Μαρία Οδυσσέως: Εξηγεί πως η ΚΕΑΝ προσφέρει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού


Μαρία Οδυσσέως: Εξηγεί πως η ΚΕΑΝ προσφέρει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού

Η ΚΕΑΝ, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της Europa Donna Κύπρου.

Η κα Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ, εξηγεί πώς η ΚΕΑΝ προσφέρει με τον δικό της τρόπο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού, μιλά για τον ρόλο της εταιρείας στην πορεία με τις ροζ φιγούρες καθώς και για το έργο που επιτελεί η ΚΕΑΝ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η ΚΕΑΝ, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της Europa Donna Κύπρου. Μιλήστε μας λίγο για την απόφαση της εταιρείας να στηρίξει έμπρακτα τον οργανισμό, ενισχύοντας μάλιστα και την εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.

Ο καρκίνος του μαστού αγγίζει μια στις εννέα γυναίκες και το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης και ως εταιρεία που προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής με τα προϊόντα και τις δράσεις της, η ΚΕΑΝ ήταν φυσικό να θελήσει να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για το θέμα αυτό. Γι’ αυτό εδώ και επτά χρόνια συμμετέχουμε στη μάχη εναντίον του καρκίνου του μαστού, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της EUROPA DONNA Κύπρου.

Με ποιο τρόπο συγκεκριμένα συμβάλλει η εταιρεία σας στο έργο της EUROPA DONNA Κύπρου;

Διαχρονικά, η ΚΕΑΝ θεωρεί σημαντικό να συνεισφέρει στην προσπάθεια ενημέρωσης του κυπριακού κοινού για θέματα πρόληψης ασθενειών. Ειδικότερα για το θέμα του καρκίνου του μαστού, η προσπάθεια αυτή είναι ακόμα πιο επιτακτική, καθώς κάθε γυναίκα, όταν ενημερωθεί και κινητοποιηθεί κατάλληλα, μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στη διασφάλιση της υγείας της. Όσο πιο πολλά άτομα έρθουν σε επαφή με την εκστρατεία, τόσο περισσότερο θα διαδοθεί το μήνυμα της πρόληψης, ένα μήνυμα που πραγματικά σώζει ζωές. Γι’ αυτό τον Οκτώβρη, που είναι αφιερωμένος στον Καρκίνο του Μαστού, συμμετέχουμε στην προσπάθεια ενημέρωσης του κυπριακού κοινού, προβάλλοντας στις συσκευασίες μας τη διάσημη ροζ κορδέλα, διεθνές σύμβολο επαγρύπνησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Παράλληλα, για να ενισχύσουμε την εκστρατεία διαφώτισης του κοινού, αξιοποιούμε τον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου μας στον πολυσύχναστο παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, αναρτώντας πανό που προβάλλουν την εκστρατεία.

Την ίδια ώρα, συμμετέχετε σαν εταιρεία και στην πορεία με τις ροζ φιγούρες…

Φυσικά, η ΚΕΑΝ δεν θα μπορούσε να λείπει από την καθιερωμένη Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, που φέτος διοργανώθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Στην πορεία συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο, στελέχη της εταιρείας μας, ενώ ως διαχρονικός χορηγός της εκδήλωσης η ΚΕΑΝ πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες της πορείας χιλιάδες χυμούς και αναψυκτικά. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στη φετινή πορεία. Όλοι μαζί δώσαμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Αναφέρατε προηγουμένως ότι η ΚΕΑΝ προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής. Ποιες άλλες ενέργειες υλοποιείτε ως εταιρεία για να το πετύχετε αυτό;

Γνωρίζουμε ότι η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλουν στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας κάθε ατόμου. Γι’ αυτό και ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί ένα από τους πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΕΑΝ, μέσα από το οποίο ενθαρρύνουμε την υγιεινή διατροφή και προωθούμε την άσκηση. Πέρα από τις ενέργειες αυτές, φροντίζουμε στα προϊόντα μας να χρησιμοποιούμε φυσικές πρώτες ύλες. Προτεραιότητα μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, πλούσια σε θρεπτικές αξίες. Και αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό, γιατί η φιλοσοφία μιας εταιρείας φαίνεται κατ’ αρχήν από τον τρόπο που λειτουργεί και το είδος των προϊόντων που παράγει.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στις γυναίκες;

Οι γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και νίκησαν τη μάχη αποτελούν παράδειγμα δύναμης για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας για το θάρρος τους. Σε όσες παλεύουν θέλω να στείλω ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα τους. Να έχουν κουράγιο και δύναμη και να σκέφτονται θετικά, να θυμούνται ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Αγγίζει όλη την κοινωνία, επηρεάζει τις βασικές δομές της και κυρίως την οικογένεια που είναι ο πυρήνας της. Γι’ αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην υγεία μας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα αναφορικά με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΕΑΝ; 

Η δράση κάθε εταιρείας, που θέλει να θεωρείται πραγματικά κοινωνικά υπεύθυνη, πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι πολυεπίπεδη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό, και αφουγκραζόμενοι τις τρέχουσες κοινωνικές ανησυχίες, η ΚΕΑΝ έχει σχεδιάσει νέα προϊόντα, τα οποία απευθύνονται σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν διατροφικές ευαισθησίες. Πέραν αυτού, η εταιρεία προγραμματίζει διάφορες άλλες ενέργειες που στόχο έχουν να συμβάλουν στην ενημέρωση του κοινού γύρω από σημαντικά ζητήματα. Για παράδειγμα, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος ΕΚΕ της ΚΕΑΝΙΤΑ, θα ανακοινώσουμε σύντομα ένα νέο πρόγραμμα προώθησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς, ενώ θα συνεχίσουμε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βιωματικής Μάθησης και Πολλαπλής Νοημοσύνης του "Μικρού Οδυσσέα" με θέμα την Υγιεινή Διατροφή στα νηπιαγωγεία της Κύπρου. Προγραμματίζουμε επίσης διάφορες επιπρόσθετες δράσεις, με επίκεντρο τους εορτασμούς των 70χρονων της ΚΕΑΝ το 2019, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Tags KEAN, Μαρία Οδυσσέως, καρκίνος του μαστού


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8313 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3181 s // Total time: 3.1493 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X