Τα 10 φεστιβάλ του σαββατοκύριακου


Τα 10 φεστιβάλ του σαββατοκύριακου

Παραδοσιακά και μη, τα φεστιβάλ του σαββαοκύριακου μάς επιφυλάσσουν πολλές γευστικές εκπλήξεις

Σε πολλά χωριά του νησιού μας, με πρωτοβουλία των Κοινοτικών Συμβουλίων, των πολιτιστικών συλλόγων ή μεμονωμένα, εξακολουθούν να διοργανώνονται πανηγύρια και παραδοσιακές γιορτές με αφορμή κυρίως τον τρύγο, αλλά και την προβολή και προώθηση της παραδοσιακής κουλτούρα του τόπου μας.

Επίσης, αρκετές από τις παραδοσιακές αυτές εκδηλώσεις είναι βασισμένες στα τοπικά προϊόντα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σ' αυτές που θα λάβουν χώρα το σαββατοκύριακο που μας έρχεται (5-7 Οκτωβρίου) και δεν πρέπει να χάσουμε:

Γιορτή Παλουζέ στο Κοιλάνι
Κορυφώνονται, αυτόν το μήνα, οι εκδηλώσεις για την προώθηση της κυπριακής μας παράδοσης και συγκεκριμένα της αμπελοκαλλιέργειας και των προϊόντων που παράγονται από το σταφύλι, με το γενικό τίτλο 'Αμπέλου Εορτή'. Στα Αφάμια-Γιορτή Σταφυλιού και Κρασιού (που πήρε το όνομά της από το βουνό Αφάμης που δεσπόζει του χωριού και είναι κατάφυτο με αμπέλια) που φέτος θα είναι διήμερη και θα λάβει χώρα το Σάββατο 6, από τις 17.00-24.00 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στηναπό τις 11.00-19.00, στην Πλατεία Κοιλανίου, θα φας παραδοσιακά εδέσματα και θα απολαύσεις πλούσιο πρόγραμμα.

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης
Η Green Dot Κύπρου διοργανώνει και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού» σε συνεργασία με τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 6:00 μ.μ. στο Μόλο Λεμεσού. Ο Οργανισμός έχει ως στόχο να προβάλει το πώς η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του ΕΥ ΖΗΝ, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας. Θα υπάρχουν περίπτερα από διάφορους Οργανισμούς όπου θα ενημερώνουν το κοινό για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Στο Φεστιβάλ θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία θα προσφέρουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για το περιβάλλον και την ανακύκλωση με διάφορους και ξεχωριστούς τρόπους. Παράλληλα θα υπάρχει παιδική ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους.

Bike Festival
Το γνωστό και αγαπημένο Bike Festival, μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μοτοσικλετιστών στην Κύπρο, διοργανώνεται και φέτος από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας "ΛΗΔΡΑ" για έκτη χρονιά στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα το Bike Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 από τις 11 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. στην πλατεία πίσω από την εκκλησία της Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία. Στο φεστιβάλ θα υπάρχει ζωντανή μουσική από τους Ruby..Who?, Windcraft Band και τους Anything Goes, ποτό και φαγητό, περίπτερα αναμνηστικών της Λέσχης, παζαράκι μεταχειρισμένων μοτοσικλετιστικών ειδών και μοτο-παιχνίδια!
Ακόμη, για τρίτη χρονιά διοργανώνουμε την Έκθεση Κλασικής Μοτοσικλέτας και διαγωνισμό με τρεις διαφορετικές κατηγορίες: Αυθεντικές κλασικές πάνω από 35 χρονών, μοντέρνες κλασικές or customs or caferacer πάνω από 250cc οποιασδήποτε ηλικίας και μοντέρνες κλασικές or customs or caferacer κάτω από 250cc οποιασδήποτε ηλικίας, με βταβεία να απονέμονται στους νικητές!
>> Σάββατο 6 Οκτωβρίου, εκκλησία της Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία, 11.00-23.00. H είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν!

Διεθνής Έκθεση Σπουδών
Κάνε την επιλογή σου από νωρίς, για να μη μείνεις εκτός. Πώς; Με μια επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Σπουδών που θα πραγματοποιηθεί στις 6 με 7 Οκτωβρίου 2018 στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία. Σύμβουλοι σπουδών και επαγγελματικής κατάρτισης από διάφορες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, σας περιμένουν για να σας ενημερώσουν και να σας βοηθήσουν για το τι, που και πως θα σπουδάσετε για πτυχίο ή μεταπτυχιακό. Μάθετε τι χρειάζεστε για εισδοχή σε Πανεπιστήμια από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γαλλία, Τσεχία, Ελβετία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Φιλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Σλοβακία, Αμερική, Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Παρακολουθήστε ενδιαφέρουσες διαλέξεις για καινούργιους κλάδους σπουδών και προορισμούς. Ελάτε στην έκθεση, κάντε like, share και tag δύο φίλους σας και μπείτε στην κλήρωση για δώρο 2 smart band.
>> Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Οκτωβρίου, στο Hilton Cyprus Nicosiα, από τις 14:00 μέχρι τις 19:30. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags festival, φεστιβάλ, διασκεδαση, Going out, εκδηλωσεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5667 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4549 s // Total time: 3.0217 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X