10 έξυπνα tips για να μην βάλεις ξανά ούτε ένα κιλό! 


10 έξυπνα tips για να μην βάλεις ξανά ούτε ένα κιλό! 

Οι ειδικοί απάντησαν σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφή σας!

Αρκετά συχνά, οι περισσότεροι από εμάς, μπαίνουμε στη διαδικασία να χάσουμε κάποια επιπλέον κιλά που μας ενοχλούν. Ωστόσο, εξίσου εύκολο με αυτό είναι και η διαδικασία να μην βάλουμε ξανά όσα κιλά καταφέραμε να χάσουμε. 

Πιο κάτω, όπως μεταδίδει το ellegr, θα βρείτε έξυπνες συμβουλές έτσι ώστε το σώμα σας να παραμείνει στα κιλά που επιθυμείτε.

1. Κάνε μόνη σου τα ψώνια
Μπες στην κουζίνα να μαγειρέψεις... Όσο εύκολα παίρνουμε κιλά, το ίδιο εύκολα μπορούμε να διατηρήσουμε το βάρος μας όταν αφιερώνουμε χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων μας.

2. Πέσε με τα μούτρα στα... φρούτα
Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φτωχά σε θερμίδες και ευεργετικά για την υγεία! Τα φρούτα, αλλά και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας στον αγώνα μας να παραμείνουμε αδύνατες.

3. Συνδύασε ωμά λαχανικά με ψητά
Η υπερβολική κατανάλωση ωμών λαχανικών προκαλεί φούσκωμα... Για να αποφύγουμε αυτό το δυσάρεστο αίσθημα, δεν έχουμε παρά να ψήνουμε ορισμένα από αυτά, να τα βράζουμε ή να τα μαγειρεύουμε στον ατμό.

4. Πες "ναι" στο λίπος
Το να αποκλείουμε τα λιπαρά από τη διατροφή μας δεν είναι απαραίτητα καλό. Γιατί; Αρχικά διότι ο οργανισμός τα έχει μεγάλη ανάγκη για να λειτουργήσει. Επίσης το λίπος δημιουργεί γρηγορότερα αίσθημα κορεσμού. Καλό είναι, λοιπόν, να προσθέσεις στο πιάτο σου λάδι, λίγο βούτυρο αμυγδάλου ή αβοκάντο.

5. Βγάλε το μπάρμπεκιου από την αποθήκη
Επωφελήσου από το συγκεκριμένο τρόπο ψησίματος κάνοντας όμως υγιεινές επιλογές: κοτόπουλο, μοσχάρι, λαχανικά, μύδια, σαρδέλες.

6. Πιες έξυπνα
Γέμισε το ποτήρι σου με κρύο πράσινο τσάι, νερό με άρωμα λεμόνι ή απόλαυσε ένα φρεσκοστυμμένο χύμο φρούτων.

7. Μην το παρακάνεις με τα απεριτίφ
Κατανάλωσε κάτι ελαφρύ πριν προχωρήσεις στο απεριτίφ (ένα αυγό ή μια ντομάτα) και προσπάθησε να εναλλάσσεις το κοκτέιλ σου με νερό.

8. Βάλε παγάκια
Για να αποφύγεις την υπερκατανάλωση, πρόσθεσε στο ποτό σου παγάκια.

9. Πρόσεξε το junk food
Ντόνατ, παγωτά, πίτσες... Προτού πεις "όχι" σε όλα αυτά, εκτίμησε το μέγεθος της ατασθαλίας που ετοιμάζεσαι να κάνεις! Μια μικρή ποσότητα πού και πού δεν βλάπτει.

10. Βρες τις ισορροπίες
Υπόκυψε στις απολαύσεις χωρίς ενοχές. Προσπάθησε οι μέρες της κραιπάλης να εναλλάσσονται με στιγμές εγκράτειας.

 

 

Tags Διατροφή, κιλά, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6274 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3101 s // Total time: 2.9375 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X