Τι είναι η διαλειμματική προπόνηση;


Τι είναι η διαλειμματική προπόνηση;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι\' αυτή τη μορφή άσκησης.

Διαλειμματική προπόνηση εννοούμε οποιαδήποτε μορφή άσκησης που τυπικά ξεπέρνα το 75% των μεγίστων καρδιακών παλμών ή το 75% της μεγίστης πρόσληψης οξυγόνου. Η διαλειμματική προπόνηση αποδίδει μέγιστα οφέλη συνδυάζοντας αερόβια και αναερόβια προπόνηση. Η υψηλής έντασης προπόνηση αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες, αλλά οι ενεργειακές προσπάθειες με υψηλή ένταση δεν μπορούν να διαρκέσουν πολύ, λόγω της μείωσης των ενεργειακών αποθεμάτων από την μία, και της υψηλής συγκέντρωσης γαλακτικού οξέος, από την άλλη.      

Η διαλειμματική προπόνηση είναι το κλειδί για να δραστηριοποιήσεις την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού που απαιτείται ώστε να επιστρέψει το σώμα στην ομοιόσταση (η ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί σταθερές τις συνθήκες του εσωτερικού του περιβάλλοντος πάρα τις εξωτερικές μεταβολές). Αυτή η αύξηση της ενεργειακής δαπάνης συντελεί στην μεγίστη κατανάλωση θερμίδων κατά την άσκηση.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της προπόνησης έχει ως επακόλουθο να προάγει την πρωτεϊνοσύνθεση και την οξείδωση του λίπους και έχει ως αποτέλεσμα πιο καθαρή μυϊκή μάζα και άμεση μείωση του σωματικού λίπους. Με αυτή την προπόνηση είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να αυξήσει κάποιος την ολοκληρωμένη αθλητική του απόδοση, κοινός γίνεσαι πιο γρήγορος, ανθεκτικός πιο fit. Έρευνες έδειξαν ότι συμβάλλει στην απώλεια λίπους περισσότερο από ότι η χαμηλής ή μέτριας έντασης προπόνηση.

Σταύρος Πέτρου

Fitness Personal Trainer

Instagram: profit_by_sp

Tags διαλειμματική προπόνηση, gym, γυμναστικη, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6223 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3099 s // Total time: 3.9322 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X