“Έφυγε” η “Βασίλισσα της soul”, Aretha Franklin


“Έφυγε” η “Βασίλισσα της soul”, Aretha Franklin

Σε ηλικία 76 ετών

Η Aretha Franklin, η οποία είναι ευρέως γνωστή ανά το παγκόσμιο ως η “Βασίλισσα της Soul” και μία από τις σπουδαιότερες Αμερικανίδες τραγουδίστριες όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, στο σπίτι της στο Detroit σε ηλικία 76 ετών.

Η εκπρόσωπος τύπου της τραγουδίστριας, σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για καρκίνο στο πάγκρεας, όσον αφορά στα αίτια του θανάτου της.

Η Aretha Franklin γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1942, στο Μέμφις κι από πολύ μικρή άρχισε να τραγουδά γκόσπελ στην εκκλησία όπου κήρυττε ο ιερέας πατέρας της. Στα 18 της πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της επαγγελματικά στο τραγούδι: το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο έγινε με την Columbia Records, το 1960, αλλά η καριέρα της απογειώθηκε από το 1967, όταν υπέγραψε με την Atlantic και έκανε το κοινό να παραληρεί με τραγούδια σαν το "Respect", το "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", το "Spanish Harlem" και το "Think". Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία είχε γίνει "η βασίλισσα της soul" και μπορούσε, πια, να καταφέρει τα πάντα. Μόνη της και απαραιτήτως με τον απόλυτο έλεγχο σε ό,τι έκανε. Από το Detroit, όπου εγκαταστάθηκε και πέρασε ολόκληρη τη ζωή της.

Tags aretha franklin, θανατος, rip, soul


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5280 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3863 s // Total time: 2.9143 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X