Γιατί όλοι μιλούν για το φαγητό της κυρίας Ελένης στο Τρόοδος


Γιατί όλοι μιλούν για το φαγητό της κυρίας Ελένης στο Τρόοδος

Ένα πετρόκτιστο σπιτάκι μέσα στο δάσος του Τροόδους σερβίρει μοναδικά σπιτικά, μαμαδίστικα πιάτα της κυπριακής κουζίνας

Ανηφορίζοντας τις βουνοπλαγιές του Τροόδους, λίγο μετά το στρατόπεδο της αεροπορίας στα δεξιά θα συναντήσεις τον εκδρομικό χώρο του Τροόδους. Εκεί, εδώ και 30 χρόνια, η κυρία Ελένη από την Κυπερούντα διατηρεί το δικό της μικρό εστιατόριο, 'Το εστιατόριο της Ελένης' φτιάχνοντας μαμαδίστικα πιάτα όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε η μητέρα και η γιαγιά σου ένα κυριακάτικο μεσημέρι στο πατρικό σου σπίτι.

Επειδή πέρασαν ήδη 30 χρόνια και επειδή η φήμη της μαστοριάς στην κουζίνα της κυρίας Ελένης έφτασε εδώ και καιρό στα αυτιά μου, αποφάσισα να ανηφορίσω προς το Τρόοδος και να λύσω αυτή την απορία: Γιατί όλοι μιλούν για το φαγητό της κυρίας Ελένης στο Τρόοδος;

Φτάνοντας εκεί, θα βρεθείς στην καρδιά τους δάσους του Τροόδους. Ένα σκηνικό από παραμύθι, με το μικρό πετρόκτιστο εστιατόριο της κυρίας Ελένης περιτριγυρισμένο από πεύκα και ζουμπούλια. Η μικρή βεράντα του χώρου έχει θέα το δάσος, τα αιωνόβια περήφανα πεύκα και τις σκηνές των παραθεριστών του Αυγούστου. Καθίσαμε εκεί στη δροσιά με το κινητό μας να χάνει αμέσως το σήμα. Ένδειξη για να απολαύσεις με ηρεμία το περιβάλλον αφήνοντας κάτω το κινητό. Εδώ μην περιμένεις μενού, πολυτέλειες και οτιδήποτε άλλο έχεις συναντήσεις σε άλλες ταβέρνες και εστιατόρια του νησιού. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags ΤΡΟΟΔΟΣ, food news, φαγητο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0634 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3316 s // Total time: 3.3950 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X