H διατροφή της οικονομικής κρίσης


H διατροφή της οικονομικής κρίσης

Πώς να τρως καλά χωρίς πολλά έξοδα.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει όλους τους τομείς και όλες τις χώρες, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να αναγκάζεται πλέον να γίνει πιο προσεκτικός και πιο επιλεκτικός.

Οι επιλογές του πρέπει να είναι τέτοιες που να προϋποθέτουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς θρεπτικότητας αλλά και από οικονομικής απόψεως. Υπάρχουν κάποιες πρακτικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τρώτε καλά, υγιεινά και φθηνά. Αρχικά, συστήνουμε να επιλέγετε πάντοτε τα εποχικά φρούτα και λαχανικά. Εκτός από νοστιμότερα, είναι και πιο φθηνά. Αν κάποια από τα φρέσκα τρόφιμα είναι εκτός του προϋπολογισμού σας, επιλέξτε τα σε κατεψυγμένη μορφή. Έχουν και αυτά τη θρεπτικότητά τους.

Περιορίστε το κόκκινο κρέας σε δύο φορές την εβδομάδα, γεγονός που θα μειώσει αρκετά τον προϋπολογισμό σας. Το ψάρι σε όλες του τις μορφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Φθηνά ψάρια που μπορείτε να αγοράσετε είναι οι σαρδέλες, ο γαύρος και η τσιπούρα.

Προκειμένου να μειώσετε το κόστος της διατροφής σας, περιορίστε την κατανάλωση των βιομηχανοποιημένων τροφίμων διότι είναι πολύ ακριβά, ενώ δεν παρέχουν κανένα όφελος στην υγεία. Επιπρόσθετα, τις περισσότερες φορές είναι και παχυντικά. Προτιμήστε τα φρούτα, τα λαχανικά, τους χυμούς, τα γιαούρτια και τους ξηρούς καρπούς για ενδιάμεσα σνακ, καθώς είναι φθηνότερα και πιο υγιεινά.

Tags ψώνια, Διατροφή, οικονομική κρίση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5900 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2343 s // Total time: 2.8243 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X