρ, εστιατόρια, καφετερίες και το… γραφείο του Άγιου Βασίλη που έχει συγκεκριμένες ώρες κοινού, όπου τα ξωτικά ετοιμάζουν μανιωδώς τα δώρα των μικρών παιδιών. Μην ξεχάσετε να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα σε κάποιο snow bar, να κάνετε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στον Βοθνιακό Κόλπο, να επισκεφθείτε τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο και κυρίως να αφήσετε το γράμμα σας στο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη.

Βιέννη
Τεράστια στολισμένα δέντρα, μαγικές παραστάσεις, πολυσύχναστες αγορές, πάγκοι με τοπικά προϊόντα και αρώματα από ψημένο κάστανο, ζαχαρωμένα φρούτα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, συνθέτουν το σκηνικό στη Βιέννη, το hot spot των χριστουγεννιάτικων γιορτών. Η πόλη διαθέτει αγορές σε καθεμία από τις 23 συνοικίες της, το παραδοσιακό market Vienna Magic of Advent που μετατρέπει την ιστορική πλατεία Rathausplatz σε ζωντανή Χώρα των Θαυμάτων, το χριστουγεννιάτικο χωριό στις πλατείες Maria-Theresien και Karlsplatz, το παλιό βιεννέζικο χριστουγεννιάτικο market στην πλατεία Freyung με παραδοσιακές φάτνες και κεραμικά και την αγορά στην Riesendradplatz με comedy show και μουσικές συναυλίες και το αριστοκρατικό παλάτι Schönbrunn. Επίσης, το δημαρχείο της πόλης φιλοξενεί το μουσικό φεστιβάλ Internationale Adventsingen, μία συγκέντρωση 90 χορωδιών από όλο τον κόσμο, η μπάντα Clemencic Consort στο μουσείο Αλμπερτίνα ψυχαγωγεί το κοινό με άριες, ντουέτα και καντάτες, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιείται το φεστιβάλ «Χριστούγεννα στη Βιέννη» στο συναυλιακό χώρο Konzerthaus, το πρόγραμμα του οποίου συνθέτουν διεθνείς σταρ της όπερας. Βεβαίως, κλασική επιλογή για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής αποτελεί η Όπερα της Βιέννης, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα σας αποζημιώσει μια επίσκεψη σε κάποιο από τα μουσεία της Βιέννης, καθώς και στο ναό του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου.

Λονδίνο
Τις ημέρες των γιορτών η βρετανική πρωτεύουσα έχει την τιμητική της, καθώς στολίζεται εντυπωσιακά με πολύχρωμα φώτα, που δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για βόλτες και ψώνια στην πόλη. Κάθε χρόνο, στην πλατεία Τραφάλγκαρ στήνεται ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ως δώρο από τη Νορβηγία για τη βοήθεια της χώρας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα, σε ολόκληρη την πόλη υπάρχουν διάφορα παγοδρόμια, ενώ ό,τι και να πει κανείς για τις αγορές του Λονδίνου θα είναι λίγο. Στα πολυκαταστήματα του Λονδίνου θα βρείτε μοναδικά δώρα και αναμνηστικά, από κοσμήματα και χειροποίητα στολίδια, μέχρι ρούχα και παιχνίδια.  Οπωσδήποτε, ενημερωθείτε για τις εορταστικές συναυλίες, συμπεριλαμβανομένων και των λαϊκών λειτουργιών τα μεσάνυχτα στους ναούς St Paul και Westminster, και για τις συγκλονιστικές εορταστικές παραστάσεις και τις εποχικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα σε όλη την πόλη και υπόσχονται να κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Τέλος, εάν αποφασίσετε να αλλάξετε χρόνο στο Λονδίνο, οι πλατείες και οι δημόσιοι χώροι είναι τα πιο κατάλληλα σημεία, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα άκρως εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Διαβάστε ολοκληρωμένο το άρθρο στο CheckInCyprus. 

Tags Ταξιδι, χριστουγεννα, Διακοπές, προορισμοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4033 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2150 s // Total time: 2.6182 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X