Η συνήθεια που πρέπει να εντάξουμε στη ζωή μας για να γεράσουμε όσο πιο ομαλά μπορούμε!


Η συνήθεια που πρέπει να εντάξουμε στη ζωή μας για να γεράσουμε όσο πιο ομαλά μπορούμε!

Πώς να καθυστερήσεις λίγο τα γηρατειά;

Τον χρόνο δεν μπορεί να τον καταπολεμήσει κανείς. Μεγαλώνουμε ημέρα με την ημέρα και τα σημάδια του αρχίζουν να είναι εμφανή σταδιακά.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε σε φόρμα και υγιείς, από το να τρώμε μια υγιεινά μέχρι την άσκηση σε τακτική βάση. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε τη γήρανση;

Σύμφωνα με την επιστήμη, η απάντηση είναι να κοιμόμαστε οκτώ ώρες κάθε βράδυ!

Η διασφάλιση ότι πάντα θα έχουμε μία πλήρη ξεκούραση μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητές μας για μια μακρά, υγιή ζωή και να κρατήσει τους εγκεφάλους μας πιο ενεργούς καθώς γερνάμε. Σε μερικές μελέτες, ο περιορισμός του ύπνου σε τακτική βάση έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καταστάσεων όπως η νόσος του Πάρκινσον ή η άνοια (αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με αυτές τις ασθένειες).

Μιλώντας στο Mail Online, ο καθηγητής Chris Fox, ανώτερος λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, είπε: “Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και αρχειοθετεί τις μνήμες από την ημέρα ενώ κοιμάται και καθαρίζει τις τοξίνες. Εάν αυτές οι τοξίνες δεν εκκαθαριστούν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο σώμα. Αν και η φλεγμονή είναι γενικά ευεργετική απάντηση σε βλάβη ή λοίμωξη των ιστών, όταν είναι εκτεταμένη ή παρατεταμένη, μπορεί να βλάψει τους υγιείς ιστούς και να διαταράξει την κανονική κυτταρική λειτουργία”.

Tags υγεια, ύπνος, γήρανση, ΓΗΡΑΤΕΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7833 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3601 s // Total time: 3.1434 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X