Η Πλαστικός Χειρούργος, Γεωργία Κουλέρμου μας μιλά για την αποκατάσταση του μαστού μετά τη χειρουργική αφαίρεση του όγκου


Η Πλαστικός Χειρούργος, Γεωργία Κουλέρμου μας μιλά για την αποκατάσταση του μαστού μετά τη χειρουργική αφαίρεση του όγκου

Ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται; Ποια τα πλεονεκτήματα της κάθε μεθόδου;

Οκτώβρης ο μήνας ευαισθητοποίησης στη πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και μιλάμε για την αποκατάσταση του μαστού μετά τη χειρουργική αφαίρεση του όγκου. Παλαιότερα η αποκατάσταση του μαστού μετά από την αφαίρεση ενός όγκου ή μετά από μια μαστεκτομή αφορούσε ξεχωριστή χειρουργική οντότητα.

Στη σύγχρονη όμως χειρουργική του μαστού η αφαίρεση του όγκου συνδυάζει και την αισθητική του μαστού και τις θεωρεί σαν ενιαία χειρουργική οντότητα. Αποκατάσταση φυσικά μερικές φορές μπορεί να γίνει σε δεύτερο στάδιο, σε ειδικές περιπτώσεις όπου η βιολογική ταυτότητα του όγκου το απαιτεί ή πρόκειται να ακολουθήσουν ταχύτατα άλλες θεραπείες. Επιτυχημένη χειρουργική αφαίρεση δεν σημαίνει ούτε ακρωτηριασμός ούτε δυσμορφία!

Τι είναι η αποκατάσταση μαστού;

Αποκατάσταση μαστού είναι η ανάπλαση ενός μαστού μετά από την αφαίρεση ενός όγκου, ώστε να αποκτήσει ξανά φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος. Αυτό μπορεί να αφορά το φτιάξιμο ενός εξ ολοκλήρου καινούργιου μαστού, ή την αναδιαμόρφωση του υπόλοιπου μαστού, μετά από ογκεκτομή ή μερική μαστεκτομή.

Πότε πρέπει να γίνεται η αποκατάσταση μαστού;

Η αποκατάσταση μαστού μπορεί να αρχίζει με την αφαίρεση του όγκου και να ολοκληρώνεται είτε σε αυτό είτε σε ένα δεύτερο στάδιο. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο εάν το επιβάλλουν ογκολογικοί λόγοι.

Πως γίνεται η αποκατάσταση μαστού. Ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται; Ποια τα πλεονεκτήματα της κάθε μεθόδου;

Η αποκατάσταση ενός μαστού μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος χρησιμοποιεί ιστούς από το ίδιο το σώμα της γυναίκας, μυ ή και δέρμα από την πλάτη, από την κοιλιά, από τους γλουτούς. Ο δεύτερος τρόπος γίνεται με τη χρήση σιλικόνης άμεσα ή και του διατατού δέρματος, ενός μπαλονιού το οποίο φουσκώνεται με φυσιολογικό ορό μια φορά τη βδομάδα και διατείνει τους ιστούς όπως μεγαλώνει η κοιλιά της γυναίκας στην εγκυμοσύνη. Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό μέγεθος, αφαιρείται το μπαλονάκι και τοποθετείται το μόνιμο ένθεμα σιλικόνης. Εάν πρόκειται για ευρεία εκτομή ή μερική μαστεκτομή χρησιμοποιούμε πλέον τις ογκοπλαστικές, δηλαδή την ταυτόχρονη διαμόρφωση του μαστού, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι όπως αυτό που έχει μια αισθητική επέμβαση μαστού.

Πόσο σημαντικό είναι για μια γυναίκα να κάνει αποκατάσταση μαστού;

Η μαστεκτομή είναι ακρωτηριαστική επέμβαση πάνω σε ένα σημαντικό όργανο της γυναίκας, και ταυτόχρονα μεγάλο τραύμα στη θηλυκότητα της. Η αποκατάσταση είναι πρωταρχικής σημασίας επέμβαση απαραίτητη για να νιώσει μια γυναίκα πλήρης ξανά και να επιστρέψει στη ζωή της. Το καλό αισθητικό αποτέλεσμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που ορίζει το τέλος της θεραπείας του καρκίνου του μαστού σε μία γυναίκα. Καλή προεγχειρητική μελέτη των δεδομένων που καθορίζουν τον μαστό και το σωματότυπο της κάθε γυναίκας οδηγεί στην σωστή επέμβαση με το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα για την ασθενή.

Tags πλαστικός χειρουργός, γεωργια κουλερμου, αποκατάσταση του μαστού, χειρουργική αφαίρεση του όγκου, beauty, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4564 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3824 s // Total time: 2.8388 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X