5 εγωιστικές συμπεριφορές σε μια σχέση


5 εγωιστικές συμπεριφορές σε μια σχέση

Πως μπορούμε να έχουμε μια ήρεμη σχέση απαλλαγμένη από εγωισμούς.

Για μια όμορφη και αρμονική σχέση χρειάζονται συμβιβασμοί και φυσικά συμπεριφορές που να μην χαρακτηρίζονται εγωιστικές. Πώς, όμως, θα καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση; Παρατηρώντας τα πιο κάτω, αν αντιληφθείς πως κάποια από αυτά συμβαίνουν και στην δικιά σου περίπτωση τότε χρειάζεται να κάνεις να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου και μαζί να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τέτοιου είδους συμπεριφορές ο ένας προς τον άλλο.

Πράγματα που κάνουν σε μια σχέση όσοι είναι εγωιστές

Πιστεύουν ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο

Απλά σε οποιοδήποτε καυγά ή διαφωνία, δε δέχονται κάποια άλλη άποψη από τη δική τους. Η δική σου γνώμη δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε καλοδεχούμενη, ούτε αποδεκτή αλλά ούτε και σωστή. Ένος εγωιστή συντρόφου στο μυαλό του έχει πως ενός εγωιστή συντρόφου, ο κόσμος πρέπει να στρέφεται γύρω από το πρόσωπο του και θα πρέπει να συμφωνείς με όλα όσα λέει. Το αποτέλεσμα; Να καταλήγεις σε φαύλους κύκλους στους καυγάδες και να χαλάς την ψυχολογία σου.

Η σχέση σας χαρακτηρίζεται από απάθεια ή αρνητικότητα

Αυτό συμβαίνει γιατί, εφόσον έχεις βαρεθεί να καυγαδίζεις και να μην βγάζεις άκρη, σταματάς να ασχολείσαι. Παραιτήσε από οποιαδήποτε προσπάθεια να πεις την άποψη σου και κατά συνέπεια η σχέση σας βαλτώνει. Εάν κάποια στιγμή προσπαθήσεις να ασχοληθείς, η πρώτη σου σκέψη θα είναι «δεν υπάρχει νόημα» και θα εγκαταλείψεις. Όλη αυτή η αρνητικότητα και η απάθεια είναι πολύ βασικά σημάδια για να φύγεις από αυτόν τον άνθρωπο.

Προσπαθείς μόνο εσύ

Με έναν εγωιστή σύντροφο, λογικό και επόμενο είναι να προσπαθείς μόνο εσύ για να δουλέψει η σχέση σας. Μπορεί στην αρχή να έχεις και την ψυχική δύναμη και τη διάθεση και το "νεύρο" να το καταφέρεις. Όσο περνάει ο καιρός, όμως, θα συνειδητοποιήσεις ότι τελικά είσαι το "θύμα", μιας και ποτέ δε θα κάνει κάτι ο εγωιστής σύντροφος σου για να καλυτερεύσει η κατάσταση. Άλλωστε για εκείνον, όλα όσα κάνει είναι σωστά.

Δεν βάζει ταμπέλες στη σχέση σας

Το να αποδεχτείτε ότι βρίσκεστε σε σχέση, δεν είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Όταν ξέρεις ότι είσαι με κάποιο άτομο, αυτό σου προσφέρει ένα αίσθημα σιγουριάς και προστασίας. Σε μία σχέση με ένα εγωιστή σύντροφο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν τους ενδιαφέρει αν αισθάνεσαι ανασφαλής και δε θα πουν το "είμαστε σε σχέση" γιατί το μόνο που τους αρκεί να τα "έχουν" καλά με κάποιον είναι η πάρτη τους.

Φλερτάρουν με άλλα άτομα

Από τα χαρακτηριστικά ενός εγωιστή είναι ότι θέλουν να απολαμβάνει της έγκρισης των άλλων. Φλερτάρει, αδιαφορώντας φυσικά για το πως νιώθεις εσύ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ικανοποιήσει το εγώ του. Αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πληγωθεί κάποιος, ας είναι. Δε θα τον νοιάξει.

Tags ΕΓΩΙΣΜΟΣ, σχεση, υγεια, health, ζευγαρι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4687 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2143 s // Total time: 2.6829 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X