Αντωνία Αντώνιου: Η 23χρόνη σχεδιάστρια που κέντρισε το ενδιαφέρον της Vogue Italia


Αντωνία Αντώνιου: Η 23χρόνη σχεδιάστρια που κέντρισε το ενδιαφέρον της Vogue Italia

Παρουσίασε την συλλογή της στο Fashion Graduate Italia στο Μιλάνο.

Η Αντωνία Αντωνίου είναι μια νεαρή Κύπρια σχεδιάστρια, η όποια αν και μόλις 23 χρόνων κατάφερε να παρουσιάσει τις δημιουργίες της στο Fashion Graduate Italia στο Μιλάνο και να δει δουλεία της δημοσιευμένη στο Instagram account της Vogue Italia.

Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη μόδα;

Από όσο θυμάμαι από πάντα! Από 5 χρονών είχα ήδη ξεκινήσει μαθήματα ζωγραφικής. Μικρή έφτιαχνα ρούχα για τις κούκλες μου ή νυφικά με σεντόνια και λουλούδια. Στα 17 μου αποφάσισα ότι αυτό θέλω να κάνω, αυτό με γεμίζει και με κάνει χαρούμενη και έτσι βρέθηκα στην Ιταλία για σπουδές, αρχικά στη Ρώμη και μετά στο Μιλάνο.

Για την συλλογή σου, Narciso εμπνεύστηκες από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία θα συνεχίσεις να αντλείς στοιχεία για τις συλλογές από αυτή ή θα κινηθείς σε άλλο μοτίβο;

Ίσως, να το ξανακάνω. Πιστεύω η Ελληνική Μυθολογία είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Βεβαίως, η έμπνευση μπορεί να προέλθει από παντού, από την τέχνη ακόμη και μέσα από τα συναισθήματα. Για την συγκριμένα κολεξιόν πήρα στοιχεία από την Ελληνική μυθολογία και από την δουλεία του ζωγράφου Caravaggio (1590-1610 μ.Χ) με στόχο να δημιουργήσω κάτι καινούργιο.

Η παρουσίαση της συλλογής σου στο Μιλάνο πως προέκυψε;

Έγινε στο πλαίσιο του Fashion Graduate Italia, είναι ένα event αφιερωμένο στην μόδα. Επιλέγονται οι καλύτεροι μαθητές για να λάβουν μέρος σε αυτή την τριήμερη γιορτή, ανάμεσα τους ήμουν και εγώ! Παρακολουθούσαν τη δουλειά μας εξ αρχής professionals του χώρου, συμμετείχαμε σε workshops, συζητήσεις και παρουσιάσαμε την δουλεία μας. Είναι ένα event που κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών περιοδικών μόδας. Ήταν εμπειρία ζωής!

Πως ένιωσες όταν είδες φωτογραφίες από τη συλλογή σου, δημοσιευμένες στη Vogue Italia;

Ένιωσα τους κόπους 5 χρόνων να ανταμείβονται! Μόνο συγκίνηση και περηφάνια που στο Vogue Italia και Vogue Talents δημοσιεύτηκε δουλεία μου και πόσο μάλλον που επέλεξαν ένα από αυτά ως τα καλύτερα του fashion show.

Τρία χαρακτηριστικά της συλλογής σου;

Φρέσκια, θηλύκια και chic.

Ποιο brand θεωρείς fashionable αυτή τη στιγμή και ποιο ντεμοντέ;

Είναι όλα θέμα γούστου αλλά πιστεύω ότι ένα από τα fashionable brands αυτή την στιγμή είναι Gucci με τον Alessandro Michele. Όσο για το ντεμοντέ σέβομαι την δουλειά του κάθε σχεδιαστή και δεν θα ήθελα κρίνω κάποιον.

Με ποιόν σχεδιαστή θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θαυμάζω πολύ τον Karl Lagerfeld. Όταν βρισκόμουν στο Μιλάνο είχα την τιμή να παρευρεθώ σε ένα από τα fashion show για τον οίκο Fendi και η συγκίνηση ήταν μεγάλη.

Ποια είναι η άποψη σου για τα ριάλιτι μόδας;

Πιστεύω ότι η τηλεόραση είναι ένα μέρος όπου μπορείς να προβάλεις την δουλεία σου και να σου δοθούν ευκαιρίες. Διαφωνώ στο ότι κάποια πράγματα γίνονται για την τηλεθέαση όπως οι τσακωμοί.

Θα συμμετείχες για παράδειγμα στο ελληνικό "Project Runway";

Ένα χρόνο στο Μιλάνο η ζωή μου ήταν σαν το "Project Runway"! Workshops, απαιτητικοί αντίπαλοι, ελάχιστες ώρες για να κάνεις το καλύτερο outfit και να το παρουσιάζεις σε πολύ αυστηρούς και απαιτητικούς ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή όμως δεν θα λάμβανα μέρος διότι οι περισσότεροι που συμμετέχουν έχουν ήδη εμπειρία στο χώρο. Θα ήθελα να το κάνω όταν θα ήμουν σίγουρη για την νίκη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Θα ήθελα αρχικά να βρω μια δουλειά στο χώρο της μόδας και αφού αποκτήσω εμπειρία να δημιουργήσω το δικό μου brand.

Πες μου ένα stylish συνδυασμό γι’ αυτή τη σεζόν

Mix & match με prints.

Instagram: narki_resort_ss19

Tags αντωνία αντωνιου, fashion design, fashion, style, μόδα, στυλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2206 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2547 s // Total time: 3.4753 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X