4 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία


4 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία

Ποιοι τύποι υπάρχουν και τι πρέπει να κάνετε.

Αϋπνία ονομάζουμε την αδυναμία να κοιμηθούμε αρκετά ή σε κάποιες περιπτώσεις η πλήρης αδυναμία ύπνου. Η αϋπνία έχει πολλά και διαφορετικά αίτια όπως άγχος, αγωνία και προβλήματα όρασης. Όλοι μας γνωρίζουμε πως πρέπει να κοιμόμαστε αρκετά αν θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας και φυσικά για να λειτουργεί σωστά το σώμα και το πνεύμα μας. Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε μετά 7 και 7,5 ώρες κάθε βράδυ.

Οι τύποι αϋπνίας που υπάρχουν είναι δυο:

Έναρξη ύπνου: Πρόβλημα στο να κοιμηθείτε μέσα σε 30 λεπτά.

Ξύπνημα: Πρόβλημα στο να παραμείνετε σε κατάσταση ύπνου, πρόκληση νυχτερινού ξυπνήματος άνω των 30 λεπτών, ή ολοκληρωτικό ξύπνημα και ανικανότητα επιστροφής σε κατάσταση ύπνου.

Τέλος, η αϋπνία μπορεί να είναι παροδική και να διαρκέσει από λίγες ημέρες έως αρκετές εβδομάδες ενώ σε χρόνιες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει μήνες ακόμη και χρόνια.

Πιο κάτω θα βρείτε τέσσερις φυσικούς τρόπους αντιμετώπισής της αϋπνίας:

Τσάι βαλεριάνας: Φυσική θεραπεία κατά του άγχους, της αγωνίας και της αϋπνίας (3 με 6 σταγόνες σε 1 κούπα νερό 250ml).

Καταναλώστε το 30 λεπτά προτού πέσετε στο κρεβάτι,

Γάλα με μέλι: Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πολύ πιο γρήγορα (1 κούπα γάλα 200ml και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι).

Καταναλώστε το 30 με 40 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο.

Τσάι χαμομηλιού: Είναι καταπληκτικό για πολλούς λόγους, αλλά ειδικά επειδή θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε (1 κουταλιά της σούπας χαμομήλι ή 1 σακουλάκι τσαγιού 10γραμ. και 1 κούπα με καυτό νερό 250ml).

Καταναλώστε το 20 λεπτά προτού πάτε για ύπνο.

Έγχυμα μαρουλιού: Αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία ενάντια στο άγχος και την αγωνία και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρήγορα. Χρησιμοποιήσουμε μονάχα το κεντρικό μέρος του μαρουλιού (1 καρδιά μαρουλιού ή 3 φύλλα και 1 κούπα νερό 250ml.

Καταναλώστε το 20 με 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο.

Tags ύπνος, wellness


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3394 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3305 s // Total time: 2.6699 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X