Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη μοναδική γυναίκα οδηγό της Formula 1


Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη μοναδική γυναίκα οδηγό της Formula 1

Ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Fastest Woman In The World» ετοιμάζει το BBC για την ζωή της Σούζι Γουλφ, της μοναδικής γυναίκας οδηγού δοκιμών στον ανδροκρατούμενο κόσμο της Formula 1.

Γεννημένη στο Oban της Σκοτίας, η 30χρονη Γουλφ εντάχθηκε στην ομάδα της Williams τον Απρίλιο του 2012. Νωρίτερα συμμετείχε στο γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού. Ζει στην Ελβετία με τον Αυστριακό σύζυγό της, Τότο Γουλφ, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε επικεφαλής της Williams και τώρα είναι στη Mercedes.

«Δεν τρέχω για να αποδείξω πόσο καλές μπορεί να είναι οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες οδηγούς», δήλωσε η πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ. «Τρέχω γιατί αυτό είναι το πάθος μου. Ελπίζω αυτό το ντοκιμαντέρ να σας δώσει μια ιδέα για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του αθλήματος».

Ξεκινώντας να τρέχει από την ηλικία των οκτώ, η Γουλφ είναι πλέον η μοναδική γυναίκα στο χώρο του αθλήματος, μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών τον περασμένο Ιούλιο η ισπανίδα Μαρία ντε Βιγιότα, εξαιτίας του οποίου έχασε το δεξί της μάτι.

Η τελευταία γυναίκα που οδήγησε μονοθέσιο της φόρμουλα 1 ήταν η Ιταλίδα Λέλα Λομπάρντι το 1976. Το ντοκιμαντέρ για την Σούζι Γουλφ προγραμματίζεται να προβληθεί από το BBC 2 την άνοιξη.

Tags bbc, formula 1, γυναικα οδηγος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8372 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3649 s // Total time: 3.2021 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X