14 όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα


14 όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Η δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη είναι εδώ κι εμείς σου προτείνουμε όλα όσα μπορείς να κάνεις και να δεις!

Όλα όσα θα γίνουν αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο και θα κάνουν πιο όμορφες τις μέρες μας.

"Η Αρκούδα" αποκαλύπτεται
Με μια παραγωγή της όπερας του Γουίλιαμ Γουόλτον "Η Αρκούδα", αρχίζει η Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στην Κύπρο. Είναι η πρώτη επαγγελματική όπερα που δημιουργείται αποκλειστικά στην Κύπρο. Οι παραστάσεις δίνονται απόψε στη Λεμεσό και αύριο Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Σκηνοθέτης είναι ο καταξιωμένος δημιουργός Βασίλι Μπάρχατοφ και σολίστ η μέτζο-σοπράνο Ντάρια Νταβίντοβα (Θέατρο Μπολσόι, Ορχήστρα VGTRK), ο βαρύτονος Πάβελ Μπικόφ (Moskontsert) και ο μπάσος Αρτέμ Μπορισένκο (θέατρο "Μπολσάγια Όπερα"). Διευθυντής ορχήστρας είναι ο διακεκριμένος Κύπριος μαέστρος, Γιάννης Χατζηλοΐζου που διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κύπρου. Η δεύτερη όπερα του Βρετανού συνθέτη είναι μια μεταφορά του θεατρικού του Άντον Τσέχωφ σε λιμπρέτο του Πωλ Ντεν. Ο ίδιος ο Γουόλτον το ονόμασε "extravaganza σε μια πράξη", θέλοντας να υπερτονίσει την ακρότητα και τη συναισθηματική διαστολή στο έπακρο που διατρέχει τους χαρακτήρες του έργου στα όρια του σουρεαλιστικού.
>> Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.00. Πληρ. Soldouttickets.com.cy.
>> Tρίτη 9 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.00. 

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο
Ένα μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, τον πατέρα της σύγχρονης στιχουργικής την οποία ανέδειξε σε ποιητική τέχνη, παρουσιάζει απόψε το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Γκάτσος δικαίως απέκτησε το προνόμιο να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες της εποχής του, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο ∆ήμος Μούτσης κ.ά. Θα ακουστούν τραγούδια από τις συνεργασίες αυτές που σφράγισαν την ελληνική δισκογραφία. Ως γέφυρες ανάμεσα στα τραγούδια θα λειτουργήσουν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ποιήματά του από τη συλλογή "Αμοργός". Ερμηνεύουν: Πάνος Μπούσαλης, Χριστίνα Πιερή. Παίζουν: Κωνσταντίνος Ζορπάς (πιάνο), Πάνος Μπούσαλης (κιθάρα), Γιώργος Σπύρου (μπουζούκι, μαντολίνο, λαούτο).
>> Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531.

"Υπηρέτης δύο αφεντάδων" στη Λεμεσό
Στη Λεμεσό παρουσιάζεται απόψε και αύριο το θεατρικό έργο "Υπηρέτης δύο αφεντάδων", του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Γκολντόνι, που προτείνει η θεατρική ομάδα Dell'Arte Projekt κλείνοντας και την αυλαία στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άδωνη Φλωρίδη για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια στην κυπριακή θεατρική σκηνή και αποτελεί μια τυπική κωμωδία ερωτικής ίντριγκας και παρεξηγήσεων. Παρά το ότι είναι γραμμένο το 1764, στα μέσα του 18ου αιώνα, παραμένει ιδιαιτέρως επίκαιρο. Είναι το πιο πολυανεβασμένο διεθνώς έργο του συγγραφέα, μέσα από το οποίο εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις και αναζητά τις ηθικές αξίες που σχετίζονται με τη λογική και τον πολιτισμένο άνθρωπο. Παίζουν οι Ανδρέας Βασιλείου, Ανδρέας Μακρής, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Γιάννης Μίνως, Δημήτρης Αντωνίου, Ελεονώρα Βασιλείου, Ηλίας Ανδρέου, Παναγιώτης Λάρκου και Πηνελόπη Βασιλείου.
>> Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745, 70002212.

"Το δωμάτιο της Βερόνικα"
H Θεατρική Ομάδα Garage παρουσιάζει απόψε το ψυχολογικό θρίλερ «Το δωμάτιο της Βερόνικα» του Άιρα Λέβιν, συγγραφέα του «Μωρού της Ρόζμαρι», σε σκηνοθεσία Μάριου Ζησίμου. 1973 σε μια επαρχιακή πόλη της Αμερικής. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων συναντά σ' ένα εστιατόριο ένα νεαρό ζευγάρι και το καλεί να τους ακολουθήσει στο σπίτι τους. Εκεί οδηγείται σ' ένα δωμάτιο όπου ο χρόνος έχει σταματήσει. Είναι το δωμάτιο της Βερόνικα. Το ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθεί να πείσει την κοπέλα να υποδυθεί τη Βερόνικα που έχει πεθάνει το 1935, καθώς ισχυρίζονται ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, για να τη δει για τελευταία φορά η αδελφή της που είναι ετοιμοθάνατη και πιστεύει ότι η Βερόνικα ζει. Πρωταγωνιστούν: Έλενα Οδυσσέως, Μαρία Ζάλτη, Μάριος Φωτίου, Θεράπων Θεράποντος.
>> Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99010506.

Προσβολή στη Λέσχη
Με την υποψήφια για Όσκαρ ταινία του Ζιάντ Ντουεϊρί "Η Προσβολή", αρχίζει τις προβολές της για το φθινόπωρο η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό αστικού δικαίου και μια λεκτική προσβολή, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μιας χώρας, που ακόμα δεν φαίνεται να έχει κοπάσει, αναζωπυρώνεται στην ταινία του Ντουεϊρί, ο οποίος υπήρξε βοηθός κάμεραμαν σε ταινίες του Ταραντίνο. Κεντρικοί ήρωες ο χριστιανός Τόνι και ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας Γιάσερ, που η δικαστική τους αναμέτρηση θα λάβει εθνικές διαστάσεις και θα διχάσει την κοινωνία, φέρνοντας στο φως όλες τις προκαταλήψεις και τα τραύματα του παρελθόντος ενός ολόκληρου έθνους, που τροφοδοτούν το μίσος. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τον Καμέλ Ελ Μπάσα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2017. Παίζουν ακόμη Αντέλ Καράμ, Καμίλ Σαλαμέ.
>> Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, Σινεμά ΡΙΟ 3, Λεμεσός, 20.15. 

Dinner for Life με τη Μελίνα Ασλανίδου
Η Πρόεδρος του Καραισκάκειου Ιδρύματος Κυρία Πόπη Κανάρη και η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν σε φιλανθρωπικό δείπνο για την ενίσχυση των σκοπών του Καραϊσκακείου Ιδρύματος και του "Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.30 στο Ξενοδοχείο Hilton Cyprus. H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου & Υψηλής Προστάτιδας του Καραϊσκακείου Ιδρύματος Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη. Ευγενική συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Μελίνα Ασλανίδου.
>> Τρίτη 9 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Hilton Cyprus, Λευκωσία, 20.30, €75. Πληρ. 22210858 & 95119565. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus. 

Tags εκδηλωση, μουσικη, Θεατρο, συναυλια, φεστιβάλ, go out, Going out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1699 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2439 s // Total time: 2.4138 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X