Έρευνα απέδειξε πως το μακιγιάζ "αλλάζει" την ηλικία μας!


Έρευνα απέδειξε πως το μακιγιάζ "αλλάζει" την ηλικία μας!

Διαβάστε αναλυτικά

Μία από τις κυριότερες σκέψεις που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες σε όποια ηλικία κι αν βρεθούν είναι το πέρασμα του χρόνου και τα αποτυπώματά του στην εξωτερική τους εμφάνιση. Συνήθως οι μεγαλύτερες σε ηλικίες θέλουν να δείχνουν μικρότερες και οι πιο νεαρές θέλουν να έχουν μία πιο ώριμη όψη.

Η μελέτη, από τον Richard Russell στο Τμήμα Ψυχολογίας του Gettysburg College σε συνεργασία με ερευνητές της Chanel Fragrance & Beauty Research & Innovation, διαπίστωσε ότι το μακιγιάζ πράγματι αλλάζει την εμφανή ηλικία του προσώπου, κάνοντας νεαρά πρόσωπα να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο ώριμα πρόσωπα εμφανίζονται νεότερα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32 γυναίκες από τέσσερις ηλικιακές ομάδες, οι οποίες φωτογραφήθηκαν χωρίς μακιγιάζ και έπειτα με επαγγελματικό μακιγιάζ. Κατόπιν, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μαντέψουν την ηλικία των γυναικών αυτών.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες της ηλικιακής ομάδας των πενήντα ετών θεωρήθηκαν ότι είναι 1,5 έτος νεότερες από την πραγματική ηλικία τους, ενώ οι γυναίκες στην ηλικιακή ομάδα των είκοσι ετών θεωρήθηκαν ότι είναι 1,4 έτος μεγαλύτερες από ότι στην πραγματικότητα.

Tags ηλικια, ερευνα, make up, Μακιγιαζ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8826 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2996 s // Total time: 2.1822 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X